Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu coraz wiecej samotnych matek?

Polecane posty

Gość gość
smiesza mnie wypowiedzi osob ktorych dana sytuacja nie dotyczy.... ale z forum i wypowiedzi innych wiedza co jest lepsze.....

Gość gość
ja tak zrobiłam! bo ciągle słyszałam że "siedzę w domu z dzieckiem więc nic nie robię" kiedy stracił pracę ja poszłam na 12-14 godzin dziennie do pracy (specjalnie na tak długo, żeby w domu po pracy tylko spać - tak jak on) po dwóch tygodniach na kolanach mnie prosił żebym rzuciła pracę bo on z dzieckiem w domu wytrzymać nie może!!! x ja też tak zrobiłam - to biegiem szukał pracy żeby tylko z dzieckiem w domu nie być (potem sam się przyznał, że praca zawodowa jest o wiele lżejsza i fajniejsza od zmieniania pieluch, prania i spacerków i jeszcze za nią płacą!)

Gość gość
po dwóch tygodniach na kolanach mnie prosił żebym rzuciła pracę bo on z dzieckiem w domu wytrzymać nie może!!! x x i co, pewnie rzuciałas?? Było trzeba nie ulegac

Gość gość
po prostu wybieramy nieodpowiednich facetów na ojca... x dokładnie - nikt wam tych facetów nie wciskał na siłę.

Gość gość
Ja bym szukała przeczyny wśród dziewczyn które ignorują facetów kończy się to samotnością. Wiem że zacofane tępe będą krytykować bez podania konkretnych Argumentów! Ja swojego faceta mam Zawsze przy Każdym badaniu ginekologicznym cipki wspierał porody takie przeżycia i podejście Łączy Związek. Polki są zacofane wstydzą się partnera przy badaniu u gina czy porodzie a całkiem obcych jak ginekolog nie ciemno gród.

Gość gość
Jak są głupie to zostają same. Nadstawiają byle komu a potem płaczą. Wbrew pozorom w seksie i w miłości też trzeba myśleć :classic_cool:

Gość gość
Ja swojego faceta mam Zawsze przy Każdym badaniu ginekologicznym c*pki wspierał porody takie przeżycia i podejście Łączy Związek. Polki są zacofane wstydzą się partnera przy badaniu u gina czy porodzie a całkiem obcych jak ginekolog nie ciemno gród. x x o kurfa... :) a tak na serio to facet przy porodzie to jest ryzyko, niekoniecznie to scala zwiazek, wrecz przeciwnie, podobno jest po tym wiecej rozwodów. No i w Polsce nadal liczba rozwodów ze względu na konserwatywna mentalnosc jest dosc niska w por. do zachodu

Gość gość
łał i tylko dlatego ze pozwoliłaś swojemu facetowi byc przy badaniu ginekologicznym to ciebie nie zostawil!!! ale okrycie!!!! brawa dla tej kobiety... przeciez taka jestes juz pewna ze na zawsze bedziecie razem !!!! kobieto ogarnij sie! nie wiesz co bedzie jutro! nie badz taka pewna!!!

Gość gość
gość dziś po dwóch tygodniach na kolanach mnie prosił żebym rzuciła pracę bo on z dzieckiem w domu wytrzymać nie może!!! x x i co, pewnie rzuciałas?? Było trzeba nie ulegac xxx nie uległam i wytrzymałam pół roku! od tej pory nie usłyszałam więcej że w domu się siedzi i nic nie robi dziecko odchowałam i teraz pracujemy oboje - ja trochę mniej bo dom muszę ogarniać można? można!

Gość gość
Ta co gada ... O badaniach... Ja ze swoim mezem jestem 8 lat i dopiero dwa lata temu jak zaszlam w ciaze to przytrafila sie okazja do wspolnego badania itd. Czyli wedlug twojej glupiej teorii jakim cudem on on byl ze mna przez pierwsze 6 lat... Zalosna jestes

Gość gość
z 17:35 dobreee

Gość gość
Moze ona na pierwszej randce w ciaze zaszla. Chlop z nia z litosci, w rzeczywistosci podwojne zycie. A ona glupia zla teorie rozpowiada...

Gość gość
17:35 bo on te 6 lat czekalwlasnie na to badanie :D :D :):):) a tak na serio to nie wiem co ma na celuten wpis w kazdym temacie. A co do tego tematu- jak kobiecie macica mozg wylaczy to kej wisi czy facet odpowiedzialny czy nie. Jak kocica w rui nadstawisie kazdemu. Z reguly korzystaja Ci nieodpowiedzialni co im wsio jedno. Ci odpowiedzialni jednak boja sie konsekwencji jesli wiedza ze nie planuja przyszlosci z ra kobieta lub jie dadza rady finansowo.

Gość gość
z 17 47 prosze wszystkich do jednego worka nie wkładac. Sama wychowuje dziecko! a to ze zycie tak a nie inaczej mi sie potoczyło to nie mam wpływu!!!! Bo nie dawałam d u p y jakiemuś tylko mężowi i ciąże była palnowana... a że mąż po 12 latach znudził sie życiem rodzinnym i obowiazkami to ja jestem temu winna!!!!

Gość gość
17.52 dokładnie ja tez jestem.mama po rozwodzie i co.lepiej ze względu nawet na dziecko uwazam ze to bylo.lepsze dla mojego dziecka jak chora atmosfera w domu, moj byly maz jest odpowiedzialnym.i dobrym tatą i o ironio jest w naszym domu gosciem.kiedy tylko zechce i dopiero teraz nasze dziecko jest wychowywane w atmosferze spojoju i zgody i porozumienia lepsze to jak by mialo miec ciagle napiecie i stres w domu tak bylo przed rozwodem, wiec malły apel do grona przemadrzalych prosze nie wkladac mnie do jednego worka z jakas małolata co dala d**y byle komu na dyskotece i ciagnie kase z funduszu alimentacyjnego

Gość gość
17:52 ale ja nie pisze o zonach gdzie d**ek wciasnal na reke obraczke, narobil obietnic o spokojnym stabilnym zyciu a potem sie znudzil i poszedl w cholere. Mowie o tych mlodych dziewczynach co bez slubu zachodza w ciaze, czesto bedac krotko w zwiazku z tatusiem dziecka a potem zdziwione ze facet uciekl. Uziemil dziewczyne bez zobowiazan i ruszyl w swiat.

Gość gość
18.08 dokładanie z Toba sie zgadzam wiec to o wkladaniu do jednego worka co napisalam nie było do Ciebie

Gość gość
spokojnie drobie Panie!!! poprostu trochę smutno mi sie zrobiło... bo tez jestem samotna mama!!! sprawa sie wyjasniła :-) życze wszystkiego dobrego i pozdrawiam

Gość gość
Mowie o tych mlodych dziewczynach co bez slubu zachodza w ciaze, czesto bedac krotko w zwiazku z tatusiem dziecka a potem zdziwione ze facet uciekl. x x Moze sie zdziwisz, ale te przypadki ze zwiazek trwa którko a facet ucieka sa b rzadkie. Najczescie sie zwijaja tacy po min. 9 letnim zwiazku. TEsciowa chodziła z tesciem 9 lat, byli po studiach, z dobrych rodzin, zaplanowali slub, wszystko cacy, i ten zwinał sie jak sie urodziło dziecko tzn jak miało pól roku

Gość gość
Najczescie sie zwijaja tacy po min. 9 letnim zwiazku. x sory, miało byc min. 3 letnim

Gość gość
18 22 ja jestem tego przykladem :-(

Gość gość
pO PROSTU ZACZYNACIE ZYCIE OD D**Y STRONY I TYLE.

Gość gość
No to 3 lata to tak dlugo Twoim zdaniem? Wedlug mnie to slub, wspolne urzadzenie zycia a dopiero dziecko. A jak jest w odwrotnej kolejnosci...sorry ale jak facet sie rozmyslil to mial jeszcze czas-nikomu nic nie slubowal.

Gość gość
Też mi się wydaję że teraz dużo osób lekko podchodzi do rozwodu. Występuje kryzys i zamiast walczyć o rodzine to jeszcze zaraz znajdzie sie dobra koleżanka, kolega i są mądre porady nie męcz się, rozwiedź się. A puźniej płacz i lament.

Gość Wiki1111
17:16 Jestes kobieto potluczona i to konkretnie! Przestan sie wypowiadać na tym forum bo wszystko sprowadzasz do jednego. Masz coś z głową! Już któryś raz z kolei trafiam na Twoje "złote myśli" odnośnie "badania cipki i obecności Twojego wspaniałego, wspierającego męża przy tymże badaniu". Jesteś zalosna! Napisalas te swoje wypociny i wklejasz je na tym forum niezależnie od tematu dyskusji! Ogarnij sie kobieto!

Gość gość
Sama znam pare. Razem przezyli jej piwerwsze poronienie. Czekali pol roku zeby kolejne dziecko poczac. i co laska niezalzna uloznoa wlascicielka resturacji a facet sie zawinal i zostawil 6 miesieczne dziecko. Co za niedopowiedzialny d**ek. Tylko koncerty, gry na kompie mu w glowie. Ciekawe co na to jego mataka na to ze wychowala takiego dupka

Gość gość
Problem samotności matek to problem obojga. Za wcześnie kobiety zamieszkują bez ślubu ze swoimi partnerami,chcąc być w związku nawet partnerskim często na siłe zaskakują faceta ciążą. Następny temat to sprawa mieszkania gdzie nie zawsze jedno z nich ma swoje lokum,badz jedno z nich zabiera partnera do domu swoich rodziców.Nie wspomnę już o braku finansów i często uzależnienie się od rodziców. Poza tym ludzie nie są często przygotowani na przeciwności losu,nie potrafią pielęgnować swoich uczuć/o ile one są/. Nikt nie powiedział że związek dwojga i dziecko to życie usłane kwiatami,że trzeba poświęcenia,wyrzeczeń itd. Praca w domu to cięzka praca ale ja pracując i mając odpowiedzialną pracę z ludzmi i nad ludzmi wolałabym na dzien dzisiejszy siedziec nawet z 3-ką dzieci.Tak więc facet pracujacy czasem fizycznie tez przychodzi do domu stratowany,ale nie wszystkie kobiety o tym chcą pamiętać,a szkoda moze i związek byłby lepszy,więcej wyrozumiałości jeden dla drugiego,mniej emocji i wszystko bedzie dobrze. Dzieci potrzebują dwojga szczesliwych rodziców.

Gość gość
Odpowiedz jest jedna jak dwoje ludzi patrzy wylacznie na wyglad i nic wiecej to co ma niby ich laczyc poza lozkiem? Pare lat mija albo dziecko sie rodzi kobieta robi sie brzydka rozstepy roztyje sie a facet nadal przystojny moze zaliczac podobne kretynki. Poza tym kazdy widzi z jakim elementem wiaza sie te samotne matki oprocz nich samych :D

Gość gość
się nie d******py byle komu