Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciąży i nie tyje. to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 16 tygodniu. Nie przytyłam nic a wręcz schudłam.waga cały czas sie waha między 43-44 kg. Przed ciążą ważyłam 45 kg. Nigdy nie miałam skłonności do tycia,zawsze byłam chuda. Brzuszek już mam spory,wszystko z dzidzią w porządku. Dużo wymiotowałam na początku i jeszcze czasami mi sie zdarza zwymiotować . Jem normalnie,czasami mniej jak sie źle czuje. Nawet wmuszam w siebie jedzenie. Chociaż ostatnio cały czas jestem głodna a na wadze nic,czasami kilka gramów więcej. Myślicie że to normalne ?

Gość gość
A co ginekolog na to?

Gość gość
Ja zaczęłam tyc dopiero w 6 miesiącu

Gość gość
Ja jak zaszlam w ciążę wazylam 62 kg. Do szpitala trafilam w 33 tyg. Moja waga jak mnie przyjmowali 64 kg. Czyli 2 kg na plusie. Cała ciążę ani razi nie wymiotowalam. Jadlam wszystko bez żadnych zachcianek . Dodam ze urodzilam w 35 tyg. synka 3 kg. Po porodzie spadlo mi 7 kg. Też sie przejmowalam ale jak widać nie bylo czym

Gość gość
Tak, to całkowicie normalnie. Ja obecnie jestem w 16 tygodniu, a na wadze -4,5 od początku ciąży. Przez dłuższy czas wymiotowałam i nie mogłam nic jeść. Teraz też nie mam jakiś napadów jedzenia, jem tyle ile wczesniej, więc mam nadzieję, że już wkrotce waga się unormuje. Na początku bardzo się tym przjmowałam, mój ginekolog mówił, że to normalne, że później na pewno przytuję. Że bardzo czesto się zdarza, że w pierwszych tygodniach, kobiety chudną. Pilnuj tego, żeby się nie odwodnić. Pij dużo wody. Trzymaj sie :)

Gość gość
Nie piszcie jej ze to normalne bo ona wazy 43 kg!! Mi to zalatuje anoreksja ciążową. Ile ty masz wzrostu? Taka niedowagą możesz zrobić dziecku krzywdę.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Przyjmowałam leki przeciwwymiotne i było lepiej.W czwartek ide do ginekologa,zobacze co mi powie.

Gość gość
Ja jestem w 31 tygodniu i mam 5 kg n aplusie. Waga wyjściowa 59 i 170cm. Lekarz twierdzi, że to bardzo mało i ciągle pyta czy jem. W 16 tygodniu przytyłam chyba kilogram. W pierwszej ciąży łącznie przytyłam 11 kg, teraz raczej będzie mniej. Moja bratowa za to jest bardzo szczupła. Przed ciążą ważyła 53kg i m 172cm i tyj**ardzo szybko. W 8 miesiącu ma 16 kg na plusie. Najlepiej jak będziesz pytać lekarza czy waga jest prawidłowa.

Gość gość
8 miesiąc na plusie 1,5 kg. Zaczęłam coś przybierać w 28 tc.

Gość gość
"Nie piszcie jej ze to normalne bo ona wazy 43 kg!! Mi to zalatuje anoreksja ciążową. Ile ty masz wzrostu? Taka niedowagą możesz zrobić dziecku krzywdę." Ty przecztalas ze ona zawsze miala taka wagę praktycznie? Skoro organizm latami trzymał sie 45kg to jaka krzywde ma niby dziecku zrobic? I wiesz na czym polega anoreksja? Bo na pewno nie na zakladsniu tematow i martwieniu sie ze nie przytyla Niekazda musi spasc sie jak świnka

Gość gość
jak sie nie glodzisz i jesz normalnie bez zadnej udziwnianej maicznej diety typu tysiac kcal to tak znam mase kobiet ktore tylko kilka kg przez cala ciaze przytyly i urodzily zdrowe dzieci- moja kumpela ze studiów przytyla tylko 8 kg a dziecko wazylo 4,200

Gość gość
Ja miałam cukrzycę ciążową, musiałam być na diecie (żadnej mąki, cukru itp). Chudłam zamiast tyć. Diabetolog powiedziała, że mam się nie przejmować, bo nigdzie nie jest powiedziane, że w ciąży trzeba zrobić z siebie słonicę, a już tekst o "jedzeniu za dwóch" to szczyt głupoty. Jak nie masz anemii to dziecku niczego nie brakuje. Może być tak, że przez całą ciążę przytyjesz 5 kg, a dziecko będzie ważyło 3,5. Nie chodzi o to by tyć i żreć wszystko jak leci, bo "jestem w ciąży i wolno mi". Ważne co się je i jakie się ma wyniki. Na początku ciąży nawet chudnięcie nie jest niczym dziwnym, a jak się ma cukrzycę ciążową to wręcz standard.

Gość gość
Ja jestem w 22tc. Dzis waga dokladnie taka jak na początku. Najperw było minus 2. Ale ja waze 75 kg przy 170 cm.

Gość podkrecona
autorko najlepiej zapytaj lekarza. ja waze 43 kg, mam 156 cm wwzrostu w jednej ciąży przytylsm 9 kg a w drugiej 7 kg. brzuch pojawił się w 5 miesiącu. nie wymiotowalam. waga na początku stała w miejscu.

Gość gość
Faaajnie! Zazdroszcze! Ja musiałam 4 miesiace zrzucac bagaz po ciazy... :p

Gość gość
Nigdzie nie jest powiedziane, że w ciąży normą jest wielki bęben. Poza tym części kobiet brzuch rośnie dopiero pod koniec ciąży. Wiele kobiet żre pizzę, zagryza ciastkiem, a potem płacze, bo nie może zrzucić zbędnych kilogramów. Nie o to chodzi w ciąży. Jedz zdrowo, nie dopuszczaj do tego by być głodną i powinno być dobrze.

Gość gość
Zalezy. Ja w pierwszej ciazy mialam komplikacje, dziecko urodzobe z hipotrofia i brzuch mialam malenki. W drugiej ciazy wszystko okej, dziecko 3500 g a brzuch ogromny. Wielkosc brzucha nie zalezy od ilosci jedzenia! Co za idiotka!

Gość gość
Nastepna bezplodna wszystko wiedzaca o ciazy. Wielkosc brzucha a ilosc jedzenia! Wez sie ogarnij! Ja bylam chuda jak patyk, nawet piersi mi zbytnio nie urosly a brzuch mialam duzy.

Gość gość
To jeszcze ja od cukrzycy ciążowej. Mnie diabetolog powiedziała "proszę sobie nie dać wmówić, że coś jest nie tak, bo pani nie tyje".

Gość gość
Spoko, jeszcze się nie ciesz. Ja do połowy ciąży przytyłam może ze 2 kilo. A po połowie poszło w górę 20 kilo ;) Zaznaczam, że nie wymiotowałam w ogóle i przez całą ciążę odżywiałam się tak samo. Gdzie tu sens i logika?

Gość gość
Do tej pani ktora uwaza ze ilosc jedzenia wplywa na obwod brzucha w ciazy. Jest pani zalosna, zero doswiadczenia i pojecia o ciazy.

Gość gość
Ja zaczelam tyc w 23tyg ciazy wiec sie nie ciesz ze nie tyjesz ja z 69kg wskoczylam na 90 a teraz juz 6mies po urodzeniu i Jeszcze 79kg i nie wiem jak schudnac 10kg

Gość gość
ja też jestem strasznym chudzielcem i przed ciążą ważyłam 43kg, teraz ważę 48 w 14tc i bardzo się cieszę nabrałam kobiecych kształtów i w końcu nie czuje się jak szkielet! brzuszka póki co nie widać. najlepiej skonsultuj się z lekarzem

Gość gość
A kto tu niby pisał o ilości jedzenia i obwodzie brzucha? Ciało to nie tylko brzuch, a żarcie śmieci w ciąży nie pomaga i nie jest dobre dla dziecka. Tylko tyle.

Gość gość
Ja również prawie nie tylam do polowy ciąży. Wciąż mnie mdlilo i na wadze max pokazywalo pol kilograma więcej. Potem waga ruszyła i na koniec mialam 12 kg na plus.

Gość gość
Gosc 17.52 Ta papraczka stwierdzila ze w ciazy "wielki beben" jest z jedzenia... Ech bezplodne bydlo...

Gość gość
Nic takiego nie twierdzę, ale czytanie ze zrozumieniem niektórych przerasta. Nie masz pojęcia jak działa cukrzyca ciążowa więc się zamknij albo żryj dalej śmieci przez całą ciążę aż ci wyjdzie bokiem.

Gość wifigdańsk
zalezy od organizmu, ja mialam podobnie,przez całą ciazę w sumie przytyłam 5 kg, z czego dziecko 3,300 a reszta to wody itp, wszyscy zdrowi:)

Gość gość
Ja jestem w 16 tc a narazie też ledwo jeden kilogram na plusie a jem dużo, apetyt dopisuje choć ostatnio pojawiły się wzdęcia więc staram się jeść mniej a częściej i zdrowiej przede wszystkim.