Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Anka

Mam dość ciazy!!!

Polecane posty

Gość gość Anka

Jestem w 34tc bliźniaczej i mam dość! Mam duży brzuch który krępuje mi ruchy, zgaga gigant, od zgagi wymiotuje, bolą mnie zebra, nogi opuchnięte, spać prawie nie mogę wiec jestem zmęczona a ponieważ bolą mnie zebra to leżeć tez nie mogę. Czuje sie dobrze tylko jak stoję, chodzę lub jeżdzę na rowerze ale kurczę ile tak można!!! A jak u Was samopoczucie w ostatnich tygodniach ciazy? Może macie jakieś sposoby na zgagę i ból żeber?

Gość gość
Na zgagę - zimna woda niegazowana / mleko

Gość gośćAnka
Po mleku jest jeszcze gorzej, po wodzie tez nie ciekawie przez jakiś czas pomagały mi migdały ale teraz juz nic mi chyba nie pomaga. Czuje sie ok tylko jak jestem głodna. Eh przegwizdane mam z ta zgaga a nie chce brać żadnych leków...

Gość gość
Kochana przez 3-4 lata po porodzie bliźniaków będziesz tęsknić za tym stosunkowo dobrym czasem

Gość gość
Ja jestem 28 tydzien ale tez juz mam dosc. Sapie jak stara lokomotywa, nogi puchna, butow prawie juz nie potrafie ubrac, spac na brzuchu niet a uwielbialam. Nogi bola,zgaga pali, w nocy po 10 razy do ubikacji. Ani tak spac ani siak...a gdzie tam do 40stego tugodnia...nie jestes sama :)

Gość gość Anka
Hahaha nie no mam nadzieje ze nie bedzie tak zle :-) tym bardziej ze mam wsparcie w mężu i naprzemiennie planujemy sie nimi zajmować... Po 3 miesiącach chce wrzucić do pracy na pół etatu by nie zwariować :-) To nasze pierwsze dzieci ale damy sobie rade. Najważniejsze by chłopcy byli zdrowi.

Gość gość
Oj Anka Anka zdziwisz się jaki to zapierdziel :-)

Gość gośćAnka
Ojej 28 tc to faktycznie jeszcze sporo czasu przed tobą :-) ja do świat pracowałam to tak za bardzo nie miałam czasu na niewygodę :-) ale teraz jak siedzę w domu i mniej sie ruszam to wszystko zaczyna wychodzić. Jak nie ma przeciwwskazań to proponuje ci jakiś sport uprawiać... Basen i ******* świeżym powietrzu bardzo mi pomagał.

Gość gość
na zgagę spokojnie możesz brać np. rennie

Gość gośćAnka
Narazie nawet nie chce sobie tego wyobrazic :-) co ma byc to bedzie :-) A ty masz bliźnięta?

Gość VIP13
Znoś w pokorze swoje cierpienie. To kara za nieposłuszeństwo wobec Boga. Kobiety są przeklęte.

Gość gośćAnka
Ja wogole nie biorę leków, jakoś nie po drodze mi do apteki ostatni raz brałam kroplówkę przeciwbólowa 3 lata temu jak sobie kawałek palca odrabiałam :-( A tak to nic nie biorę mieszkam na wsi mamy ponad 100 zwierzaków wiec nawet na grypę nie mam czasu chorować :-) i jak sie kiepsko zaczynam czuć to odrazu jakiś domowy syropek i jest ok.

Gość gośćAnka
VIP 13 ale cię poniosło :-)

Gość gość
U mnie na szczescie jedna sztuka plci zenskiej. Podziwiam te kobiety co chodza z blizniakami... jesli chodzi o sport ja strasznie duzo sie ruszam. W sensie chodze- prawie biegam bo jestem *****iwym czlowiekiem :) zawsze gdzies mnie gna. A co do rennie-nie pomaga. Ani mleko ani nawet mogdaly.

Gość gośćAnka
Z bliźniakami nie jest tak zle. Ja nie mam żadnych komplikacji, do teraz byłam całkiem sprawna, dużo nie przytyłam jedyne to ten ogromny brzuch :-). Ale ogólnie ciąża to dla mnie bardzo niefajny okres dlatego cieszę sie ze bedzie odrazu 2 i basta :-) nigdy więcej ciazy :-) Jestem pełna podziwu dla kobiet które maja po kilkoro dzieci...

Gość gość
Jest to trudny okres lecz polki są mocno zacofane izolują męża wstydzą się go podczas badań ginekologicznych pochwy i porodzie! ! W Cywilizowanym Państwie mąż jest zawsze przy ciężarnej i wspiera porody nawet CC! ! A i w Polsce mamy prawo do obecności nawet w szpitalu podczas badań porodów i zabiegów CC !!! Zawsze Decyduje Pacjent nie Lekarz ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta takie przeżycia Łączą normalny Związek! !

Gość gość
Ja 33 tez juz mam dosc!

Gość gość
mi na zgagę pomogła surowa kasza gryczana bo mleko i migdały nie pomagały. O tym sposobie powiedziała mi ciocia, która urodziła 5 dzieciaków i tylko tak się kurowała. Surowa kasza gryczana żuta i połykana może nie jest smaczna ale da radę przeżyć :)

Gość Mamuskadwojkiurwiskow
suszone morele sa na zgage niezawodne