Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jechac do lekarza czy jeszcze poczekac

Polecane posty

Gość gość

Moja coreczka ma prawie 10 m-cy ostatnio przechodzila infekcje rotawirusem na szczeście bez szpitala teraz od 3 dni ma wodnisty katarek i kaszle boje sie ze zaczyna sie zapalenie oskrzeli, mąż twierdzi ze pańkuje niepotrzebnie i wscieka sie ze chce jechac 20 km bo tyle mam do najblizszego szpitala bo najchetniej wsadzila bym ja do samochodu i zawiozla do lekarza zeby ja ktokolwiel obejrzal Co robic

Gość gość
20 km to nie dużo , a lepiej jechać , zanim nie daj boże gorączki dostanie dużej

Gość gość
A jaki jest ten kaszel? Oskrzelowy to jest charakterystyczny, taki mokry, duszacy. Jesli dziecko ma katar to splywa do gardła i wywołuje kaszel wiec bez paniki.

Gość gość
Skoro chcesz jechać to jedź. Bo tutaj nawet jak ktoś Ci powie, nie bo nie ma sensu, bo to tylko katar bla bla to i tak się nie uspokoisz przecież i tak. A nie ma u Was żadnej przychodni dyżurnej? Szpital najbliżej?

Gość gość
Pozostalosc po wirusie i oslabiony wirusem organizm u nas bylo to samo najpierw prawie tydzien biegunka goraczka, wymioty potem katar i kaszel ale domowymi sposobami wyleczylam... Zawsze lepiej jechac i sprawdzic na wirusa ( wodnisty katarek o tym swiadczy) nie wiele pomoze dostaniesz jakis syrop na kaszel u malej cos ma zlagodzenie katarku, powiedzą zeby oklepywac i inhalowac u nas tak bylo bo tez jechalam w pance przed zapaleniem oskrzeli do lekarza ...sprawdz dla wlasnego czystego sumienia bedzie dobrze a mężowie tak mają ze bagatelizują wszystko

Gość gość
Niestety najblizej przychodnia i szpital są w Kutnie 20 km ,bliżej nie ma nic niestety taki pipidówek. Potem mam Łowicz 30 km, Łęczyca 65 km :(

Gość gość
No i pojechalismy, lekarz bardzo rzeczowy sympatyczny, osluchal, obejrzal gardziolko i nawet krtań i wszystko jest ok ... Dzieki Bogu A powiedzcie mi jedną rzecz czy jak wasze maluszki mialy katarek to też zdarzały się u was kupki ze śluzem...zapomnialam zapytac lekarza...gdzies przeczytalam ze jak dziecko polyka sluz to potem on z kupką moze byc wydalony albo jako sam sluz. Robione miala testy alergiczne i nie jest na nic uczulona

Gość gość
Mogą być śluzowate kupki przy infekcji, także wskutek brania leków, więc raczej nie jest to niepokojące.