Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co pod panele aby nie przeszkadzać sąsiadom

Polecane posty

Gość gość

Jaki materiał najlepiej położyć pod panele tak aby sąsiedzi z dołu nas nie słyszeli? Podłogi strasznie cienkie, ściany zreszta tez. Teraz mamy dywany a one wygłaszają trochę dzwiek. Ale chcemy położyć panele. Jakies sugestie?

Są oryginalne wykładziny pod panele. Lepiej weź tą grubszą (chyba 5mm).

Gość gość
Oryginalne wykladziny pod panele. Jestem kobieta i choc sprawy techniczne mnie nie interesuja to do glowy by mi nie przyszlo cos tak bzdurnego. Pod panele kladzie sie amortyzatory grubosc od 2 do 5 cm i nie ma nic innego.

Gość gość
Milimetry oczywiscie ma byc.

Wpisz sobie MATOLE "podkład pod panele" w google i dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie. 5cm ma izolacja w ścianie kretynko. Tu masz pierwsze z brzegu podkłady W ROLCE, które układasz jak wykładzinę. https://www.praktiker.pl/produkt,50558,587/podklad_pod_panele_expert_termo_roll_2mm_2_mm.html https://www.praktiker.pl/produkt,61642,587/podklad_pod_panele_xps_2_mm_vtm_holding.html

Gość gość
Milimetry idioto napisalam. Idz idioto do sklepu i powiedz ze chcesz wykladzine pod panele to cie smiechem zajepia matole bez pojecia. A gogle sa dla takich prymitywow jak ty bo na kazdym kroku sie nimi podpierasz stary spasiony oblechu!

Napisałaś kretynko "amortyzatory grubosc od 2 do 5 cm". x Wsadź se następnym razem amortyzator pod wibrator, to ci wszystkich szarych komórek nie wytrzęsie :P. x Mądry człowiek najpierw sprawdza w google ceny i opinie o produkcie, a taki matoł jak Ty, idzie do sklepu i kupuje to, co mu wcisną :P.

Gość gość
Jezeli mam rozmawiac to nie z takim prostaczkiem bez wlasnego ja i pozbawionego honoru i ambicji. Jestes tylko marnym odpadem podczas produkcji. Skonczylam dyskuje bo i czasu szkoda na denne idywiduum.

Twoją złą opinię o mnie, AMORTYZUJE Twoja głupota :p :P :P. x Czy prymitywne, zakompleksione matoły, muszą zaczynać kłótnię w każdym temacie :( ?

Gość gość
Fachowcami od podłóg i wszystkiego co z tym wspólnego jest firma www.robin-wykladziny.pl . Możesz zadzwonić do nich i podpytać o wszystkie wątpliwości.

Gość peska89
Czy płyta izolacyjna sprawdzi się w takim przypadku? Znajomy mówił, że takie płyty- https://www.zamac.pl/pl/8-plyty-izolacyjne utrzymują ciepło i wyciszają pomieszczenie. Czy rzeczywiście tak jest?

Gość gość
lodowisko

Gość takaonajedna
Bardzo dobrze sprawdzi się podkład z korka - jest sztywny i świetnie wycisza.

Gość kkrukk
Chyba w ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz. Korek ma dobrze wyciszyć? Przecież to jest twardy podkład, nie tylko ci nie wyciszy panel, ale dodatkowo jeśli masz choć trochę nierówną posadzkę (a na pewno masz) to utworzy ci mostki akustyczne. Jeśli chcesz podkład, który dobrze izoluje dźwięki to wybierz - http://www.pianomat.pl/produkty/pianowood/. Jest to podkład elastyczny, więc dobrze przylega do podłoża (również z drobnymi nierównościami), a dzięki dużej gęstości jest świetnym izolatorem akustyczny.