Ewa333333 8 Napisano Grudzień 29, 2015 Stoję w obliczu nie lada wydatku - muszę kupić łózko i materac. Nie jest łatwo wybrać, bo rodzajów materacy i ich kombinacji są dziesiątki. Lubię spać na twardym, śpię na boko-brzuchu :) Może ktoś ma podobnie i wybrał sobie już fajny dla siebie materac. Bardzo prosiłabym o podzielenie się uwagami - jaki to materac, jak się sprawuje, ile czasu jest w użytkowaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 ponad rok temu, kupowalismy lozko+materac w ikei (akurat promocja byla :P ) i wzielismy materac Hamarvik, tez spie na boku/brzuchu, jak dla mnie jest mega wygodny, taki w sam raz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Grudzień 29, 2015 do Ikei mam prawie 200 km, to nie pojadę po gabaryty, a może wiesz, jaki/z czego jest ten materac? (wszystkie warstwy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Grudzień 29, 2015 już sobie na stronie wyszukałam - same sprężyny, nic więcej - dla mnie byłby za miękki, sprawdzałam sprężyny są najbardziej miękkie, na nich misi coś być, pianka albo mata kokosowa, spotkałam sie też z włosiem końskim i wełną, co odpada z oczywistych dla mnie powodów twarde są pianki, albo przynajmniej ich odpowiednio gruba warstwa ale gubię sie juz w tych materacach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misio1 0 Napisano Grudzień 29, 2015 Ja jestem fanem materacy z JYSK. Oni dają REALIZOWALNĄ 15-sto lub 25-cio letnią gwarancję, że sprężyn szlag nie trafi. Ja mam starą wersję S25 i pomimo ogromnego obciążenia swoje wytrzymał :). Jak lubisz twardo, to dobry będzie PLUS S50 lepszy (stabilniejszy i bardziej dopasowujący się do ciała PLUS S95. x Ogólnie, jak chcesz mieć twardo, to bierz dużo sprężyn kieszeniowych na metr + wkładkę kokosową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 ja mam z ikei, cos z sultanem :D nie umiem sprawdzic, bo chyba juz nie ma tego materaca w ikei :O sprzeyznowy, z dwustronnym poszyciem, grybym, bo sprezyn nie czuje, srednio twardy, bardzo wygodny. kiedys mialam z jysku MASAKRA, zadnego poszycia nie bylo (chyba) albo tak cienksie, ze po miesiacu zaledwie sie rozerwlao czy poprzecieralo i te sprezyny wbijaly nam sie w cialo :O musialam nalozyc na niego z 3 rozne grube koce i dopiero przescieradlo :O koszmar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misio1 0 Napisano Grudzień 29, 2015 Ja mam na swoim topik z 7cm lateksu, więc sprężyn nie czuję, bez tego rzeczywiście nie potrafiłbym już na nim wytrzymać, ale on ma kilkanaście lat i poważne uszkodzenia mechaniczne wygryzione kiedyś przez psa :(. Z tego co zauważyłem, to im droższy, tym warstwę nad sprężynami ma grubszą. x W materacach z IKEI przeraża mnie mała liczba sprężyn na metr (połowa tego, co w JYSK-u). Topik lateksowy mam z IKEI i jestem z niego bardzo zadowolony. Widziałem, że ostatnio wrócił do ich oferty :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 hahaha :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 IKEA mordedor ,twardy jak diabli z dowodem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 Potrzebujesz single,czy duble ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misio1 0 Napisano Grudzień 29, 2015 To niestety śmieszne nie jest. Gdyby nie ostrzenie zębów przez szczeniaka, to nie wstydziłbym się zanieść tego materaca do wymiany. W sklepie namawiali mnie nawet na to :). Głupio mi, bo szczeniak zrzucił kiedyś na siebie, wietrzący się materac, a potem właził pod niego i powygryzał poszycie :(. Teraz, to już jest materac jednostronny :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 29, 2015 Ona potrzebuje King size śpi z konkubinem i jego synem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Grudzień 29, 2015 cześć szlajko :) potrzebuje materaca 120x200, ale rozmiar tu akurat nie ma znaczenia tylko przekrój, że tak się wyrażę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misio1 0 Napisano Grudzień 29, 2015 Na stronie JYSK-a masz dobre zdjęcia tych materaców w przekroju, a w sklepach są ich "kawałki" do wglądu. Jak kupujesz całość, to lepiej zastanów się nad stelażem. Przy 120cm to będzie zazwyczaj pojedynczy i może okazać się za słaby lub będziecie "zjeżdżać" oboje do centrum łóżka :P. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Grudzień 30, 2015 na tym łóżku nie będziemy oboje, tylko ja plus dwa koty, plus występy gościnne mam upatrzone łóżko z dodatkową listwą przez środek i dwiema dodatkowymi nogami, więc bez obaw chodzi mi o sam materac, bo tu nie mam zdania, bo nie mam wiedzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika_ratownik 0 Napisano Styczeń 14, 2016 Droga użytkowniczko Ewa333333. Jeżeli jeszcze nie dokonałaś wyboru zakupu materaca, gorąco zachęcam do odwiedzenia strony http://matinee.pl/ Znajdziesz tu szeroki wybór materacy, jak również fachową pomoc ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa333333 Napisano Styczeń 14, 2016 właśnie dzisiaj materac do mnie przyjedzie piankowy z warstwą lateksu z jednej strony i mata kokosową z drugiej zobaczymy, jak sie będzie sprawował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa3333333333 0 Napisano Styczeń 14, 2016 Ahahaha, matole. :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 30, 2016 Ja swój materac kupowałam w sklepie www.bjas-design.pl w Szczecinie, ale mają też sklep internetowy. Zajrzyj na ich stronę, poczytaj opisy, może znajdziesz odpowiedni materac dla siebie. Ja mam materac termoelastyczny i jestem z niego bardzo zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 1, 2016 ja kocham materace termoelastyczne. Tylko i wyłącznie. Naprawdę komfort i wygoda. Tutaj znajdziecie charakterystykę: http://www.materace.info/rodzaje-materacow/charakterystyka-materacy-termoelastycznych.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PlantPur 0 Napisano Czerwiec 16, 2017 Polecamy materace ekologiczne PlantPur Composite. Są to unikatowe ekologiczne, produkowane w Polsce materace, do produkcji, których wykorzystano oleje roślinne, eliminując tym samym wykorzystanie substancji toksycznych i nieprzyjemny zapach pianki. Więcej informacji o materac na stronie: plantpur.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolma 0 Napisano Maj 30, 2020 ja mam materac kupiony w sypialniaplus.pl - super jest wygodny, idealnie dobrany do moich pleców i szczerze mówiąc doskonale się wysypiam. jestem bardzo z niego zadowolona! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alex997 0 Napisano Wrzesień 12, 2020 Ja ze swojej strony polecam materace z pianką bultex. Najwygodniejsze na jakich spałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ola37W 0 Napisano Lipiec 22, 2021 Śpimy na materacu HetmanAqua z lateksem. Jest przecudny i naprawdę się wysypiamy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poco 0 Napisano Sierpień 30, 2021 Najlepiej zdecydować się na materac hybrydowy Comfeel. Ja tak zrobiłem i nie żałuję, bo połączenie sprężyn i pianki w jednym modelu daje niesamowity komfort podczas snu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach