Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często zmieniacie i kupujecie nowe meble, telewizor, lodówke, pralke, auto ?

Polecane posty

Gość gość

Przeciętny Niemiec kupuje nowy telewizor co 7 lat, meble co 5 lat, auto co 8 lat a Polak ? meble co 20 lat, auto kupuje gdy stare się juz rozp******ilo albo naprawde bedzie kosztowala wiecej niz nowy czyli co 15 lat, jedyne co czesto zmieniają Polacy to telefony... żarcie z biedronki, gacie made in china ale nowy smarkfon musi byc, lans na blokowisku musi byc, we wsi musza widziec ze Tomek i Monika mają nowe Samsungi Galaxy Edge S6, nowe Ajfony S6, macbooki i inne tablety srety

Gość gośćewunia
Ja co każde 70 lat

Gość gość
meble takie same od 20 lat samochod mam 20 letni, ale ma juz spora historie włascicieli łacznie z niemcami pralka i inne- jak sie zepsuja telewizor dopiero jak ten z wielka dupa sie zepsuł to na raty el -dzi

Gość gość
gdybym miała kase to pewnie bym robila co 3 lata przemeblowanie i wymieniała auto na nowe :classic_cool:

Gość gość
ja zmieniam tylko baby:-D :-P

Gość gość
Meble żeśmy sobie kupili jak żeśmy się tutaj wprowadzili czyli w 2009 roku w 2014 tuż przed bożym narodzeniem wymieniliśmy na nowe Plazma się nie wypaliła więc nie rozglądamy się za nową a ta ma chyba 5lat skończone. Ale w tym roku się przeprowadzamy więc znów wszystko nowe będzie trzeba nabyć. Wiecie ile razy się przeprowadzałam w ciągu ostatnich 16lat? Cztery razy a ten będzie piąty:) Chyba się mieszczę w niemieckich normach;)

Gość gość
ja nigdy

Gość gość
Aha auto! Pierwsze kupiłam w 1998 od tego czasu miałam 3 więc kurcze nie jest źle? Szału nie ma, mówię Wam. Wszyscy mamy przekichane. Byliście już na ,,The Big Short" ?

Właśnie chcę kupić nowy tv, poprzedni kupiony był 10 lat temu. Ogólnie sprzęt rtv/agd kupuję dość często, nie czekam aż nazbieram pieniążki bo trwało by to w nieskończoność tylko zwykle biorę na raty, szukam jakichś 0%. Wiecie może w jakim sklepie jest teraz takie promo ?

Gość gość
W sumie to nie wiem. Mam 35 lat i nigdzie nie mieszkałem dłużej niż 4 lata. Najpierw za granicą, poznoej powrót i kupno własnego mieszkania i całe wyposażenie nowe łącznie z remontem, po 4 latach kupno domu i znowu urządzanie go od początku. Jeśli chodzi o samochód to staram się sprzedawać zanim wartość spadnie poniżej 20 000.

Gość Pablo Escobar II
Ja w sumie nie wiem, mam 400 domów to sie nie zajmuję takimi drobiazgami.

Gość gość
Sprzęty jak się zepsują, meble jak się opatrzą, więc niezbyt często. Samochodu nie mam, nie mogę prowadzić.

Gość gość
@bookworm euro agd, media markt często mają te zero procent. To fakt, kiedyś sprzęty miały lepszą żywotność, teraz to szkoda gadać...

Gość gość
meble co ok 5 lat telewizor tez pralka lodowka samochod jak sie popsuja

aż sie zepsują albo zniszczą nie widze potrzeby napędzać maszynkę konsumpcyjną po co mam wymieniac tv/żelazko/aparat telefoniczny, skoro ten, co jest - dziala? produkować górę śmieci i kupować kolejne badziewie? bo w tv tak mowią? bo "gwiazdy" tak robią? jeszcze nie zgłupialam, żeby lecieć za wszystkimi baranami i robić to, co one

Gość gość
Meble mam stare,mają może z 30 lat i są z olx za darmo dostałam. 2 łóżka stare też z olx po jakiejś babci,niewygodnie sie na nich śpi. TV ma ponad 10 lat,meble kuchenne mają 18 lat. Lodówka jest najnowsza,ma 2 lata.Wcześniej żyłam ponad 2 lata bez lodówki. Jak się zepsuje pralka to będe szukała na necie czegoś za darmo albo wezme providenta.

Gość gość
Po uja ci to wiedzieć. Każdy kupuje jak mu się zepsuje pralka czy lodówka, samochód co 5 lat,meble jak się zniszczą

Gość gość
Po uja ci to wiedzieć. Każdy kupuje jak mu się zepsuje pralka czy lodówka, samochód co 5 lat,meble jak się zniszczą

Gość gość
Zdrowy na umyśle człowiek nie zaśmieca świata i nie kupuje sprzętu AGD z kaprysu,tak samo jak telewizora i mebli,raczej inwestuje w siebie,podróżuje, czymś się interesuje konkretnym.Po cholerę mam wywalić dobrą zmywarkę?Za karę, że ma 6 lat i nie chce się zepsuć. Samochód co innego,po 5 latach intensywnej eksploatacji może wymagać zmiany.Padnie akumulator i zaczyna coraz więcej problemów i wydatków przysparzać,warto więc może go sprzedać lub zostawić w salonie,bo potem to już duże straty.

Gość gość
Co racja to racja.Trzeba myśleć ekonomicznie i pragmatycznie,a nie wymieniać bez przerwy graty,w dodatku na kredyt:-)

Gość gość
mebli staram si enie zmieniac poki sie nie zniszcza totalnie, a te ktore sa lekko podniszczone wlasnorecznie przerabiam i za kazdym razem wygladaja oryginalnie i ladnie. polecam akcesoria z http://rudex.cze.pl/ dla wszystkich tych ktorzy zamiewrzaja przerabiac wlasne meble.

Gość gość
Ja najczęściej wymieniam auta. W ciągu 3 lat mam 2, oba nówki z salonu. Telefon mam 4 rok. Telewizora nie mam w ogóle, bo mi nie potrzebny, a meble ostatni raz wymieniałam 7 lat temu. W tym roku planuję generalny remont.

Gość gość
Mam takie zboczenie, że przyzwyczajam się do wszystkiego. Śmigam pełnoletnim samochodem i jeśli przyjdzie się z nim rozstać, to będzie masakra. Spałam na baaaardzo pełnoletniej kanapie....dzisiaj przywieźli mi nową, ale serce boli, że ze starą muszę się rozstać. I to nie jest żadne sknerstwo....po prostu tak mam. Chyba za bardzo przyzwyczajam się do przedmiotów martwych.

Gość gość
A telewizor...ma już ze dwadzieścia lat i póki działa nie mam zamiaru go wymieniać.

Gość gość
ja nigdy, moja matka zawsze.

Gość gość
To bzdura, ze Niemcy kupuja meble co piec lat. Bylyby tam gory starych, ale nowych mebli. W dodatku meble dobrej jakosc sa tam horrendalnie drogie. JEDEN skorzany fotel kosztuje np. 9tys zlotych. Pewno chodzi o to, ze co piec lat kupuja JAKIS mebel. Zreszta, poogladaj programy o wiejskich domach w Niemczech: maja meble po dziadku i pradzadku, o ile przetrwaly wojne. Nowe sa dla nuworyszy, wiekszosc ludzi trzyma meble z dusza po przodkach i sa z nich dumni.

Gość gość
gość Ja tak mam z ulubionymi ubraniami . W sumie, w zyciu bylo takich ze 3 sztuki, ale jak sie cos tak fajnego trafi, to chodze az sie przetrze, rozejdzie w praniu, tak ze pod koniec wygladam dosc zalosnie, ale chodze, bo lubie, a wyrzucenie boli. Raz nawet dalam do uszycia kopii, ale krawcowa kompletnie sknocila robote i tkanine, wiec mnie wyleczyla z kopii.

Gość gość
mam 36lat,leże na dywanie który miałem kupiony jak miałem z 17lat, ogólnie jak nówka

Gość gość
ja odkad kupilam meble na wymiar bardzo klasyczne i z solidnego materialu od http://jawena-meble.eu/ to nie zamierzam ich wymieniac poki sie nie zedra do ostatecznosci.