Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa_ldz

Zablokowany zawór wody

Polecane posty

Gość Ewa_ldz

Cześć! Wynajmuję mieszkanie i mam taki problem: chcę wymienić kran w łazience i potrzebuję do tego możliwości odcięcia dopływu wody. Zawór przy wodomierzu jest chyba zablokowany - próbowałam zakręcić go ręką w prawo, ale nie idzie i boję się siłować z nim, żeby nie zepsuć. Zawór wygląda tak jak na zdjęciu: http://images.budujesz.pl/i256/79383_0_i256.jpg . Mam w domu mało narzędzi, z tych co są to chyba tylko kombinerki ewentualnie się nadają żeby spróbować mocniej go zakręcić. Jak powinnam się za to zabrać, potrzebuję do tego jakiegoś klucza?? Mogę spróbować mocniej pokręcić, nawet jeśli stawia opór? Podobno tak się dzieje jak zawór długo nie był otwierany lub zamykany. Pozdrawiam, Ewa

Gość Ewa_ldz
gośćwkość: dziękuję za radę. A jak najlepiej się za to zabrać, żeby w miarę możliwości nie uszkodzić uchwytu? Ręcznie, czy narzędziami (jak wspomniałam, mam tylko kombinerki)?

Gość Ewa_ldz
gośćwkość: Dziękuję serdecznie, spróbuję w taki sposób jak to życzliwie opisałeś! :)

Gość zawory

jeslinie mozna ruszyc zaworow proponuje nasaczyc wacik kosmetyczny woda i nasypac sode oczyszczana wetrzec w w wacik i owinac zawor po kwadransie zawory dzialaja

Gość AnnaS

a coca cola , albo wd 40 da radę??

Gość gość

zakręc pion w piwnicy