Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana8989

WYKUP MIESZKANIA NA WŁASNOŚĆ. KTOS COS WIE?

Polecane posty

Gość zalamana8989

Chce wykupić swoje mieszkanie komunalne na własność, ponieważ przysługuje mi aż 90% bonfikta. ( jest to kamienica bez toalety i lazienki, chce ją zrobić w tym mieszkaniu i najprosciej bedize najpierw wykupic mieszkanie na wlasnosc, bo za duzo jest papierkowej roboty jakbym chciala wystapic do wspolnoty o zgode na budowe lazienki ) Udałam się więc do administracji. Moja administratorka powiedziala ze czeka sie na wszystko góra do dwóch miesiecy. ze kiedys sie czekało długo ale teraz szybko to załatwiają. Najdłużej bo miesiac czeka sie na zaswiadczenie ze mieszkanie jest samodzielne. Czekam juz poltora miesiaca a nikt nic nie wie...... W tej chwili wynajmuje mieszkanie u kobitki u ktorej wynajmowac juz nie chce bo oszukuje na oplatach. Wymysla sobie bog wie skad doplaty i za co. Chciałam wynajmowac gdzie indziej na czas czekania na wykup ale jak dowiedzialam sie od mojej jakze to kompetentej administratorki ze bedzie to trwac gora dwa miesiace postanowilam ze wytrzymam tutaj tyle jeszcze. a tu sie okazuje ze jednak to bedzie dluzej a nikt nic nie wie ile. nawet nie zostal jeszcze wyslany do Urzedu Miasta. Moje pytanie brzmi czy ktos z was wykupywal mieszkanie na wlasnosc??? Ile trwa taka cala procedura lacznie ze rzeczoznawca ( na niego wiem ze moge czekac do dwoch miesiecy jak do mnie przyjdzie) Bo nie wiem co robic. czy szukac innego mieszkania na ten czas bede na to wszystko czekac i na remont??

Gość gość
A skąd ci przyszło do głowy że po wykupieniu mieszkania nie będziesz musiała uzyskiwać zgód na zrobienie łazienki? przecież instalacje są częścią wspólną, jak zamierzasz się podłączyć? A ile będą obrabiali papiery - nie wiem, idź do tej babki i spytaj czy wysłali i co się dzieje z twoim podaniem.

Gość zalamana8989
Poniewaz moja administratorka mi tak powiedziala ze najpierw wykupic na wlasnosc a potem zgode sie szybciej dostane na podlaczenie do rury. Niz chodzic i skladac paoiery do depertamentu infrastruktury a potem do urzedu miasta