Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomylarska

imiona Dominika i Weronika_widzicie różnicę?

Polecane posty

Gość pomylarska

Do matek Dominik i Weronik (zakładam, że pod jednym dachem nie macie tej i tej) - czemu imię Dominika, a nie Weronika i odwrotnie? Czemu pytam? Tak mnie naszło. Mam jakieś tam znajome (ale niezbyt bliskie, by pytać), które mają dzieci o tych imionach i właściwie zawsze mylę te imiona (ale tylko o te imiona chodzi, np. Krzysia z Grzesiem nie pomylę). Widzicie różnicę na tyle, by wybrać to jedno?

Gość gość
Pewnie, że widzę różnicę, mnie te imiona się nie mylą.

Gość gość
poza -dom i -wero to nie widze roznicy

Gość mamewc
Ja mam Weronikę. Dominika mi się nie podoba i to ,że mają taką samą końcówkę nie sprawia , że te imiona są dla mnie podobne . Czemu nie dorzuciłaś tutaj Monika i Andżelika? To tak, jak porównywać imiona Przemysław, Bronisław, Władysław ...

Gość mam Wojtka
dla mnie tez te imiona sa z jednego worka, i jeszcze Berenika akurat Andżelika brzmi zupełnie inaczej, zaczyna się od samogłoski, co zupełnie odmienia wydźwięk, a Monika ma 3 sylaby

Gość gość
Pierwszy raz słysze by ktokolwiek mylił te imiona. Dla mnie brzmią zupełnie inaczej, Dominika bardziej miękko Weronika jest bardziej wyrazista

Gość gość
Dominika to jak Dominik meskie imie, a Weronika dziewczece

Gość gość
ja tez zadnej roznicy nie widzę, tzn nie tak żeby wybrac jedno, a nie drugie ale nie podobaja mi sie one oba

Gość gość
A ja mam na imię Dominika i nie widzę w nim zadnego podobieństwa do Weroniki i to bardziej Dominik kojarzyłyby mi się kobieco, o ile rozpatrywałabym imiona w takich kategoriach