Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak karmicie swoje dzieci od 18 do 24 mies. Jedza juz to, co Wy?

Polecane posty

Gość gość

Obiady podajecie takie, jakie same z mezem jecie, czy gotujecie osobno?

Gość gość
moje dziecko je to co my od 12 miesiąca życia

Gość gość
Moje jadło normalnie. A zaczynałam jeszcze przed rokiem.

Gość gość
Moja córka ma 18 miesiecy. Jest strasznym niejadkiem, na rok ważyła niewiele ponad 6,5 kg (!)Je nastepująco: 8.00 - 120 ml mleka 10-11.00 kanapkę z twarozkiem / szynką ( + warzywo ) /pastą jajeczną albo jajecznicę z 1 jajka ( za tym ostatnim nie przepada ) . Nie podaje jej zadnych serków typu danonki 15-16.00 obiad z jednego dania albo zupa ( ulubione: pomidorowa/koperkowa z kluskami lanymi/krupniczek z kaszą jaglaną - wszystkie na cielecinie lub indyku) drugie danie ( ziemniak + np. drobiowy mielony + np. buraczki/ ogorek kiszony lub konserwowy/ marchew z groszkiem albo makaron pelnoziarnisty ze szpinakiem, brokulami i miesem/ spaghetti ) 17.30 - owoc: w zimie pomarańcz lub banan, w lecie jest troche wiekszy wybor ;) + 100 ml soku dla dzieci 18.00 - 90 ml mleka ( daje ten posilek z powodu niedowagi córki ) 21.00 -150ml mleka Córka nie je kaszek, nie cierpi ich, nie dostaje tez parówek. Na przekaske miedzy posilkami je chrupki kukurydziane, 1 w tygodniu dostaje milky waya - wiem, ze nie powinnam go dawac, ale ona go uwielbia. Poza tym nie je zadnych slodyczy. W ciagu dnia pije jedynie wodę . Obiady dla niej gotuje czasami osobno albo ja zjadam z nią a cos innego robie dla meza ( on nie lubi makaronu ze szpinakiem, woli schabowe ;)) Uwazaj, zeby nic nie bylo za tluste i nie podawaj zbyt czesto smazonego. Nie dawaj tez dziecku czesto kurczaka. Zdrowszy jest indyk, cielecina, wolowina i królik )