Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wodnista kupa ze sluzem

Polecane posty

Gość gość

co myślicie? Synek tylko kp, pediatra zdiagnozowala skazę białkową (suche placki na policzkach + śluz w kupie od 3 tyg ż.). Odstawiłam nabial cały i skóra się poleszyła, kupa nie. Ale coś mi się wbiło do głowy, że przecież to jest nietolerancja laktozy (nie wiem jakim cudem) i jak w sklepie znalazłam mleko bez laktozy to oczywiście zaczełam je pić. Zmiany na twarzy nie wrociły. Odstawiłam też nabial bez laktozy po 2 tyg jak w końcu się zorienowałam że to chodzi o białko mleka krowiego :/ Obecnie synek skończył 4 msc. Kupa jaka była taka jest - wodnisty kisiel, który wypływa z tyłu pieluszki. Do tego od wczoraj kupa zrobiła się jakby gazowana (zmienialam pieluchę w trakcie). Ja nie jem niczego od krowy i wielu innych rzeczy.. Synek ma również azs na ciele i na razie jest ok dlatego chciałam wprowadzać coś nowego do diety, ale co z tą kupą? :/ Problem w tym, że moje dziecko jest wiecznie marudne, źle śpi i jest b. płaczliwe bez widocznego powodu.. Powoli brakuje mi już sił :/

Gość gość
A jak z przybieraniem na wadze? Miał kiedyś robione usg brzuszka?

Gość gość
taka kupa to objaw zatrucia !!! lekarze co by dziecku nie było to od razu skaza białkowa !!!!

Gość gość
przyrosty ok 500g na msc. ja juz jem same takie rzeczy które potencjalnie nie uczulaja.. jutro idę prywatnie zrobić testy alergiczne z krwi a po nowym roku czeka nas gastrolog.

Gość gość
Może to alergia krzyżowa. Np. nabiał i pomidory? Córka mojej znajomej tak ma.

Gość gość
Skoro dziecko jest placzliwe i niespokojne, cos musi mu dolegac. Taka kupa jest wynikiem podraznionych jelit. Pewnie boli go brzuszek. A zwracasz uwage na sklad wedlin, pieczywa itp.? Tam też może być mleko lub jakies mleczne białko uczulające. Moj syn tez tak miał, a ja jadlam juz tylko indyka ryz i marchewke... nie pomoglo, przeszlam na mm (nutramigrn)i klopoty sie skonczyly- dziecko spokojne, radosna, kupa piekna ;). Probuj jeszcze poszukac przyczyny, ale czasami jest tak, ze po prostu nie ma rady i trzeba dac sobie spokoj z kp.

Gość gość
pieczywo piekę sama a mięsa nie jem :) nie tykam nic co ma w składzie mleko badz serwatke w proszku. żadnych pomidorów, orzechów, selera, soi, białka jaj, wzdymajacych, wszystkiego co mogłoby uczulic. zależy mi na kp i mojej lekarce tez..