Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stare nauczycielki. dlaczego są często zdziwaczale i nieprzyjemne

Polecane posty

Gość gość

Znam sporo starych nauczycielek i może z jedną z nich jest spoko. Reszta ciągle na wszystko narzeka, nikt nie chce z nimi dłużej pogadać bo strofuje każdego jakby był w szkolnej ławie . Czy to zmęczenie zawodem czy małe zarobki? Od razu mówię zanim ktoś się przyczepi ze dla mnie temat ma związek z tym działem bo takie złośliwe starsze panie wzywają się na naszych dzieciach co szumnie nazywają ich wychowywaniem

Gość gość
Starzy kafeterianie. Dlaczego ciągle piszą dlaczego ?

Gość gość
a ja mam zupełnie inne spostrzeżenia. te młode przychodza do pracy za karę ,na lekcjach wychowawczych przerabiają materiał ze swojej lekcji ,nie potrafią zapanować nad dziećmi/młodzieżą,wszystko wiedzą "najlepiej" i nie chce się im brać dzieciaków na wycieczki dłuższe niż 1 dzień. Obserwacja moja trwa już dziewiąty rok,w tym roku /nooo przyszłym :D/ syn kończy gimnazjum

Gość gość
to chyba zalezy od człowieka. Przeżyłam od przedszkola po studia i nei zauważyłam prócz jednej, która chciala sie nade mną pastwić.

Gość belferownia
Ja myślę, że są różni ludzie. Jestem nauczycielką i powiem wam, że są osoby w tym zawodzie z którymi nie mogę wytrzymać. Mam 30 lat i np. koleżanka, z którą byłam na roku, a teraz razem pracujemy to dla mnie przeciwny biegun. Garsoneczki, kapelusiki, ton zblazowanej damusi, piszczący głosik, wieczne pouczanie i udzielanie mi porad, o które nie proszę oraz wszechwiedza na każdy temat. Ona dzieci nie ma ale wie jak rodzić, jak karmić, jak wychowywać, Na żadnym instrumencie nie gra, śpiewać nie potrafi, a na wszystkich akademiach każde potkniecie dzieciaków komentuje i kazdą złą nutkę wyłapie. Nikt normalny z nią gadać nie chce. Zawsze się wtrąci w rozmowę nieproszona aby koniecznie swoje zdanie wypowiedzieć :o i takie same znam stare nauczycielki. Nieważne czy to medycyna, polityka, muzyka ONA MA RACJĘ i koniec! Ja mam swoje grono z pracy z którym widujemy się też poza szkołą to jest 6 osób w sumie, ludzie do tańca i do różańca. Z resztą nawet na piwo niemożna latem pójść, bo odstawiają radę pedagogiczną :o Mówię to bez złośliwości, bo sama jestem nauczycielką jednak wiem, że jeżeli się jest normalnym to nie da się z większością szkolnej ekipy zadawać, no tak już jest. Często te najbardziej mądralińskie najmniej robią na lekcjach,bo już w swoim mniemaniu są tak zaje...iste, że wystarczy sama ich obecność na lekcji. Podyktują coś, odbębnią z gotowych zeszytów pracy i fajrant. Jeszcze się potrafią ze mnie głupio śmiać, że latam z laptopem, projektorem, jakimiś rekwizytami, przebraniami jak potłuczona i że "urągam powadze tego zawodu". Nie zwracam na to uwagi, bo potem na koniec roku jestem zasypywana laurkami i kwiatkami od dzieciaków, a w mieście kłaniają mi się z daleka nawet byli uczniowie i nigdy nie musiałam narzekać na to, że ktoś udaje że mnie nie zna albo na tzw niewdzięczną młodzież w przeciwieństwie do moich wyżej wymienionych koleżanek.