Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki chleb i dodatek dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ma prawie 9 miesięcy. Jaki chleb podajecie niemowlakom? Jasny, ciemny? Na zakwasie? Jaki wolno a jaki lepiej nie podawać? Ma to jakieś znaczenie? Dziecko ładnie toleruje gluten. Z jakim dodatkiem podawać chleb. Np. masło i co jeszcze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie pamiętam co w tym okresie dodawałam do chleba oprócz masła, ale wiem, że dawałam chleb razowy, z ziarnami, żytni, pszenny. Każdy, byle tylko miał wyłącznie naturalne składniki, np. nie miał karmelu i innych gorszych syfów. Chciałam żeby od małego jadł chleb z ziarnem i ciemny. Nic mu nie było i jadł z wielkim apetytem. Gdy miał ok. półtora roku przeczytałam, że najlepiej zacząć od chleba białego - pszennego, bo się szybko i łatwo trawi:) tak więc napisałam co robiłam i co przeczytałam, decyzja należy do ciebie. Efekt jest taki, że mam zdrowe dziecko, które chętnie je każdy gatunek pieczywa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×