Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Też tak macie?

Polecane posty

Gość gość

Mam dwójkę rodzeństwa- siostrę i brata. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, każde już wyprowadziło się od rodziców. Nie mogę powiedzieć, że jestem z nimi pokłócona, czy mamy złe relacje. Jednak zadałam sobie parę pytań i sama na nie odpowiedziałam. Zastanawiałam się, czy w obronie rodzeństwa bylabym w stanie wystąpić przeciwko rodzicom- odpowiedź brzmiała nie. Nieważne, co rodzice zrobiliby mojemu rodzeństwu wzięłabym stronę rodziców. Drugie- czy poświęciłabyś się dla rodzeństwa- tu odpowiedź też nie. Nie wrzuciłabym ich do ognia co prawda, ale nie wskoczyłabym za nimi w niego. Czy ktoś z was ma podobnie?

Gość gość
Ja akurat nie potrafię kochać swojego rodzeństwa. Co powoduje, że rodzeństwo się kocha?

Gość gość
Ewa, ja bym się wstydziła siostry kaleki :-D

No ja tak nie mam, ale jak byłam młodsza to niestety moje odczucia byly takie jak Twoje. Kocham moje rodzeństwo, za to 'że są' Z resztą podobno nie można kochać za coś, tylko mimo czegoś.. Myślę, że w końcu dojrzysz jakie rodzeństwo jest ważne w życiu. W końcu przyjaciele się odwróca. Rodzina nie ;D A Ewę w zupełności rozumiem, też mam chorą siostrę. A pomimo tego ją kocham i nie odczuwam wstydu gdy mamy się gdzieś razem pokazać.

Gość bella  86
Rodzina jest dla mnie najważniejsza, w obronie sióstr zawsze stanę, ale nie przeciwko rodzicom. Próbowałabym załagodzić spór.