Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgośćgość2

Czy zostawić chłopaka będąc przed 30tką?

Polecane posty

Gość gośćgośćgość2

Jestem biedna jak mysz kościelna. Nie utrzymuję kontaktów z nikim z rodziny, nie będą mnie wspierać w niczym, czy to finansowo, czy przy pomocy przy potencjalnym dziecku. Pochodzę za to z rodziny, gdzie ceniło się pracę i wykształcenie. Mój chłopak jest dumny z nieprzepracowywania się i obawiam się, że z nim nigdy niczego się nie dorobię. Zarabiając 2 tys. zł szasta kasą- potrafi wydawać ok. 150 zł miesięcznie na rozrywkę, restauracje. Nie oszczędza generalnie chyba na niczym i oszczędne życie to dla niego w ogóle jakaś egzotyka. Jesteśmy oboje przed 30-tką. Ostatnio jestem w pracy, w której więcej zarabiam i zaczęło mi w niej imponować, że są faceci pracowici, obrotni, którzy starają się (!) zapracować na mieszkanie i nawet utrzymują swoje kobiety. Interesowność? Nazywajcie jak chcecie. Mi się wydaje, że w tym wieku to raczej instynkt:(

Gość gośćgośćgość2
Bardzo przeraża mnie samotne życie. Bo nie mam też za bardzo znajomych, rozjechali się po świecie. Ale z drugiej strony, chciałabym mieć rodzinę kiedyś, nie mieszkając pod mostem...

Gość gość
Kogo? Jego czy siebie. Sama się staraj zamiast czekać na jelenia. Jest równouprawnienie i ty możesz go utrzywać.

Gość gośćgośćgość2
Równouprawnienie mówisz? I co, on będzie dzieci rodził i wychowywał, a ja mam na nich pracować? Jeśli odpiszesz, że tak, to wybacz, ale chyba jesteś jakimś 15-latkiem w obcisłych rureczkach, z którym nie chcę dalej rozmawiać. Mężczyzna powinien: zasadzić drzewo, wybudować dom i spłodzić syna. I basta.

Gość przerost tresci nad forma
Ostatnio jestem w pracy, w której więcej zarabiam i zaczęło mi w niej imponować, że są faceci pracowici, obrotni, którzy starają się (!) zapracować na mieszkanie i nawet utrzymują swoje kobiety.>>zwłaszcza to ostatnie ci sie tak podoba zgadlem :D ? nie ma nic za darmo nie łudż sie.jak chcesz tylkiem zarabaic to zostan prostytutka. v tak na marginesie ci powiem a trochę juz widziałem, że pieniądze przeważńie mają nie ci którzy pracuja od świtu do nocy a ci ktorzy na pierwszy rzut oka wcale się nie rpzepracowują. nie płaca za staranie się tylko za efekty a ten który pracuje non stop zazwyczaj ma kiepskie efekty dlatego pracuje wiecej niż inni.

Gość gośćgośćgość2
: Przejrzyj nareszcie na oczy złotko, facet ma UMIEĆ utrzymać rodzinę. Nie kobieta. Kobieta jak będzie zachodzić w ciążę, to ją wywalą z najlepszej pracy i nie jest powiedziane, że zawsze będzie zarabiać dobrze. To kobieta ma brać wolne z pracy na chorujące dzieci. Facet ma bez porównania większe możliwości, by mieć dochodową pracę. A jeśli się nie stara, to może nie powinien mieć kobiety. Żadnej ameryki przede mną nie odkryłeś z efektywnością. Takimi "spostrzeżeniami" możesz się w szkole średniej popisywać. Ale jak facet zarabia 2 tys. przy otwartych granicach i szasta kasą, to jest żenujące. Proszę, Cię, nie pisz już, bo widzę że jesteś jakimś obszczymurem z Pcina Dolnego.

I co, on będzie dzieci rodził i wychowywał, a ja mam na nich pracować?>>>aha ty masz tylko dać się zapłodnic a facet pracować na ciebie dzieci i jeszcze znosić twoje fochy ze inni zarabiaja wiecej albo coś tam ? ciąza to nie choroba mozńa pracować, ludzie mają po kilkoro i sobie radzą łącząc to z pracą ty jeszcze nei masz ZADNEGO a już chcesz aby cie facet utrzymywał bo kolezanke w pracy utrzymuje. jeszcze sie pytasz an forum czy rzucic faceta czy moze juz pozno i nie zdażysz znależć jelenia :D facet powinien to przeczytać i bez słowa odejśc bo jestes wyrachowana.

Gość gośćgośćgość2
Wróć do swojego chłopca, gejusiu.

Gość gośćgośćgość2
Albo pochwal się, ile masz lat, jaką pleć, wykształcenie z grubsza i ile lat utrzymujesz się sam/sama bez pomocy rodziców. No i czy mieszkanko skapnęło od rodziny.

Proszę, Cię, nie pisz już, bo widzę że jesteś jakimś obszczymurem z Pcina Dolnego>>Za to ty jesteś światowcem który widzi tyle co w pracy kolezanki pokaza albo na forum rpzeczyta. mogę być obszczymurem ale nie pytam na forum jak mam żyć i pod którym murem sie wysikać tylko ty. kim trzeba być aby obszczymura na forum pytać ? masz taka klase jak jezyk ktorym sie poslugujesz a oczekujesz ksiecia na bialym koniu ktory przyjedzie i zabierze do zamku w ktorym bedziesz lezec****achnieć. z faceta faktycznie frajer ze na nic lepszego go nie stać tylko na ciebie pewnie sie biedak zakochał jak byłaś jeszcze młoda i bardziej empatyczna a teraz żyje wspomnieniami. odpowiadajać na pytanie z tematu absolutnie nie odchodz 30 letnia frustratka ma szanse na zanlezienie ciekawego faceta na poziomie błędu statystycznego zwłaszcza jak nie jest jeszcze przy tym zbyt urodziwa a gdybys byla to juz dawno bys go zostawaila bo jestes wyrachowana i wsiadziesz do kazdego autobusu ktory sie zatrzyma. a co do pcimia dolnego to z pewnościa byś się zdziwiła bo pod takimi murami sikałem jakich do końca życia nie zobaczysz.

Gość gośćgośćgość2
Tia, pod murami może i byłeś, w ramach odskoczni od pracy na zmywaku za granicą i mieszkania w 15 osób w jednym mieszkaniu.

a g****o cie obchodzi czy mieszkanko dostałem czy kupiłem czy mieszkam w namiocie.jak w ogole mozna byc tak bezczelnym to nie wiem. żądasz od innych aby się wypowiadali tylko jak majja to i tamto a ty co masz poza kiepska praca i bólem d**y że kolezanka ma lepiej :D jeszcze pewnie pochodzisz z jakiejs dziury stad te kompleksy i wyjazdy z pcimiem dolnym. sprowadzi sie takie do wiekszego miasta co weekend słoików nazwozi, zazdrość az kipi i od razu ego rosnie o +10

Gość gośćgośćgość2
Ciekawe, gdzie podziewa się męska empatia, jak nie chcą się spotykać z brzydką dziewczyną, z wyjątkowo nieponętną figurą i twarzą jak koń:P

nigdy nie pracowalem za granica, mieszkam w dziurze chociaz wychowałem sie w duzym miescie w wieku jestem podobnym wiecej zdradzac nie zamierzam :D lepiej sie czujesz :D ? a nigdy nie mieszkalem w 15 ale w 3 w jednym pokoju sie zdarzało :D takiego roszczeniowego pasozyta jak ty bym sie pozbyl nawet jakbym w pudle pod mostem mieszkal a pasozyt mial wypozyczalnei przyczep campingowych. pracuj ciezko bo ci mniej zdolni musza ciezej pracowac zamiast liczyc na innych.

Gość gośćgośćgość2
Powtórzę jeszcze raz: ciekawe, gdzie podziewa się męska empatia, jak nie chcą się spotykać z brzydką dziewczyną, z wyjątkowo nieponętną figurą i twarzą jak koń. Bo faceci chcą mieć ładne, zadbane dziewczyny, częsty seks i jak będzie duża rodzina, to pracuj kobieto na nią! Na dodatek może się z nią rozejdzie, jak minie kilkanaście lat, bo takie to czasy, że spopularniały rozwody i zostawianie dla młodszych. A kobieta ma nie mieć żadnych kryteriów do faceta, na to wychodzi:D Ach, te geje i ich porady dla hetero w wieku produkcyjnym.

Powtórzę jeszcze raz: ciekawe, gdzie podziewa się męska empatia, jak nie chcą się spotykać z brzydką dziewczyną, z wyjątkowo nieponętną figurą i twarzą jak koń.>>jeszcze na dodatek tępa :O nikt ci nie zabrania być materialistką ale to co pokazałas w tym temacie to klasa sama w sobie. zobaczyłą u kolezanki ze jakis frajer zachowuje sie inaczej niz jej facet to od razy pyta czy go wymienic czy moze juz za pozno. odpowiadam za pozno jak ktos szuka prostytutki to wezmie mlodsza to oczywiste pozstaje ci szukac wsrod tych po 40 a prawo do wyboru masz jak mas zladna d**e i chcesz ja sprzedac to ja ci wcale tego nie zabraniam jestem tolerancyjny wypadaloby jednak facetowi powiedziec a nie na forum pisac. tylko nazywaj rzecyz po imieniu a nie truj ze kobieta ma urodzic dziecko i na tym jej rola zyciowa sie konczy pozniej tylko seriale ogladac i czekac na smierc - meza oczywiscie, z przepracowania :D jeszcze bedzie po drodze go zdradzac bo wiadomo ze bedzie ja zaniedbywal to moze jak bedzie pracowal od swity do nocy :D v uprzedzajac jakies przytyki nie nie mam zony ani bylej zony i nie bylem na miejscu twojego faceta tylko jak widze takei zenujace wpisy to nie moge sie powstrzymac.

Gość gośćgośćgość2
Tępy to jesteś Ty, bo: 1) kolejny raz powtarzasz, że zauważyłam coś u koleżanek. Nie, zauważyłam u KOLEGÓW, co zostało tak też opisane, ale masz problemy z czytaniem. 2) znów nie doczytałeś: JA DOBRZE ZARABIAM.

Gość gość
" gośćgośćgość2 dziś Jestem biedna jak mysz kościelna" "2) znów nie doczytałeś: JA DOBRZE ZARABIAM. " X Seriooooooo? :D

Gość gośćgośćgość2
Tak, serio. Rusz głową, jakie są koszty kupna mieszkania i urządzenia go w stosunku do posiadania dobrej pracy od niezbyt długiego czasu. PIERWSZY POST- TĘPAKU: "ostatnio jestem w pracy, w której więcej zarabiam".

ad 1 bez znaczenia to subiektywne odczucie niewazne u kogo zauwazone ad 2 bo jak napisalas jestes biedna jak mysz koscielna zarabiasz wiecej od chlopaka ktory zarabia 2 tys daleko ci do kogos kto dobrze zarabia w moim odczuciu ale wiadomo to jest subiektywne zreszta to nie ma nci do rzeczy. traktujesz go przedmiotowo bo on nie traktuje przedmiotowo ciebie tzn. nie placi ci za uzywanie twojego tylka bo ciagle tak o nim piszesz to pewnie o to chodzi a do tego jeszcze śmie zarobione rpzez siebie pieniadze wydawac na imprezy a nie an ciebie :D 150zl MIESIECZNIE !!!! potrafi wydac jejku dramat. w średniej kanajpie w duzym miescie ŚWIATOWCU butelki martini za to nie kupi. teraz jeszcze zaczynasz pisac jaka to masz swietna prace a o 150 zl placzesz jak zyd za zgubionym portfelem. za chwile zaczniesz zmieniac wersje ze ty go utrzymujesz a on pije i baluje :D za te 150zl :D mysle ze jak wyda na jedzenie w dobrej knajpie i piwo to go rozerwie jakby tyle na raz przejadł :D i jeszcze od obszczymurów będzie wyzywać innych kobieta bez kontaktu z realiami finansowymi dzisiejszego świata. twoj facet jest mega oszczedny skoro wydaje 150zl miesiecznie na "uciechy" musi byc mega porzadny albo zakochany jak jest z kims takim jak ty a ty jeszcze sie zastanaiwasz czy za pozno aby go zostawic czy nie :D kabaret :D nie zdziwilbym sie jeszcze jakby ci przez cale zycie pomagal finansowo a nagle znalazlas jako taka prace zarabiasz nieco wiecej i juz sie w d***e poprzewracalo jak z tym pcimiem. postawie 150zl ze przyjechalas z jakiejs dziury tam gdzie jestes. dobranoc i powodzenia w szukaniu zycze bedzie ci potrzebne.

Gość gość
"gośćgośćgość2 dziś Tak, serio. Rusz głową, jakie są koszty kupna mieszkania i urządzenia go w stosunku do posiadania dobrej pracy od niezbyt długiego czasu. PIERWSZY POST- TĘPAKU: "ostatnio jestem w pracy, w której więcej zarabiam". " X Jak ktoś ma mieszkanie urządzone bez kredytu, to nigdy nie napisze o sobie, że jest biedny :P Ale tłumacz się i ośmieszaj dalej :D X Stara panno z wymaganiami :D

Gość gośćgośćgość2
Jesteś zakomleksiony swoim pochodzeniem. W DUŻYM MIEŚCIE ludzie znają wartość pieniądza i nie idą do knajpy kupować butelki martini. Wiedzą też, że za 14 zł to mają kilogram mięsa. Nie szastają kasą, jeśli jej nie mają. A Twoje podejście w odniesieniu do 2 tysi nazywa się życiem ponad stan.

Gość gośćgośćgość2
No i widzisz, tu wychodzi też Twoja tępota, jeśli myślisz, że kobiecie będzie imponowało, że koleś będzie na jej oczach kupował rzeczy dla osób nie z przedziału jego zarobków.

Gość gośćgośćgość2
Ja nie mam mieszkania ani kredytu. Mam dobrą pracę i żyję oszczędnie, żeby się dokształcać i wziąć z czasem kredyt albo kupić mieszkanie bez kredytu. Przy bajońskich kwotach, ile sobie życzą za nieruchomości: tak, jestem biedna jak mysz kościelna. Teraz dotarło do łepetyny, po tylu postach?

dobre :D o to chodzi ze nie mam zadnych kompleksow juz ci napisalem mieszkam w dziurze i sie smieje z tego wychowalems ie w duzym miescie komplekswo miec nie moge bo nie przyjechalem tam do pracy jak ty i nie smial sie nikt ze mnie. nawet gdybym urodzil sie w dziurze to kompleksow tez bym nie mial. wyjaktiem jest pzonan nie wzialem tego pod uwage tam faktycznie ludziom moze byc szkoda kupic wina w knajpie ale tam gdzie ja bywam a bylem w wielu miastahc w knajpach :D sadze ze do smierci tylu nie zwiedzisz nawet sumujac z wypadami twojego rozrzutnego faceta i nie widzialem aby gdzies w polsce ludzie oszczedzali na alkoholu :D powiem wiecej niedawno bylem we lwowie i ludzie tam wydawali w knajpie z 1/5 srednich zarobkow czym bylem zdziwiony bo mnie by bylo szkoda, nawet w biednych panstwach widzialem ze ludzie na uzywki potrafia wydac wiecej niz zarobia przez tydzien. juz bardziej bym sie przychylil do tezy ze na wsi ludzie bardziej znaja wartosc pieniadza niz w miescie w miescie wielu przybyszow zyje ponad stan aby ich nie nazwano obszczymurami :D na wsiach ludzie czesciej zyja od pokolen wiec kazdy wie jaki jest stan x czy y i nie ma sensu udawac ze jest inaczej w miastach jest wieksza anonimowosc mozna sie kreowac na swiatowca nawet jak sie w d***e bylo i knajpe widzialo przez szybe.

Gość gośćgośćgość2
To uświadom sobie, że są ludzie oszczędni, którzy prawie nie piją i ich nie obchodzi, ile wydają rozrywkowi na swoje używki. I tacy ludzie szukają sobie kogoś, z kim będzie im dobrze, a nie jakiegoś typa z Lwowa. Kpw? Takich ludzi, co nie trwonią kasy na używki jest mnóstwo, ale obracałeś się widać w zupełnie innych kręgach. Bo tak to już jest, że imprezowicze trzymają razem z imprezowiczami.

Gość gośćgośćgość2
Zresztą, skoro mieszkaleś w mieście, powinieneś wiedzieć, że można robić wiele innych rzeczy niż siedzieć w knajpie i wyjdą bez porównania taniej. Kino, sport, koncerty, opera, teatr, itp. itd.- MIASTO.

trzymam sie z kim chce to ty mas zproblem bo masz faceta "imprezowicza" :D ja problemu z soba nie mam. za imprezowego sie nie uwazam bo wiem jak wyglada zycie imprezowicza znam wielu :D ale przy was to kazdy bedzie imprezowicz. przypomnailem sobie ze na forum jest watek jak jakie sdebil wkelil zdjecie pieniedzy wklej w jego temacie zdjecie tylka moze jakis interes zrobicie :D a co do lwowa to jezdza tam oszczedni :D beztroski imprezowicz imprezuje w polsce albo leci do paryza. lwow poza tym ze piekny to jest dla biedoty takiej jak ja :D ale twojemu na caly miesiac by moglo braknac te 150 :P

Kino, sport, koncerty, opera, teatr, itp. itd.- MIASTO. >>Wszystko wymienione jest drozsze niz 150zl na miesiac poza sportem co wiecej jest drozzsze niz siedzenie w knajpie ale co ty wiesz. dobranoc juz po raz ostatni.

Gość gośćgośćgość2
Oh, jaki Ty światowy i wszystkie rozumy pozjadałeś, bo wymienisz Paryż i Lwów.... kolana miękną i argumentów brak:D:D:D:D