Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza a praca w markecie

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 12 t.c. Pracuje na stoisku mięsno-wędliniarskim. Odkad wiem o swoim stanie i powiedziałam o tym w pracy, to dziewczyny mnie trochę odciazaja. Ale.. już widać po mnie, ze jestem w ciąży, lady wielkie, aby siegnac, musze klasc się wręcz na brzuch. Mój kierownik nie przeniesie mnie na inny dzial, napiera, bym poszla na L4 zwłaszcza, ze zaczyna już mnie mdlic. Czy ginekolog wystawi mi zwolnienie? Pamietam, ze kolezanka, która była w ciąży miała wielki problem ze zwolnieniem, bo lekarz stwierdził, ze pracodawca powinien ja przenieść na inne, lżejsze stanowisko. Jak to jest z kontrolami z Zus-u?

Gość gość
To zalezy. W naszym markecie tez od razu nalegaja na l4, od razu sie dostaje papierek ze nie mozna dzwigac owyzej 4kg, podnoszenia ciezarow, pracy w pozycji wymuszonej, stania pow 3h, itd itd. I wlasnie jestem na l4. Chociaz to dopiero 9 tc. , tylko jestem po jednym poronieniu i mloda tez nie jestem.

Gość wifigdańsk
jak jeden gin nie da zwolnienia to idziesz do drugiego, rejonizacji nie ma. kontrole zusu moga byc jesli pracujesz od niedawna ale w twoim przypadku chyba tak nie jest wiec nie powinnas się obawiac no ale jesli nawet bedziesz miala kontrolę to chyba nie masz sie czego obawiac?

Gość gość
Tu autorka. U nas to praca na nogach 8 godzin, długie stoisko, chodzisz non stop, dźwiganie tez ciężkich skrzynek z mięsem czy pudel, jak towar przyjedzie. w niedziele praca 12 godzin. A to nie jest tak, ze po pol roku na L4 zus robi kontrole?

Gość gość
Pracuje tu 3 lata, sama mam lat 32, wiec już tez nie najmniej :P