Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

Pora kończyć weekend. Niestety ten rodzaj kończenia nie należy w moim przypadku do przyjemnych. Tym bardziej że mój weekend był bardzo długi a ja jakoś jeszcze nie zatęsknilem za pracą. Na szczęście mam w zanadrzu jeszcze bonus który chroni mnie przed wstawaniem razem ze słońcem. Zacznę dzień o siódmej. Tymczasem dobrej nocy życzę wszystkim :) l kolorowych zdrowych ..... l l

Dobry wieczór:) o Bardzo dłuuuga ta niedziela była. Ja chyba będę miała mniej ru/chowy rok bo nawet do Żabki podjeżdżam już autem...no bo deszcz padał:D Zepsuła się maszyna do pieczenia chleba😭 zdążyła wyrobić ciasto, trochę podrosło i koniec, jakby zasilanie wysiadło. Dopiekłam chleb w piekarniku, trochę się za mocno przypiekł. Ale i tak pyszny, z dynią, słonecznikiem i rodzynkami. o Wszyscy wypoczęci? to życzę dalszego wypoczynku:) o Dobranoc

Witajcie kochani Dziś poniedziałek 11 dzień kwietnia a ja mam wreszcie wolne :D Mimo że wolne, sama się obudziłam o 5 jak przez poprzednie dni, postanowiłam więc wstać i zacząć działać, bo przecież zaległości mam spore, no ale oczywiście zaczynam od kaffe:D Wczoraj wróciłam dość późno, bo jeszcze po pracy zaliczyłam Galerię, ale nie robiłam w niej zakupów, tylko wymieniałam kartę SIM. Kiedy dałam tel do naprawy, napisano mi że tel jest sprawny, trzeba wymienić kartę, bo jest uszkodzona. Nie zrobiłam tego, bo w soniaku z tą kartą wszystko było w porządku, niestety do wczoraj. Nie zwlekałam więc z wymianą karty, gdyż mogło mi się znów przeoczyć kilka ważnych telefonów, a tego przecież bardzo nie chcę. Później podjechałam do syna, tam posiedzieliśmy trochę, tak że do domu wróciłam późno, nie miałam już siły na kompa, tym bardziej że miałam świadomość, że rano mogę spać i spać i spać :D a później dużo czasu by tu wejść. Stało się inaczej, nie przewidziałam, że się obudzę bez budzika :D ale jaka przyjemność wypicia porannej kawy z domowego ekspresu :D Was też zapraszam na kawusię, wszystko przygotuję, ale Wy jeszcze śpijcie, niech Wam się przyśnią fajne sny. teraz kawusia; https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSL-__L9K7VbD0tLd5cN8usdPosQr7pzVPREmnC-Qf8Kke0TSLOZQ a tu jeszcze zostawiam ekspres, jakby ktoś uznał, że chce jeszcze:D http://www.euro.com.pl/fckeditor/image/porady/Ekspres_cisnieniowy_01_podwojny.jpg Mam nadzieję, że nie obudzę Was samym zapachem.... Pamiętam też o zielonej herbatce dla Calinessy; http://zyjfit.blox.pl/resource/erbata_kwitnaca.JPG I jestem ciekawa czy Daa pije jeszcze pokrzywę ? na wszelki wypadek zapodam; http://badania-prenatalne.info/wp-content/uploads/2013/11/pokrzywa-448x260.jpg na śniadanie zostawiam serowe placuszki z łososiem, http://kuchnia-marty.pl/wp-content/uploads/2016/03/6126.900.jpg zapraszam. Mamy dziś poniedziałek 11 dzień kwietnia, jeszcze tydzień i pół kwietnia będzie za nami. W tym tygodniu imieniny obchodzi moja mama, w następnym żonkil i syn, tak że świętować będę miała co, tylko z czasem będzie krucho. Od wczoraj zmieniłam plany, będę pracować po 12 godzin od 6 do 18 i jeden dzień przerwy. Tak mi bardziej pasuje, choć już zrobiłam grafik na zmiany 8 godzinne, ale zmieniłam zdanie, zobaczę co na to powiedzą moi panowie:D Saam, czy dziś też masz wolne ? bo chyba firma nie oddaje Ci nadrobionych godzin w ilościach cząstkowych każdego dnia? Też bym tak nie chciała, bo to zupełnie zaburza rytm dobowy i przyzwyczajenia do porannego wstawania. Jeszcze pytanie dotyczące remontów...coś wspomniałeś o remoncie CO, co miałeś na myśli? Wymianę pieca ? czy może grzejników, a może cała instalacja jest do wymiany? Możesz uściślić ? a może zrezygnowałeś już z tego pomysłu i zaplanowałeś coś innego? Calinessa, jakoś nie masz farta do urządzeń ostatnio, jak nie awaria w łazience, to znów pralka, teraz wypiekacz chleba:O Kurcze, mam nadzieję że masz do niego paragon, bo chyba jeszcze powinien być na gwarancji, w sumie nie tak dawno go kupiłaś,czy raczej dostałaś w prezencie. Dobrze chociaż ,że udało się dopiec chleb i nie zmarnowało się ciasto. Daa, jak tam, o której żegnasz gościa ? Mam nadzieję, że zaglądniesz tu i opowiesz jak minęła ta miła wizyta. Mam też nadzieję, że Twoje korzonki się wreszcie uspokoiły, a jeśli nie to wreszcie wybierzesz się do lekarza. Wiolka, czekam z niecierpliwością na Twoje próby z babką, bardzo jestem ciekawa Twojej opinii. Imieniny obchodzą: Filip, Gemma, Leona Przysłowie: „Ta urodzajna pszenica bywa, która w kwietniu przepiórkę przykrywa” Świętujemy z okazji; Polski Dzień Radia Dzień Radia Dzień Osób z Chorobą Parkinsona i jeszcze na koniec cytat; Nig­dy nie zos­ta­wiaj przy­jaciela. Przy­jaciele to wszys­tko dzięki cze­mu uda­je się na prze­być ten świat - i je­dyne z te­go świata, co może uda nam się spot­kać w następnym.” - Dean Ray Koontz I tym pozytywnym akcentem kończę swój przydługi wpis. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życzę pięknego dnia i całego tygodnia.

Radio jest ze mną od pierwszych chwil każdego poranka gdyż budzi mnie radiobudzik. To znaczy próbuje mnie budzić bo różnie z tym bywa. Czasem potrzebny jest mocniejszy nieco późniejszy dzwonek lub żywy budzik. Potem radio jest ze mną w kuchni przy porannej kawie. To z reguły Jedynka. W aucie w drodze do i z pracy to już losowanie lub krótki konkurs atrakcyjności. Najczęściej wygrywa ta fala na której leci najblizsza uchu muzyka. l dzień dobry ! :) l cześć Ferdzi 🌻 dzięki za kawkę i śniadanko. Dzisiaj jadę poźniej do pracy ale nie odbieram wolnego. Później dlatego aby było tylko osiem godzin.Rano mam zastępstwo. Jeśli chodzi o remonty to na ten rok planuję wymianę pieca c.o. bo chociaż nie jest stary to już ma objawy zużycia. Także pewnie trzeba będzie wymienić wsad kominowy czyli rury spalinowe w kominie. Wczoraj wyszło że wypadałoby też odswieżyć jeden z pokoi. l Lecę już ubierać się do pracy. Udanego dnia wszystkim :) l l

Dzień dobry:) o Ferdzi:) nareszcie dzisiaj odpoczniesz sobie...ale pewnie tylko od pracy zawodowej bo w domu spiętrzyły się zaległości. Tak, ostatnio prześladują mnie awarie ale co poradzić gdy sprzęty mają swój czas żywotności a czasami są felerne. Paragonu nie mam, syn też przyznaje, że będzie ciężko ale poszuka wśród innych paragonów. W końcu to było rok temu. Ostatecznie pogrzebie osobiście bo może to mała usterka. Poprzednim razem też tak się stało, że maszyna wyrobiła ciasto i podczas wyrastania, gdy nie była zbyt obciążona bo silnik nie pracował podczas wyrastania, wyłączyła się jakby przestał dopływać prąd.Dzisiaj sprawdziłam, włączyłam i okazuje się, że działa i jest gotowa do wyrabiania ciasta. Ale pewnie znów do pewnego momentu. Acha..nie napisałaś czy wyszło Ci wstawienie tej emotki :P? nie zastosowałaś ani razu więc podejrzewam, że pewnie nie:D o Saam :) widocznie kogoś zakłuło, że tak dużo byś zarobił. A może też gdzieś przy nieodpowiednich uszach pożaliłeś się na zmęczenie bądź wynikło coś co sugerowało by, że powodem może być Twój nadludzki wysiłek wkładany w pracę. A może stęskniona Żonkila zapytała Twojego szefa dlaczego tak długo Ciebie przetrzymuje i eksloatuje?:D o Ja dzisiaj mam za zadanie wypad do Wydz. Komunikacji by przerejestrować autko na siebie. Już za chwilę będzie miesiąc od daty kupna a ja dalej jeżdżę na rejestracji z pobliskiego miasteczka. Trzeba będzie też wymienić tablice rejestracyjne i zorientować się nad ubezpieczycielem. Bo może warto wypowiedzieć obecną umowę i poszukać coś tańszego. Obecne ubezpieczenie i przegląd jest wprawdzie do września ale ja jako świeży kierowca mogę podobno się zdziwić gdy przyjdzie przedłużyć obecną umowę. Tak czy inaczej trzeba się w tym zorientować. o Heh, nareszcie dzięki autku będę słuchać radia bo jest w nim. Przyznaję jednak, że na razie jestem tak skupiona na jeździe, ze nie chcę się rozpraszać radiem. Pewnie to jeszcze nie ten czas na to:D o Tak więc w temacie radia, mimo, że dopiero wiosna zostawię przepogodną, niezapomnianą muzyczkę, która przypomina miłe chwile gdy rozpoczynało się niegdyś wakacyjne "Lato z radiem" https://www.youtube.com/watch?v=T2iSR2J532o o Saam:) a to co Ty na golasa pisałeś?:D:P o miłego poniedziałku ..z radiem:)

Hej Saam hej Calinessa Samowi życzę spokojnej i leniwej pracy, przecież zastępca nadrobił wszystko i teraz tylko luzy. Calinessa, fakt , sprawdziłam, nie użyłam emotikonki, ale pewnie dlatego że nie czułam potrzeby jej użycia, bo już wiem o co kaman, więc jakbym bardzo potrzebowała, to na pewno bym użyła. Od dziś mam kartę w większym fonie, więc pewnie będzie mi jeszcze łatwiej, a może będą większe literki przynajmniej, we środę to opatentuję :D Fakt z tym ubezpieczeniem młodego kierowcy jest trochę problem, bo zawsze jest drożej. Moje chłopaki to robiły tak że jak kupowali auto, to kupowali na żonkila, bo miał najdłuższy staż a siebie wpisywali jako współwłaściciele. Lata stażowe im leciały a stawka nie była zbyt wysoka ze względu na zniżki właściciela. Jak piszesz o tym urządzeniu, to myślę że to może jednak program zawodzi a nie dopływ prądu. Jakbym miała urządzenie na gwarancji, to bym nie kopała w nim sama, bo mogą tej gwarancji nie uznać, o ile oczywiście znajdzie się paragon. muszę uciekać , papa

hej z pracy l cześć Celinko 🌻 głównym jak nie jedynym powodem takiego obrotu spraw są pieniądze. Dopóki nie trzeba było rozliczać godzin to nie było problemu. Póki co to nie narzekam bo na konto mniej nie wpływa. Ale podwyżka może się rozmyć. Trochę roboty na mnie czekało ale sytuacja już pod kontrolą. Zastępca coś tam działał, a dokładniej to zastępcy. l l

Gość calinessa1
Dobry wieczór z pracy ; o Jeszcze mi się trafiła najdłuźsza zmiana dzisiaj. Będę zamykała ten interes :D o Jakby co to mówię już dobranoc wszystkim :)

W moim przypadku interes jest otwarty 24 godziny na dobę. To znaczy otwarty jest na sugestie ale działa tylko w ramach umowy o dzieło. Natomiast dzieło "całego ja" na dzisiaj uważam za zakończone. Zostało tylko mycie. I w związku z tym zastanawiam się czy haslo "Częste mycie skraca życie" nie powinno być rozpropagowane szerzej. Dzisiaj zastanawiali się nad tym w telewizji. A że jest dzień radia to nie czekałem na wynik debaty i wnioski tylko poszedłem pod głośnik radiowy. Teraz nie mam alibi aby ominąć łazienkę. l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych eterowych ..... l l

dzień dobry wszystkim Mimo że mam wolne i chciałam zrobić jak najwięcej, to wczoraj czułam się kiepsko i właściwie całe popołudnie przespałam. Dziś obudziłam się z bólem głowy i nadal bolącym gardłem z którym walczę praktycznie od wyjazdu młodych😭 Wczoraj już mi się wydawało że jest dobrze, nie robiłam płukanki, nie żułam imbiru ani goździków , a to chyba było złudne uczucie, bo wzięłam lek przeciwbólowy. W nocy poczułam znów ból i suchość w ustach, chyba jednak znów się nie obejdzie bez antybiola😭 Już zarejestrowałam się do rodzinnego i już wiem, że będzie walka, bo on mi powie, że dał mi skierowanie do laryngologa i tam mam leczyć gardło, a ja przecież nie mam szans być wolna w tych godzinach kiedy laryngolog przyjmuje:( No nie wiem, może mi się uda, jak mu powiem jaki konkretnie chcę antybiol, zobaczymy, najwyżej pojadę na dyżur po 18 :P Za oknem nadal pochmurno i szaro, a podobno od dziś miało już być ładnie. Saam, Twój wpis był ekwilibrystycznie złożony :D, aż się uśmiałam jak zawiłe mogą być ścieżki umysłu :D i zdania podrzędnie złożone:D Napisz proszę czy już jesteś saam? czy jeszcze w towarzystwie ? Ciekawa też jestem jaki piec do CO zamierzasz kupić ? Czy też zasypowy ? czy może zwykły? Napiszę może że nie jestem zwolenniczką pieców zasypowych, choć pewnie to wygoda, ale zawsze jednak potrzebuje do pracy prądu, a kiedy prądu brak, to co ? w domu zimno? Mam piec żeliwny z firmy kamino. Pierwszy, mimo kilku zalewań powodziowych wytrzymał 35 lat. Ponieważ byłam z niego zadowolona, trzy lata temu zakupiłam taki sam i muszę przyznać że jest niezawodny. Najważniejsze że nie potrzebuje żadnych wspomagaczy, ani prądu, ani pompek, tylko rozpalić podłożyć i finito:D Teraz moja prośba, do wszystkich a pewnie największa do Oliviera, bo w tym większym fonie, czyli huawei 5Y, chyba nie mam włączonego słownika T9 i nie umiem się doszukać gdzie on jest i jak go włączyć, może jakaś podpowiedź ? Tak proszę , krok po kroku, bo jakoś ciężko mi się kopie w fonie, o wiele bardziej wolę komputer:D choćby z tego powodu, że jest większy a ja lubię wszystko duże :D Calinessa, współczuję tak późnego powrotu z pracy, ale może właśnie przyjechałaś do pracy autkiem, więc bezpiecznie i szybciutko byłaś w domku. Jeśli chodzi o słuchanie radia, to kiedyś słuchałam częściej, teraz rzadko. W samochodzie, słucham w zależności od trasy, albo od tego czy jestem pasażerem czy kierowcą :D Też wolę się skupiać na jeździe, ale jak mi cichutko gra ładna muza, to zupełnie mi nie przeszkadza w skupianiu:D Daa, chyba pożegnałaś już gościa, więc dlaczego nawet nie machnęłaś łapką ? Napisz jak spędziłaś te ostatnie dwa dni i jak Twoje korzonki, czy może jednak poszłaś do lekarza? Wiolka, mogłabyś napisać czym tak na codzień się zajmujesz i co zabiera Ci aż tyle czasu, że nie zaglądasz do filtrowni nawet kilka dni z rzędu ? Rozumiem kiedy wyjeżdżasz, ale teraz chyba jesteś w domku?więc gdzie się podziewałaś wczoraj ? chyba nie kręciłaś tej babki majonezowej cały dzień? :D

teraz może zerwę kartkę z kalendarza; Mamy dziś 12 dzień kwietnia. Imieniny obchodzą: Damian, Juliusz, Saba Przysłowie: „W kwietniu posucha, niknie rolnikom otucha” a świąt do celebrowania od liku :D Międzynarodowy Dzień Lotnictwa i Kosmonautyki Międzynarodowy Dzień Dzieci Ulicy Dzień Chomika Międzynarodowy Dzień Załogowych Lotów Kosmicznych Dzień Czekolady Dla siebie wybieram dzień czekolady, właśnie gdzieś mi się zachomikowała 90 % gorzka w Wawelu. a jeszcze ciekawy i dający do myślenia Cytat dnia: „Kiedy widzisz dobrego człowieka, staraj się go naśladować. Kiedy widzisz złego człowieka zastanów się nad samym sobą.” - Konfucjusz Ponieważ czekolada dziś ma święto więc zapodaję gorącą czekoladę w kilku wersjach; http://img.zszywka.pl/1/0071/w_4923/kuchnia/czekolada-mietowa-na-goracozaprasza.jpg http://nowekulinaria.tesco.pl/uploads/get/Przepis/9457/1200/50/28526/korzenna-czekolada-na-goraco-z-bita-smietana.jpeg https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSQHML-GOq-BkXZ0RnnORPlzH36DZuW9sR9q1vBGt-rYOffQbh Zapraszam. Ja już uciekam do zajęć, jeszcze tylko tabsa przeciwbólowego łyknę i zabieram się za robotę, bo wczoraj powiedzmy że zrobiłam połowę tego co było w planie. Trzymajcie się cieplutko, miłego dnia🌼

Witam wtorkowo:) o Dzięki Ferdzi:)czyżby coś Ciebie bolało?:( ja trzymam się cieplutko bo nawet mimo braku słońca jest bardzo ciepło. Oby to deszczu nie przyniosło. Dużo uśmiechu wszystkim życzę i oczywiście miłego filtrowania o smaku czekolady :);) bądź...he, he...chomika, dziecka ulicy i lotnika:D

Dzien dobry :) Z tych świąt wybieram "Dzień Czekolady ":D...tylko teraz jak to interpretować:D:classic_cool: ...lubię słodkie jakakolwiek postać byle słodko:D Mój dzień dzień też Saam zaczyna się od radiowego budzika;)raz tak rozkreciłam głosność że o mal nie dostałam zawału:D ..ale mam też taki drugi mniej piorunujący budzik"mamo głodna jestem:D"tak mi dzwoni co dzień o 6 .30....najgorsze to,że i w niedziele tak dzwoni :D...ale kocham ten budzik nad życie👄 to co może kawusia do tej slodyczy?https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTAxnvQ0VeHV3HBeci-JWt-lNXig8hqb9j567MeS-GwXQLcTHlX

Hej Calinessa No niestety, powrócił ból kolana, w sumie to dobrze było tylko kiedy brałam zastrzyki, no, może jeszcze jakiś tydzień dłużej. Teraz ból kolana jest straszny, tak że bez tabsa nie daję rady. Powiem oczywiście dziś mojemu rodzinnemu o tym, bo do reumatologa mam termin dopiero za miesiąc :( ale czy zechce mi pomóc ? Jakoś teraz zauważam, że lekarze podchodzą do pacjenta ;;byle zbyć :( Wydaje mi się, że poważniej mnie traktował, kiedy przychodziłam do niego będąc pacjentką innego lekarza, a teraz kiedy już wypełniłam deklarację do niego, to jakoś tak lekko mnie traktuje. Choć może to tylko moje takie subiektywne odczucie a w rzeczywistości tak nie jest. Cały obraz zaburza mi dziś ból gardła i tego nieszczęsnego kolana. Ja jestem przekonana, że ból jest spowodowany niegdysiejszym urazem mechanicznym a nie zwyrodnieniami, jak oni próbują mi wmówić, bo ból jest bardzo silny, ale tylko w jednym miejscu. A może już mi tak pozostanie do końca życia brać tabsy przeciwbólowe, o ile jeszcze odpowiednio działają:( Czarna, ale masz fajny budzik :D na taki dźwięk to każda mama podrywa się na równe nogi :D dobrze że go nie zmieniasz, choć z wiekiem dzieci ...pewnie same sobie śniadania zrobią, ale taki dzwonek zawsze mobilizuje do działania :D Kawki dziś nie piję, za to..... całkiem spokojnie wypijam....3 czekoladę :D Napiszę jeszcze, że resztę koszul i zaległości odprasowałam. Wczoraj nagotowałam zup i sosów na dwa tygodnie :D tak, że zapasy mam teraz spore. Jednak teraz będę miała wolny tylko co trzeci dzień i nie zawsze będę się skupiać wtedy na kuchni, bo zaczną się prace na działce i temu czas też trzeba poświęcić. Z tym, że postanowiłam że w tym roku zajmuję się wyłącznie jedną działką a druga niech sobie odpocznie, chyba że mamcia będzie sobie chciała tam w niej grzebać :D ja umywam ręce :D Teraz już znikam, muszę się ogarnąć i powoli zbierać do wracza. zostawiam Wam jeszcze babeczkę majonezową ; http://www.ciasta.net/graph/babka-majonezowa-z2.jpg

uuu Ferdzi mam nadzieje ,ze to nie jest cos powaznego z tym bolem.wspolczuj***ardzo...ja cierpie na migreny i wiem co oznacza"bol"...czasami trudno z lozka wstac a tu tyle na glowie:) A lekarze no coz ...nie bede sie nawet wypowiadac na ich temat bo ...bo...no wlasnie booo:D Co do budzika -no nie zmienie cos Ty ...toc takiego nie ma nikt hahah ...mowisz ze nadejdzie pora ze obudzi mnie "mamo sniadanie podano":D:D:D...moze dozyje :D:classic_cool: Wy tu widze bardzo kulinarne babeczki jestescie ...ja w kuchni to najlepiej parze kawe:D.. tez mam ogrodek a jak hahah tylko ze moj to trzy doniczki i skrzynka:D...prosze sie nie smiac na parapecie hoduje pietruszke i szczypiorek:D

Kilka dni temu kupiłem nasiona pietrszki naciowej. W domu przeczytałem że trzeba wsypać ziemię do doniczki, wsiać nasiona, podlać i wystawić na balkon. I co ja teraz zrobię jak nie mam balkonu? 😭 w sklepie nie doczytalem że to do doniczkowej uprawy. W sumie to się zastanawiałem komu się chce uprawiać pietruszkę w doniczce :D l dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Celinko 🌻 l witaj Elizko 🌻 l Wiedziony chyba przeczuciem zakupiłem wczoraj tabliczkę gorzkiej. Zachomikowałem ja w aucie obok apteczki pierwszej pomocy. Nie przewidziałem że pierwsza pomoc może być potrzebna w pracy. Parking nie jest blisko więc czekolada będzie bezpieczna dopóki nie wyjdę z pracy. Wstrzymywać się jednak nie muszę bo mam pod ręką jajeczka. Trzeba je tylko wyjąć ze sreberka w które zapewne je zawinął chomik który siedział i zawijał w sreberka. To wielkanocne czekoladowe jajeczka więc nie ma co dłużej z nimi zwlekać. l udanego wtorku wszystkim :) l P.S. Dziękuję za topikowe czkolady i kawki :) l

Gość Wiollkka
Witam cieplutko Kochana Ferdżi😘 Pytasz co robię kiedy mnie tutaj nie ma;-)To tak.Jak nie jestem w pracy,to dzień zaczynam i kończę z telefonem w rękach:-DW domu mam co robić,zwłaszcza teraz wiosną.Mam duuuży ogródek z kwiatkami,duuużo trawy do koszenia,co wczoraj już uczyniłam i spory ogródeczek z warzywkami.Więc na pewno wiesz co to znaczy,zwłaszcza,że sama muszę sobie z tym radzić;-) Babeczka będzie jutro,jak mi się uda,to pochwalę się Tobie:-D Widzę,że znowu cierpisz:-(a już myślałam,że zastrzyki pomogą na dłuższy czas:-(Ferdżi próbowałaś pić herbatkę z dzikiej róży?Ponoć jest dobra na Twoje bolączki.Bynajmniej tak słyszałam. Daa gdzie się podziałaś:-(odezwij się bo też tęsknię za Tobą:-D Muszę jechać na zakupy troszkę mi się nie chce,no ale cóż,jak mus to mus. Miłego dzionka

Dzien Dobry 🖐️ Chcialabym powiedziec cos radosnego ,ale nie moge .Mam takiego nerwa ,ze ho,ho. Mowilam ,ze od dluzszego czasu korzonki daja mi sie we znaki ,ale w piatek tak mnie strzelily ,ze lezalam i nie moglam sie ruszyc ,myslelismy ,ze zlamal mi sie kregoslup .Kiedys tez tak sie zdarzylo i Ulan wolal pogotowie .W sumie tak jest do dzisiaj ,ale gdy juz jestem postawiona do pionu to troche pochodze ,z tym ,ze mam zdretwiale nogi .Bylismy dzisiaj u lekarza i dostaje zastrzyki ,a Ulan zostal znow osluchany i niby juz nie kaszle ,ale lekarz kazal mu zostac w domu do konca tygodnia i kto wie czy go poslucha :-).Musialam w tych bolach podjechac tez do biura naszej TV bo wczoraj ,gdy otrzymalismy rachunek juz po zmianie umowy na cyfrowke ,to normalnie sie wscieklam ,bo widnialo tam ponad 190 zl.Tlumaczyli dzis ,ze system sie pomylil ,a mialo byc ok.105 zl. Moj sobotnio-niedzielny gosc nasluchal sie mojego stekania ,ale bylam szczesliwa ,ze wreszcie po wielu latach znajomosci praktycznie tylko telefonicznej ,mozemy sie wysciskac i zobaczyc na zywo .Ugoscilismy ja najlepiej jak bylo to mozliwe ,nawet wieczorem zwloklam moje zwloki i pojezdzilismy po miescie aby pokazac 'mojej dziewczynie' fajne miejsca . Musze sie polozyc ,potem wpadne jeszcze ,jak mnie Ulan podniesie z lozka :-). A ,dzisiaj byli znow przejezdni goscie i jestem zadowolona ,bo zjedli ostatnie muffinki (i znow moge piec :-))i odmrozilam tez kawalek swiatecznego sernika :-) Milego popoludnia Mili .

Już się do niej dorwałem :classic_cool: co prawda jest ze skórką pomarańczową ale niczego jej to nie ujmuje. A może nawet wzbogaca. l popracowe hej! l cześć Wiola 🌻 sama w swoim ogródku? Powinnaś koniecznie rozejrzeć się za jakimś ogrodnikiem - amatorem grzebania nie tylko w glebie. l hej Danusiu 🌻 dobrze że korzonki odpuściły choć na tyle abyś mogła nam się pokazać. Twoje topikowe L4 już wczoraj się skończyło. l l

Ferdzi :) póki co nie mogę głośno mówić że jestem saam, ale za tydzień to pewnie już tak. Ani mi z tym lepiej ani gorzej, no może poza jedną dziedziną życia. Ale przecież można postarać się o jakiś zamiennik ;) l Interesuję mnie taki piec który co najmniej dobę wytrzyma bez doglądania. Obecny zasypowy taki jest chociaż sporadycznie zdarzało mu się zaszaleć, głównie z powodu dużego wiatru. Braki prądu przez te kilkanaście lat nie były problemem. Można tradycyjnie rozpalić lub kontynuować spalanie wsadu poprzez otwarcie wlotu powietrza. Ale wtedy trzeba pilnować. Nie mam nic upatrzonego, dopiero wchodzę na tą drogę. Nawet nie wiem jaki rodzaj opału wybrać. Mam chęć na taki z zasobnikiem ale moja piwnica jest trochę ciasna. l Jeśli chodzi o słownik T9 to ja mam go na klawiaturze która pokazuje się w czasie pisania. W lewym dolnym rogu pod napisem XT9 i z zielonym punktem gdy jest włączony. Przy pionowej klawiaturze jest bliżej środka. Albo szukaj w ustawieniach po naciśnięciu i przytrzymaniu pola do pisania lub stukając w boczne punkty funkcyjne. l l

Saam no to juz wiesz kto w doniczkach pietruche sieje:D ...mialam jeszcze kilka innych pomyslow na uprawy ale moj mnie pogonil :D... a ja lubie tak sobie popielegnowac to i owo:D:classic_cool: ...masz jajeczka :D?no co Ty nie powiesz hahah ...malo kawa sie nie zakrztusilam czytajac Tym ktorym doskwieraja wszelakie bole .....wspolczuje ale coz trzeba jakos je przezywciezyc ...raz lekarz mi powiedzial wazna rzecz-bol jest tak silny dla kazdego z nas inny ...taki jaki czlowiek potrafi zniesc....a ja w trakcie porodu myslalam ze "to se juz bardziej neda":D...a teraz twierdze ze porod to pikus:)) Wszamalam do kawy gorzka czekolade co by dzis az tak slodko nie bylo ;) Brat a Ty zaginales?...na poszukiwania trzeba sie wybrac ...?czy jakas pieknooka kobieta zawrocila Ci tyle czasu ,zes tu nie zajrzal:P:classic_cool:?

No i wróciłam od lekarza i jestem zadowolona:D udało mi się wydębić antybiol, nawet dwa opakowania, czyli mogę spokojnie wyleczyć anginę w ciągu 10 dni. Zawsze to lekarzom powtarzam że u mnie jeszcze nigdy angina nie odpuściła po 7 dniach leczenia, a oni, z uporem maniaka zapisują mi 1 opakowanie na 7 dni. Wiem że powinnam iść do kontroli i trzeba dopisać te trzy dni, ale czy to ma jakiś sens ? W każdym razie mam co chciałam, osłonę też dostałam a nawet tabsy przeciwbólowe o które też prosiłam. Dziś był chyba w dobrym humorze :D ale jak miał nie być jak ja już od drzwi mówię do niego...panie doktorze, tylko proszę na mnie nie krzyczeć :D:D no i rozbawiłam go tym chyba, bo był wyjątkowo łaskawy, choć nie powiem, że się nie wykręcał:D Ale się uśmiałam że mamy tutaj doniczkowych ogrodników :D Czarnula, Calinessa, a teraz do grona chce dołączyć Saam :D Saamuś, nie, nie musisz wysiewać pietruszki do doniczki ani do skrzynki, całkiem dobrze rośnie sobie na rabacie, więc posiej ją tam gdzie chciałeś, opisem się nie przejmuj:D Czarnula, fajnie masz, jak nie musisz grzebać w ziemi to roślinki w doniczkach też mogą przynieść radość, co już nie raz udowodniła Calinessa, hodująca w doniczkach prawie wszystko, łącznie z truskawkami, tak że wszystko przed Tobą:D Jeśli chodzi o kuchnię, to faktycznie lubię tam działać , najchętniej jeśli mam jakiś problem, albo chandrę , to lubię gotować, to mnie odpręża i daje sporą satysfakcję. Są jednak kobiety, które w kuchni czują się gościem za to na innym polu brylują, więc myślę że mimo że nie lubisz gotować, za to realizujesz się pewnie w czym innym, może masz jakieś artystyczne zdolności, podobnie jak nasza Calinessa? I znów miałybyście coś wspólnego :D Wiolka a to mnie zaskoczyłaś, sądziłam że też należysz do grona doniczkowych ogrodniczek ...a tu proszę ...niespodziewanka :D Naprawdę się cieszę, bo to znaczy że mamy podobnie w okół domu, tyle że ja nie koszę trawki, a jak dziś ze zdziwieniem zobaczyłam czas najwyższy by już kosić. Powiadasz że herbatka z dzikiej róży ? dobra, jutro wyskoczę z pracy na minutę do żabki albo do tesco i zobaczę czy można ją tam dostać, spróbuję, a nóż pomoże ? Mam nadzieję że zakupy się udały i przy okazji upolowałaś coś fajnego dla siebie. Daa, no wreszcie jesteś👄 Wiedziałam że tak się to skończy, z korzonkami nie ma co ryzykować, nigdy nie przechodzą same:( :( Teraz będą Cię kłuć ...ałć...wiem jak to boli :( ale wierzę że Ci pomoże i wyjdziesz wreszcie z tego bólu. Fajnie, że się mogłyście poznać bliżej, mam nadzieję że kiedy poczujesz się całkiem dobrze opowiesz nam historię tej znajomości. No muszę przyznać że sporo płacisz za kablówkę, niech ona będzie jaka chce, ale jeśli do tego dodasz zwykły abonament to wychodzi spora kwota. Mam nadzieję że choć będą Cię cieszyły te programy których teraz pewnie będzie znacznie więcej. A swoją drogą popatrz, jak trzeba być czujnym na każdym kroku, nawet na rachunku chcą orżnąć Saam ciekawa jestem na jaki piec się zdecydujesz. U mnie taki prądowy nie wchodzi w grę,bo po pierwsze jestem w terenie zalewowym a po drugie, jak mnie nie zaleje od góry to wody gruntowe podchodzą w deszczowe dni i też są podtopienia i pieca. Wiesz, dziś była u mnie wnusia, tz dziadek przewiózł ją jadąc z pracy, a ona ma taki sam telefon jak mój, więc dałam go w jej łapki i coś mi tam pozmieniała, chyba klawiaturę nawet. Teraz podobno mam tak że nawet emotikonki mam w klawiaturze i słownik też, tak że jutro wypróbuję jak to wszystko działa:D Wow , ale się rozpisałam, znów wyszedł mi elaborat :D Na dziś chyba się pożegnam, muszę jeszcze przygotować się psychicznie i fizycznie na jutro do pracy. Życzę Wam spokojnej nocy, miłych kolorowych snów i nie zwracajcie na uwagi na jutrzejszą datę, bo według moich obliczeń, ma to być najbardziej szczęśliwy dzień w roku:D tak że głowa do góry. Trzymajcie się cieplutko i zdrowo👄

Gość Wiollkka
Hej wieczorkiem Saam;-)no nie powiem,pomysł całkiem,całkiem:-D Przydał by się pomocnik w seksi ogrodniczkach do koszenia trawy:-D:-D:-DZnasz może kogoś takiego?Ale tylko do koszenia,bo do kwiatków nikogo bym nie wpóściła:-D Ferdżi to mówisz,że znowu będziesz na speedzie:-DKupując herbatkę zwracaj uwagę na zawartość róży,najlepiej byłoby kupić w aptece.Nie zaszalałam z zakupami,szybko opędziłam tesco i zaliczyłam ogrodniczy.Zamówiłam żwirek do wysypania koło skalniaka.Młody jutro będzie przyginał,nie ma lekko:classic_cool: Czarnula:-DMasz naprawdę ciemnie włosy?Bo ja też brunetka;-)

🖐️👄 dzień dobry Wszystkim ;) Siostra :D jestem ...;) fakt, zapatrzyłem sie na piękne czarne oczka pewnej czarnulki :D ale cóż pocznę jak mnie takie otaczają :P :D Tez zajadałem sie dzisiaj (i nie tylko dzisiaj) gorzką czekoladą...od jakiegoś czasu to moja ulubiona (tylko 90%)...zdrowo tak...;) Liness :) dziekuje, ze to zauważyłaś, chyba faktycznie wiosna mi motyle w brzuchu same rosną...;):D Ferdżi :) zdrówka i sił do pracy życzę ...:)

Gość Wiollkka
Hej Oli Ale mi huknąłeś drzwiami filtrowni;-)mam śliwkę na czole:-P

Dobry wieczór:) Oj tam oj tam Ferdzi :) jaka ja tam artystyczna dusza? chyba w marzeniach:)ja jestem mix :D, marzę, odrywam się od rzeczywistości, mam pomysły, ugotuję i po ziemi też stąpam...o np. dzisiaj sama doszłam do tego jak odpiąć tablice rejestracyjne mojego autka. Przednia odpina się nieco inaczej niż tylna, z którą to więcej się namęczyłam bo kliny ciasno siedziały. M nie miał pojęcia jak to zrobić bo kiedyś ponoć inaczej się odkręcało, kazał czekać na syna. Ale mi nie dawało spokoju bo kiedyś syn przy mnie komuś doradzał jak to zrobić. I się udało !!!:) Ja też wiem, że dzika róża jest dobra na stawowe sprawy. Tylko czy sama herbatka wystarczy? Ja np mam witaminę C ze sproszkowaną różą tyle że przy antybiotykach podobno trzeba ostrożnie z witaminami. Jakiś absurd jak dla mnie no ale podobno nawzajem się eliminują. Wiola:) ja też dzisiaj opędziłam:D tesco i zakupiłam tam wór ziemi uniwersalnej do kwiatków. Ale wolne dopiero w sobotę i wtedy sobie pogrzebię w ziemi. Widziałam, że lubczyk już jest wysokości 30cm, mięta też piękna ale melisa zaginęła:( no proszę, a u Ciebie już śliwki:D o Czarnula:) ale coś jednak wspólnego mamy oprócz doniczek bo migreny to też moja specjalność:-o :D nie wiem jak Ciebie ale mnie potrafi 3 dni trzymać zaraza jedna!:D Olivier:) nie no Ty się czasami nie broń przed wiosennymi motylami, toż to sama przyjemność;) wiosna jest tylko raz w roku:D A ja jeszcze nie zjadłam ani kawałka czekolady, może dlatego, że kupiłam dziś suszone figi i mieszankę studencką i się nimi zajadam. o Saam:) a gdzie Ty trzymasz apteczkę z czekoladą:D w aucie? bo moja jest w bocznej ściance bagażnika a wydaje mi się, że powinna być bardziej pod ręką gdzieś w zasięgu kierowcy. Gaśnicę też tam zauważyłam obok apteczki. o miłego wieczoru wszystkim:)

Celinko :) ja też trzymam wszystko w bagażniku. Zakupy także lądują w kufrze. Czekoladę zostawiłem bo miałem ją zabrać do pracy. Ale się schowała i zapomniałem o niej. Z odnalezieniem apteczki i gaśnicy też byłby problem bo mam tam spory bałagan. A dzisiaj jeszcze się pogłębił bo musiałem zmieścić w aucie dwu i pół metrowe deski. Już sobie szykuję robote na kolejny wydłużony specjalnie dla mnie weekend. l Tymczasem dobrej nocy wszystkim życzę :) l kolorowych slodkich l l

Gość ferdżi
Witam wszystkich już z pracy . Dziś testuję nowszy telefon i jego nową klawiaturę wczoraj zainstalowana przez wnusie. Muszę przyznać że teraz wystarczą mi jedne okulary na oczach bo literki większe a słownik też mam włączony więc jest mi łatwiej.