Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa333333

jaki materac?

Polecane posty

Stoję w obliczu nie lada wydatku - muszę kupić łózko i materac. Nie jest łatwo wybrać, bo rodzajów materacy i ich kombinacji są dziesiątki. Lubię spać na twardym, śpię na boko-brzuchu :) Może ktoś ma podobnie i wybrał sobie już fajny dla siebie materac. Bardzo prosiłabym o podzielenie się uwagami - jaki to materac, jak się sprawuje, ile czasu jest w użytkowaniu.

Gość gość
ponad rok temu, kupowalismy lozko+materac w ikei (akurat promocja byla :P ) i wzielismy materac Hamarvik, tez spie na boku/brzuchu, jak dla mnie jest mega wygodny, taki w sam raz :)

do Ikei mam prawie 200 km, to nie pojadę po gabaryty, a może wiesz, jaki/z czego jest ten materac? (wszystkie warstwy)

już sobie na stronie wyszukałam - same sprężyny, nic więcej - dla mnie byłby za miękki, sprawdzałam sprężyny są najbardziej miękkie, na nich misi coś być, pianka albo mata kokosowa, spotkałam sie też z włosiem końskim i wełną, co odpada z oczywistych dla mnie powodów twarde są pianki, albo przynajmniej ich odpowiednio gruba warstwa ale gubię sie juz w tych materacach...

Ja jestem fanem materacy z JYSK. Oni dają REALIZOWALNĄ 15-sto lub 25-cio letnią gwarancję, że sprężyn szlag nie trafi. Ja mam starą wersję S25 i pomimo ogromnego obciążenia swoje wytrzymał :). Jak lubisz twardo, to dobry będzie PLUS S50 lepszy (stabilniejszy i bardziej dopasowujący się do ciała PLUS S95. x Ogólnie, jak chcesz mieć twardo, to bierz dużo sprężyn kieszeniowych na metr + wkładkę kokosową.

Gość gość
ja mam z ikei, cos z sultanem :D nie umiem sprawdzic, bo chyba juz nie ma tego materaca w ikei :O sprzeyznowy, z dwustronnym poszyciem, grybym, bo sprezyn nie czuje, srednio twardy, bardzo wygodny. kiedys mialam z jysku MASAKRA, zadnego poszycia nie bylo (chyba) albo tak cienksie, ze po miesiacu zaledwie sie rozerwlao czy poprzecieralo i te sprezyny wbijaly nam sie w cialo :O musialam nalozyc na niego z 3 rozne grube koce i dopiero przescieradlo :O koszmar.

Ja mam na swoim topik z 7cm lateksu, więc sprężyn nie czuję, bez tego rzeczywiście nie potrafiłbym już na nim wytrzymać, ale on ma kilkanaście lat i poważne uszkodzenia mechaniczne wygryzione kiedyś przez psa :(. Z tego co zauważyłem, to im droższy, tym warstwę nad sprężynami ma grubszą. x W materacach z IKEI przeraża mnie mała liczba sprężyn na metr (połowa tego, co w JYSK-u). Topik lateksowy mam z IKEI i jestem z niego bardzo zadowolony. Widziałem, że ostatnio wrócił do ich oferty :).

Gość gość
hahaha :D

Gość gość
IKEA mordedor ,twardy jak diabli z dowodem.

Gość gość
Potrzebujesz single,czy duble ?

To niestety śmieszne nie jest. Gdyby nie ostrzenie zębów przez szczeniaka, to nie wstydziłbym się zanieść tego materaca do wymiany. W sklepie namawiali mnie nawet na to :). Głupio mi, bo szczeniak zrzucił kiedyś na siebie, wietrzący się materac, a potem właził pod niego i powygryzał poszycie :(. Teraz, to już jest materac jednostronny :).

Gość gość
Ona potrzebuje King size śpi z konkubinem i jego synem.

cześć szlajko :) potrzebuje materaca 120x200, ale rozmiar tu akurat nie ma znaczenia tylko przekrój, że tak się wyrażę

Na stronie JYSK-a masz dobre zdjęcia tych materaców w przekroju, a w sklepach są ich "kawałki" do wglądu. Jak kupujesz całość, to lepiej zastanów się nad stelażem. Przy 120cm to będzie zazwyczaj pojedynczy i może okazać się za słaby lub będziecie "zjeżdżać" oboje do centrum łóżka :P.

na tym łóżku nie będziemy oboje, tylko ja plus dwa koty, plus występy gościnne mam upatrzone łóżko z dodatkową listwą przez środek i dwiema dodatkowymi nogami, więc bez obaw chodzi mi o sam materac, bo tu nie mam zdania, bo nie mam wiedzy

Gość Ewa333333
właśnie dzisiaj materac do mnie przyjedzie piankowy z warstwą lateksu z jednej strony i mata kokosową z drugiej zobaczymy, jak sie będzie sprawował

Gość gość
Ja swój materac kupowałam w sklepie www.bjas-design.pl w Szczecinie, ale mają też sklep internetowy. Zajrzyj na ich stronę, poczytaj opisy, może znajdziesz odpowiedni materac dla siebie. Ja mam materac termoelastyczny i jestem z niego bardzo zadowolona

Polecamy materace ekologiczne PlantPur Composite. Są to unikatowe ekologiczne, produkowane w Polsce materace, do produkcji, których wykorzystano oleje roślinne, eliminując tym samym wykorzystanie substancji toksycznych i nieprzyjemny zapach pianki. Więcej informacji o materac na stronie: plantpur.pl

ja mam materac kupiony w sypialniaplus.pl - super jest wygodny, idealnie dobrany do moich pleców i szczerze mówiąc doskonale się wysypiam. jestem bardzo z niego zadowolona!

Ja ze  swojej strony polecam materace z pianką bultex. Najwygodniejsze na jakich spałam.

Śpimy na materacu HetmanAqua z lateksem. Jest przecudny i naprawdę się wysypiamy.

Najlepiej zdecydować się na materac hybrydowy Comfeel. Ja tak zrobiłem i nie żałuję, bo połączenie sprężyn i pianki w jednym modelu daje niesamowity komfort podczas snu.