Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Malec z AZS. Czym smarujecie swoich atopików?

Polecane posty

Gość gość

Filip ma stwierdzone AZS od ukończenia 9 miesiąca życia, teraz ma 4 latka. Aktualnie jest faza zaostrzenia choroby - swędzące placki syn ma za uszami, na ramionach, cała wewnętrzna strona dłoni, kolana, boki brzuszka :( Lekarz powiedział, żeby zmienić płyn do kąpieli i krem/maść. Do tej pory kąpałam młodego w Oilanie (tańszy odpowiednik Oilatum), a smarowałam Emolium. Były czasy, że te kosmetyki sprawdzały się dobrze.....ale już się w ogóle nie sprawdzają. Robię synowi krochmal i moczę go w nim - świąd na krótki okres czasu ustępuje. Powiedzcie w czym kąpiecie swoich małych atopików i czym ich smarujecie? W jakich proszkach pierzecie? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)

Gość gość
Wyrzuć przereklamowany oilatum. Kup olej kokosowy nierafinowany, tłoczony na zimno.

Gość gość
Ziaja AZS krem natłuszczający a do mycia olejek myjący z tej samej serii na zmianę z Ziaja Ulga, krem Sylveco z betuliną (ten zwykły, nie lekki - opakowanie niby krem do twarzy, ale jest bardzo wydajny i na ciałko dziecka jest świetny). Super działa też olej lniany zewnętrznie i wewnętrznie (nie można na nim smażyć, ale można dodać np. łyżeczkę do porcji sałatki czy pasty na chleb). Raz-dwa razy w tygodniu Nanobase, plus tak samo jak u ciebie krochmal. A piorę w zwykłym Arielu, tylko płuczę dodatkowo. Po cudowaniu z mydłami do prania, orzechami eko etc. nie zauważyłam żadnych różnic.

Gość gość
Coraz częściej słyszę o olejach przy AZS i sama nie wiem co o tym myśleć. Sama mam dziecko z AZS, ale olejów nigdy jeszcze nie stosowałam. Póki co kąpie tak jak i Wy w krochmalu, który sama robię, a po kąpieli smaruje dermaveelem. Od blisko roku ten sposób się sprawdza. Co do prania, to ja mam z tym ewidentny problem - cały czas płatki mydlane :/ Próbowałam z jelpem, lovelą, dzidziusiem i pomimo, że są dla dzieci, to powodowały świąd skóry. Dodam, że przez te chol...erne płatki mydlane zepsułam już jedną pralkę i musiałam kupić kolejną :/

Gość gość
Bo płatki mydlane zapychają pralkę. Ja też mam dziecko z AZS i też piorę w płatkach mydlanych. Potrzebną ilość płatków sypię do garnuszka i zalewam wrzątkiem, czekam aż się rozpuszczą i odrobinę przestygną. To wszystko wlewam do bębna z praniem, a nie do podajnika na proszek!!! Włączam dodatkowe płukanie, a co kilka prań sypię do pralki calgon i mam program, gdzie pralka się sama oczyszcza. Robię tak od 2 lat i pralka chodzi jak talala :) Co do kosmetyków, to ja stosuję mydło szare w kostce do kąpieli i krem Dermaveel po kąpieli do nawilżenia skóry.

Gość gość
Odnośnie Dermaveel, to jest fajna aplikacja na smartfona dla dzieciaczków. Jest to fajny pomysł dla małego atopika, przypomina o porach smarowania i pomaga oswoić się z chorobą.

Gość gość
99% dzieci chorujacych na azs ma pasozyty. Kropka. Poczytajcie

Gość gość
Mam tę aplikacje dermaveel - pobrałam z google play. Co do pasożytów......hmm nie wiem co ma piernik do wiatraka. Syn miał robione 3 razy w przeciągu ostatniego roku badania na obecność pasożytów i nic nie wyszło. A jest atopikiem od urodzenia.

Gość gość
Czy ta aplikacja Dermaveel na telefon jest darmowa? Jak się ją pobiera i skąd?

Gość gość
Wchodzisz na swoim telefonie do sklepu Play, wpisujesz w wyszukiwarkę Dermaveel i pobierasz. I gotowe :P

Gość gość
Zmień na apteczny Latopic, emulsja do kąpieli i do ciała. Nawilża, natłuszcza, regeneruje uszkodzony naskórek, chroni przed działaniem czynników zewnętrznych, a co najważniejsze zawiera kompleks przeciwświądowy. Takie zaostrzenia choroby zdarzaja sie i to głownie zima kiedy w mieszkaniach mamy przesuszone powietrze. Trzeba dziecko smarowac po każdej kąpieli i np rano, by utrzymac nawilżenie skóry.

gość 2016.01.04 Bardzo dobrym rozwiązaniem na AZS jest krem Beta-Skin Natural Active Cream. Tworzą go wyłącznie naturalne składniki, dlatego jest on bezpieczny dla małych dzieci. Spotkałaś się może z nim?

Gość gość
Każdy mówi, żeby nawilżać powietrze w mieszkaniach. A co z mieszkaniami w starych blokach i kamienicach, gdzie wentylacja pozostawia wiele do życzenia? Przecież nawilżając powietrze wyjdzie nam wówczas pleśń na ścianie :/ U mojej ciotki, która mieszka w blokach z tzw. wielkiej płyty dokładnie tak było. Ja przed przeprowadzką do domu również mieszkałam w starych blokach i miałam problem z nadmiarem wilgoci w mieszkaniu :/ To aplikacja dla atopików ma związek z kremem Dermaveel? :P

Gość gość
Spróbuj Medidermu i Dermaveel. Jedne z tańszych produktów o wysokiej skuteczności. Ja przerabiałam już chyba wszystkie możliwe emolienty i większość z nich jest naprawdę kiepskiej jakości, a ceny mają kosmiczne :/

Gość gość
Bo nikt nie docenia tego co polskie. Mediderm jest polskiego producenta, Ziaja również, Dermaveel również. Są o wiele tańsze, a tak samo skuteczne. Dlaczego ludzie nauczyli się kupować wszystko zagraniczne twierdząc, że co polskie to złe :/

Gość gość
Ja tez popieram polskich producentów, jednak polskie to dostosowane do naszego środowiska, naszej flory. Kupuje emolienty z serii Latopic, mają bardzo bogaty skład: http://www.latopic.pl/Latopic/Skladniki-aktywne działają na wielu płaszczyznach, a przy tym nie uczulają, nie zawierają sztucznych składników.