Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmigrantUKPL

Pomysł na życie

Polecane posty

Gość EmigrantUKPL

Witam serdecznie. Piszę tutaj, ponieważ niejednokrotnie forum to pomogło mi znaleźć odpowiedzi na nurtujące pytania. Chciałbym niejako przedstawić swój aktualny problem i liczę, że znajdą się ludzie, którzy będą w stanie dać mi jakieś wskazówki. Generalnie chciałbym przedstawić siebie: Jestem 26 letnim facetem, od 7 lat w związku z jedna kobietą, planują zaręczyny "na dniach", chcę się ożenić z moją wybranką.... no i tyle. Żadnych większych celów w życiu, żadnego sensu. Mam hobby które kocham - ratownictwo (w szerokim spektrum). Ukończyłem studia medyczne (Ratownictwo Medyczne) - oczywiście studiowałem z pasji, a nie "bo rodzice kazali". Jestem (?) strażakiem ochotnikiem - tu też się spełniam i to na 200%. Niestety życie w Polsce dało mi w kość... studia ukończyłem w 2014 roku. Składałem masę podań o pracę do stacji pogotowia ratunkowego - bez skutku, nie mam znajomości. Widzę jak kumple dookoła dostają się pomimo, że średnio to lubią. No ale jednak się dostają (ciekawe jak?). Suma sumarum... wylądowałem w fizycznej pracy, robiąc na czarno w paleciarni przez półtora roku na równi z pijakami i innymi "ludźmi" bez perspektyw. W końcu powiedziałem DOŚĆ i wyjechałem do UK... Pracuje jako kierowca ciężarówki. zarabiam OK i jestem "w miarę" szczęśliwy. Niestety chciałbym wrócić do Polski, ale pytanie - do czego i po co? Aktualna praca - no cóż nie spełniam się w niej ale jest ok. Wolałbym jednak pracować w zawodzie i ratować ludzie istnienia. Niestety nikt nie daje mi szansy. Powiedzcie co robić? Jak spełnić się zawodowo i życiowo? prościej... co robić dalej?

Gość MaggieMagMag
Przemo ty dalnie. A ty autorze może poprobuj w innych miastach ale nie poddawaj się!

Gość gość
Rozumiem Cię ,myślę,że trochę.Ja też marzę o powrocie z UK do Polski. Mam tutaj dwie inwestycje pod wynajem,ale i tak się obawiam powrotu. Jedno co Ci napiszę to intuicyjnie wydaje mi się,że to Polska za 20 lat będzie potęgą Europy....możesz posłuchać tego co ja planuję..,Planuję przyjeżdżać tutaj na 2 do 3 miesięcy w roku. Nawet gdybyś miał kiepską pracę w Polsce, na czarno, to pracując tutaj 2-3 miesiące i nie płącąc podatku dasz sobie świetnie radę.

Gość gość
Ja interesuje się inwestycjami - to temat który zawsze będzie aktualny i na czasie - a tutaj moje forum http://www.forum-inwestycje.pl/ - zapraszam :)