Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nawrót depresji

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 38 lat. Jestem kobietą, mam męża i 11 letnią córkę. Od 5 lat leczę się na depresję lękową endogenną. Pierwszy epizod pojawił się jesienią 2010r., dość szybko rozpoznany, brałam asentrę w dawce 100mg i po około 3 tygodniach już czułam poprawę, a potem było już tylko lepiej. I tak brałam leki przez 4 lata - 100mg asentry a przez ostatni rok już zeszłam na 50mg. W ostatnich tygodniach podkusiło mnie, żeby całkiem odstawić leki. Przez dwa miesiące brała 0,25mg a potem dwa tygodnie wcale. Depresja oczywiście znowu do mnie wróciła. Ponownie po konsultacji z lekarzem zaczęłam brać przez tydzień 50mg leku zotral, a po tygodniu 100mg. Dzisiaj mija 4 tydzień brania leków, a ja nie czuję poprawy. Czy jest to możliwe, żeby przy drugim epizodzie było trudniej, że trzeba dłużej poczekać na efekty. Bardzo się boję, ze drugi raz laki na mnie nie podziałają. Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość gość
Wydaje mi się, że 4 tygodnie to wystarczający czas by lek wystartował. Jeśli to nie jest prowokacja, skonsultuj się z lekarzem. x Depresja leczona tylko lekami, bez psychoterapii, często powraca. Rozważ psychoterapię, lub przynajmniej duuuzo poczytaj o depresji. Jest wiele książek. x Może Twoja depresja nie jest endogenna. A żyjesz w przewlekłym stresie ?

Gość gość
Polecam forum Nerwica.pl Tam jest dział dotyczący depresji. Kafeteria to lekkie szambo.