Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy piecyk elektryczny ciągnie dużo prądu ?

Polecane posty

Gość gość

j.w mam w domu taki piecyk na prąd olejowy czy jak tam sie nazywa jest straszny mróz a mam zimno mimo ogrzewania co czy taki grzejnik dużo ciągnie ?

Gość gość
słyszałaś/eś o mocy urzadzeń elektrycznych? Od tego zależy koszt uzytkowania ,no i nie uwierzysz,ale od czasu uzytkowania też

Gość gość
chyba, kórvva, masz napisane na nim jaką ma moc :o co za tępa strzała

Gość gość
tak, więcej niż żelazko, zobacz ile ma wat W, to jest moc pobierana, razy czas grzania w godzinach i przez 1000 wyjdzie pobór kWh (kilowatogodziny) jak na liczniku i rachunku. zdziwisz się jak żre

Gość gość
przy olejowym to uproszczenie mocne ale da ci orientacyjnie (zawyżone)

Gość gość
Nie, no olejowy to prawie wcale nie ciągnie prądu. Ogrzewa ciepłym olejem :D

Co Wy tak na mróz narzekacie :) ? x Ja w bloku mieszkam i jeszcze ogrzewania wcale nie włączyłem :). To ma być mróz ?

Gość gość
Jesli olejowy z termostatem to ciagnie najmniej ze wszystkich elektrycznych. Jak sie rozgrzeje to sie wylaczy a rozgrzany olej jak wiadomo dlugo jest goracy wiec zanim sie ponownie samoczynnie zalaczy to minie troche czasu. Jak nie mialam centralnego to grzalismy dwoma takimi grzejnikami i wbrew naszym obawom wcale nie zaplacililismy duzo za zuzycie pradu.

Gość gość
a olej podgrzewa się od wewnętrznego żaru właścicielki. Oczywiście o ile ta jest młodą, gorącą laską. Bo gruba i brzydka nie ma wystarczającej mocy grzewczej 🖐️

Gość gość
gość dziś -> a który z elektrycznych ciągnie najwięcej? Bo żelazko też ma termostat, więc może lepiej ogrzewać żelazkiem :D

Gość gość
Grzejnik elektryczny olejowy ma dwie grzałki o mocy 1000 i 1500 W. Jak włączysz dwie grzałki to daje razem 2500 W /1000+1500/,przez dwie godziny grzania zużywa 2,5 KW energii.Przez dwie godz grzeje około 1 godz i 1 godz odpoczywa:) /po nagrzaniu wyłącza się na określony czas i znowu włącza/.Używam go jedynie wtedy jak jest druga taryfa ,wtedy się opłaca korzystać.

Gość gość
Druga taryfa jest w nocy. Czyli w dzień sobie marzniesz, a w nocy śpisz bez kordły :D Uwielbiam takie tępe dzidy :)

Gość gość
sporo ciągnie, ale jak trzeba to trzeba. nie wolno zostawiać włączonego bez nadzoru, chyba, że cała instalacja leży w murze. mogą grzać sie przewody i gniazdko też. z reguły taki grzejnik może mieć 1.5- 2kW więc pobiera do 2kW/h na godzinę, jeśli jest zimno. cena za kWh znajdziesz w necie.

Gość gość
16.57 Jak masz zelazko na olej to mozesz grzac! No i plyte grzewcza twoje zelazko tez ma 80 na 80! Co za debilek antyfizyczny!

Gość gość
Żelazko możesz sobie przywiązać do dopy i grzać za grosze :D

Gość gość
do gość dziś Druga taryfa jest od 13-15 i od 22-6 rano od poniedziałku do piątku.Weekendy i wszystkie święta jest przez cały dzień. Nie cierpię takich pustaków co chcą błysnąć ale im nie wychodzi bo siano w głowie.

Gość gość
To nie lepiej frytki sobie zrobić? Olej chałupę ogrzeje, a i głodna nie będziesz. Dwie pieczenie na jednym ogniu.

Gość gość
włączyłam 2 takie piecyki a zakrecilam grzejniki co bo malo dawalo a kreski uciekaly a teraz mam cieplo tylko ciekawe ile dowalą mi za prąd ale to przeciez bede używała tylko dziś i jutro bo potem ma nie być mrozów

Po cholerę zakręciłaś CO ? Przecież ciepło z CO jest dużo tańsze od tego z grzejników olejowych.

Gość gość
''kordła'' :D

Gość gość
bo kreski uciekały!

Gość gość
zamontuj karuzelę na liczniku prądu i bilety sprzedawaj jeszcze na ogrzewaniu zarobisz