Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tutaj jestesmy anonimowi, przyznajcie sie

Polecane posty

Gość gość

Zalujecie, ze glosowaliscie na pis? Ja tak i to bardzo... :-(

Gość gość
Ja miałam iść na wybory, ale nie dałam rady, akurat w ten dzień miałam sporo na głowie. Jeśli poszłabym, zagłosowałabym na Korwina.

Gość gość
nie głosowałam na pisiorów, bo wiem do czego są zdolni, przeczuwałam, że będzie cyrk. Moje najgorsze przeczucia są takie, że w Polsce wybuchną mega zamieszki.

Gość gość
Nie głosowałam na żadne PiSdy.

Gość gość
Głosowałam na Nowoczesną. Nigdy w życiu nie zagłosowałabym na pis, niezależnie od tego, co by obiecywali. PO dała du/py po całości, głosowałam na nich wcześniej i pożałowałam tego okrutnie. Nowoczesna - kolejne mniejsze zło, ale ani na PO ani na Pisiorów patrzeć już nie mogłam i w dalszym ciągu nie mogę. Mimo wszystko, kto by się do władzy nie dostał - w tym kraju się nic nie zmieni. Tyle w nas nienawiści, obłudy, hipokryzji, tak bardzo jesteśmy dla siebie wilkiem, tak mocno wszyscy wzajemnie się nienawidzimy tutaj, na poziomie zero, wśród samych obywateli, że niemożliwością jest, aby góra (czyli ci u władzy) 1) byli inni 2) tego nie wykorzystywali. My, jako naród, jesteśmy zaprzeczeniem solidarności, jedności, spójności. Wystarczy popatrzeć na to jak wyglądają fora, komentarze w internecie, jak ludzie odnoszą się do siebie w sklepach, na drogach, w kolejkach. Tu nigdy nie będzie normalnie, bo nie ma w nas, w społeczeństwie grama uśmiechu, życzliwości, serdeczności. Polak Polakowi wilkiem, cieszymy się kiedy drugiemu dzieje się gorzej, trawa zieleńsza jest zawsze u sąsiada, jesteśmy psami ogrodnika. Mam 49 lat i wiem co mówię, nie jestem rozjuszoną czy nabuzowaną małolatą. Przeżylam PRL, niejedno widziałam, niejedno słyszałam. Ale eskalacja tych złych uczuć i nastrojów w tych włąśnie obecnych czasach jest potworna, jest przerażająca.

Gość gość
nie , bo tylko debile dali sie nabrac na te obietnice wyborcze....

Gość asdsas
Nie głosowałam na pisiory i po wygranej Maliniaka uciekłam z kraju, jak widać bardzo słusznie.

Gość gość
wbrew pozorom mało osób na nich głosowało. czemu wygrali? przez takich jak ja którzy popełnili grzech zaniechania i nie poszli. ale ja po prostu nie wiedziałam na kogo głosować?

Gość gość
Zamieszki były i będą, nie jestem za żadną partia, ale PO juz zrobiło swoje... Zniszczyli ten kraj...

Gość gość
do 15.43; A to wszystko dlatego , że Polacy to taki religijny narod jest...

Gość gość
Wcale nie tak mało osób głosowało na PiS, bo przecież oni wygrali. Problem w tym, że PiS miał zdeterminowany elektorat, ludzi którzy wiedzieli, że pójdą zagłosować i oddadzą głos na tą konkretną partię. A całe reszta rozsądnych ludzi albo nie poszła głosować wcale, albo głosowali przeciwko PiS.

Gość gość
- Bo katole tak mają...

Gość gość
Te durne pały, co dały się nabrać pisiorom i tak się nie przyznają.

Gość gość
Ja glosowalam na pis i nie zaluije. Dlaczego miałabym ? robia wszytsko to co powinni :)

Gość gość
gość dziś Te durne pały, co dały się nabrać pisiorom i tak się nie przyznają. " ja się przynaje glosowalam i jestem jak narazei zadowolona.

Gość gość
Ooooo zdziwiłabyś się, że się nie przyznają:) Mam nawiedzonego kolegę wśród znajomych na FB. Ma miliardy argumentów jaki to PiS jest dobry. Oczywiście te argumenty są żenujące, a jak przychodzi do rzeczowej dyskusji to ich po prostu brak. Ja pytam o konkretną sytuację (np. co sądzi o wypowiedziach premier na temat Oscara dla "Idy"), a on odpowiada o uchodźcach - ot i cała rozmowa z typowym wyborcą PiS - jak nie masz argumentów to mów o czymkolwiek:./

Gość gość
A z czego jestes zadowolona? Z tego, co robia na naszym podworku, czy moze z polityki zagranicznej? Cha cha no smiech na sali. A potem bedzie placz

Gość gość
gość dziś ja się przynaje glosowalam i jestem jak narazei zadowolona. X Pewnie masz męża górnika, jesteś skrajnym katolikiem, albo masz 5 dzieci:P Albo wszystko na raz:P Sorry, ale nikt normalny nie głosuje na PiS.

Gość gość
Ja kiedyś na studiach latalem z plakatami platformy a ostatnio głosowałem na PiS. I nie żałuję Trybunał Konstytucyjny uznał że kradzież pieniędzy z OFE była zgodna z prawem - więc nie żałuję ich. Lis niee ma nic wspólnego z obiektywnym dziennikarstwem. Konkursy na stanowiska w administracji i tak były ustawiane i tak więc przynajmniej nie kłamią.

Gość gość
Co was osobiście dotknęło po dojściu do władzy PiS. Nie to co mówi tv ale co was osobiście.

Gość gość
gość dziś A z czego jestes zadowolona? Z tego, co robia na naszym podworku, czy moze z polityki zagranicznej? Cha cha no smiech na sali. A potem bedzie placz XXX Pewnie dostanie tysiąc albo da na dzieci to się cieszy;)

Gość gość
właśnie ze mało ludzi. frekwencja była ok 40 procent i z tego ok 40 procent głosowało na pis. czyli? raptem 16 procent społeczeństwa. to mniej niż co 6 obywatel...

Gość gość
16:13 akurat polityka zagraniczna mi się podoba. Jasna sytuacja z tymi anglikami. My wam to wy nam to. A nie jak do tej pory chodzenie po prośbie.

Gość gość
Na PiS głosowała patola myśląc, ze dostanie pińset na bachora. Przeciez większość głosujących miala niższe wyksztalcenie. Ktoś inteligentny nie narobiłby sobie dzieci kiedy nie ma za co ich utrzymać i musi żebrać o jałmużnę

Gość gość
gość dziś Co was osobiście dotknęło po dojściu do władzy PiS. Nie to co mówi tv ale co was osobiście. X A chociażby brak finansowania in vitro. Do tego 500 zł na dziecko to pomyłka - moim zdaniem można lepiej pomóc rodzicom dzieci, w taki sposób, że faktycznie kasa pójdzie na dzieci (bezpłatne żłobki, przedszkola itp). Za podatek bankowy zapłacimy wszyscy, bo wzrosną nam (chociażby) koszty posiadania konta bankowego. Za podatek od supermarketów również wszyscy zapłacimy.

Gość gość
Spójrzcie na tematy na kafe: "czy distane pińset, czy tysiąc?, czy dostane na pierwsze dziecko, czy tylko na 5 pozostałych? ".... Tylko to sie dla niektórych liczy, obiecali debilom jałmużnę to zapakowali swoje 8 dzieci i polecieli głosować. A ze rozp*****la ten kraj jeszcze bardziej to nieważne, ważne ze JA dostane kilka stówek, JA będę miec lepiej, tylko JA i JA egoizm i zacofanie to określenie cech większości"obywateli"

Gość gość
Mnie boli to, że wygrała partia o zacofanych poglądach, która nas będzie cofać w rozwoju i będzie propagować swoje średniowieczne poglądy. Macierewicz ministrem obrony? Jak dla mnie to gość, który ministrem mógłby być w psychiatryku. Z Napoleonem to by sobie pewnie nieźle pogadał. Tak samo Pawłowicz... PiS nie zrobi porządku z Kościołem, nie zrobi porządku z Radiem Maryja, a w tej kwestii porządki już daaaaaaaaawno powinny by,ć zrobione. Do tego nie zreformuje górnictwa, tylko będzie im jeszcze dokładać kasy. Nie ma jak grupy uprzywilejowane w naszym kraju:/ Do tego jeszcze utrudnijmy życie normalnym ludziom, zablokujmy in vitro, aborcja niech będzie w ogóle zakazana, a do tego ograniczmy badania prenatalne, bo one są powodem aborcji:/ I oczywiście lekarz ma prawo kierować się klauzulą sumienia, a nie wiedzą medyczną... Taaaaaaaaa...

Gość gość
Haha Nowocześni haha debilne trolle .A te pisanie o "zacofaniu" Zacofanie to juz jest w Szwecji czy UK gdzie są całe sektory np w Birmingham gdzie de facto cywilizacja zachodu już nie isntnieje.Gdyby rządziła Nowoczesna z PO już mielibyśmy wprowadzony "mechanizm automatycznego rozdziału uchodźców" za ktorym była kopcz i Petru i na wiosnę 60 000 islamistów w Polsce .To mają być objawy "postepu i nowoczesności" ?!

Gość gość
Ja głosowałam na Kukiza mąż też, na PiSiorów ani PełO nie oddam głosu never. Senkju :)

Gość gość
Nie glosowalam na PiS. Dlaczego? Mam w swoim otoczeniu kilka osób mniej lub bardziej związanych z ta partia. Z czystej ciekawości byłam na kilku spotkaniach kola regionalnego PiS. Takich bzdur nigdy nie slyszalam. Zaznaczam, ze nie popieram również Platformy, bo również zrobili wiele rzeczy zle. Ale wracając do PiSu. To co uslyszalam od członków i sympatykow tej partii pozwolilo mi nabrać przekonania, ze holduja zasadzie kto nie znami ten najgorsze zło. Staraja się podporządkować wszystko własnym pomysłom nieważne czy ich działania są zgodne z prawem czy nie. Składają obietnice zanim pomysla czy będą mieli środki na ich realizacje. Ich wielka Duda Pomoc to sciema, bo nie maja środków nawet na wynajęcie lokalu, w którym ten projekt mógłby być realizowany. Projekt 500 zł na dziecko powstał na szybko zanim został przeanalizowany budżet. A teraz będą szukać w jaki sposób finansować to, a odbije się to na tych zarabiających mniej, bo opodatkuja markety co bedzie się wiązało z podwyżka cen. Zajmują się ustawami o mediach zamiast w pierwszej kolejności zająć się sprawami ważnymi dla przeciętnego obywatela np służba zdrowia. Można tak wymieniać dlugo. Dlatego nie glosowalam na PiS, bo wiem, ze cena za spelnienie obietnic bedzie całkowite podporzadkowanie wielu instytucji, a z tego nic dobrego nie wyniknie.