Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Czy mozna sie odkochac przez urazona dume?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Przez rok pracowalismy razem , ja mu duzo pomoglam bo sie zakochalam ale ukrywalam to i marzylam by mnie tez pokochal bo lubil mnie bardzo od poczatku .Dawal mi znaki ale ja nie dowierzalam , po jakims czasie tak zaczelo iskrzyc ze juz trudno bylo sie kryc bo wiele nas zdradzalo.Domyslalam sie ze i on cos czuje .Wkoncu wyznal mi uczucie a moja urazona duma nie pozwolila mi powiedziec ze czuje to samo.Jeszcze tego samego dnia sie wycofal i powiedzial ze kocha jak przyjsciolke .Za pare dni jednak znow tak na luzie sobie podspiewywal ( to jego sposob bo nie ma odwagi) ze jestem jego najlepsza przyjaciolka i troche wiecej , ja go zbylam bo myslalam ze sie bawi moimi uczuciami bo ma przeciez dziewczyne i jest bardziej atrakcyjniejszy ode mnie.Potem juz nie moglam sie zdobyc na rozmowe a za miesiac juz u nas nie pracowal . Wzielam numer z pracy do niego i dzwonilam bo on nawet sie nie pozegnal ani nie zadzwonil by powiedziec ze go zwolnili.Dzwonilam kilka razy bo chcialam porozmawiac ale rozmowa byla na podsluchu jego dziewczyny .Potem obiecal ze przyjedzie do pracy w odwiedziny dwa razy ale nie przyjechal . Wkoncu przyjechal bez zapowiedzi ale z dziewczyna i przywiuzl prezenty dla dzieci ( pracuje z dziecmi). Serce mi pekalo ale gralam , zaproponowalam kawe itp. Wkoncu wyszedl bez pozegnania . Napisalam wieczorem smsa wyznajac mu ze dziekuje mu za jego milosc , ze cholernie mocno go kocham i ze nigdy nie zapomne i ze bedzie zawsze w moim sercu .Nie odpisal od niedzieli. Wiem ze mnie kochal bo nie tylko slowa o tym mowia , czulam to i widzialam jego starania. Czy ja jeszcze jestem w jego sercu ?Czy tak szybko sie odkochal ? Czy nie odpisuje przed utrata zwiazku ? Nigdy sie mu nie narzucalam , wiec chyba sie nie boi.Zlamal mi jednak serce , bo gdyby nigdy nie wyznal milosci to by tak nie bolalo.A tak obwiniam sie ze to ja wszystko popsulam ze nie wyzmalam od razu co czuje . Jak to ratowac ? Uszczesliwi mnie nawet przyjazn z nim, ale boje sie ze kolejny moj telefon czy sms moze byc tylko gwozdziem do trumny jesli on sie boi by dziewczyna nie zaczela czegos podejrzewac. Co radzicie ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
znowu prowo. nie wierz臋, 偶e kobieta tak si臋 dobija do faceta, kt贸ry ma dziewczyn臋 i jest taki pasywny (bo ma dziewczyn臋). On ma dziewczyn臋, wybra艂 j膮 i woli j膮. Czego od niego oczekujesz ? Gdyby to by艂o prawd膮, co piszesz, to zwie si臋 to narzucaniem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mozna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak ktos mnie nie chce to ja jego tez nie chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czemu go wyrzucili?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a w kt贸rym miejscu ta Twoja duma ura偶ona ? ".Wkoncu wyznal mi uczucie a moja urazona duma nie pozwolila mi powiedziec ze czuje to samo." Ura偶ona Twoja duma zosta艂a, bo wyzna艂 Ci uczucia ? x ponios艂o go i nie wyrzucaj sobie, bo mi te偶 kto艣 wyzna艂 uczucie, a gdy ja zrobi艂am to samo, osoba si臋 wycofa艂a, wi臋c nic pewnego, 偶e u Was by艂aby sielanka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nigdy sie nie narzucalam .Teraz sie dobijalam jak****al nam sie jedyny kontakt czyli w pracy.Dobijalam sie by wyznac to czego nie zdazylam . Dlaczego mowisz ze wybral ja przeciez zawsze mial ja a mimo to pokochal mnie i wiem ze mu bardzo zalezalo . Co nagle dostal olsnienia ? Dlaczego nie bierze odpowiedzialnosci za swoje slowa i wyznania i nie wyjasni mi szczerze tylko odchodzi pozostawiajac za soba milczenie . Jesli to byla chocby przyjazn to tak sie nie robi komus kogo sie kochalo jeszcze dwa miesiace temu. Czy mam prawo chciec jeszcze jakiegos wyjasnienia ? Czy reanimowac to co bylo ? Chociaz przyjazn ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
00.10 Moja urazona duma - bo on mi wyznal uczucie po tym jak sie poklocilismy i zamiast przeprosin wyznal mi ze mnie zawsze kochal ale nie mial odwagi mi tego powiedziec a ja go zgsilam - ze jestem zla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 omg, dziewczyno, ja nie wiem, sama baba jestem i nie rozumiem bab - on Ci wyzna艂 uczucie i Ty jeszcze chcesz od niego jakich艣 wyja艣nie艅 ? Po co ? To on si臋 藕le czuje lub czu艂, bo on Ci wyzna艂, chocia偶 mia艂 dziewczyn臋 i mia艂 prawo oczekiwa膰 odpowiedzi w ten sam dese艅, a czego si臋 doczeka艂 ? W zasadzie to jak zareagowa艂a艣 na jego wyznanie ? Jak si臋 zachowywa艂a艣 potem ? PEwnie z dystansem i ch艂odem, z satysfakcj膮, 偶e on to powiedzia艂, czyli ustawi艂 si臋 na s艂abszej pozycji. Zastan贸w si臋 i przemy艣l sama dla siebie - jak si臋 od tamtego wyznania zachowywa艂a艣 wobec niego, jak znowu robi艂 aluzje, by艂 mi艂y - czy nie by艂a艣 bardziej wycofana, zdystansowana ? To bardzo boli, gdy kto艣 milczy, jak mu co艣 wyznajesz - bo daje to co ma najpi臋kniejsze, a druga osoba ma to co艣 g艂臋boko wieszgdzie. Mo偶e tak tego nie czujesz, mo偶e tego nie rozumiesz, ale to jego duma by艂a ura偶ona, o ile by艂 szczery, nie Twoja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym chcia艂a 偶eby mi facet wyzna艂 uczucie ale w realu.Kocham go a milczenie z艂otem nie jest.Mam nadziej臋 偶e nie piszesz o tym samym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No tak jego duma rozumiem i mam zal do siebie.Myslalam ze zdarze jeszcze mu powiedziec bo przeciez razem pracujemy ale los chcial ze po jego wyznaniu widzielismy sie jeszcze dwa dni .Nie zachowywalsm sie chlodno ale jestem niesmiala i balam sie otworzyc. Czy az tak go zranilam ze juz mu przeszlo.Nie umiem sobie tego wybaczyc. Czekalam na kogos tskiego jak on dlugo . Jak to ratowac ? Pisac , dzwonic , prosic o spotkanie i rozmowe?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przeciez to juz bylo kilka dni temu na forum. Daj mu spokuj ma dziewczyne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰sylwia
A czemu go zwolnili.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
" o tym samym" ?.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zwolnili bo za duzo mowil , nie umial byc cicho , nie chcieli klopotu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰sylwia
To prawda texty znajomo wygl膮daj膮 ale nic sie nie zgadza opr贸cz milczenia i przyjazni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰sylwia
A w jakiej bran偶y ..jak mo偶na za du偶o m贸wi膰??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja juz sie wiecej razy upokozylam niz on .Nie wierze ze go to wogole nie rusza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no teraz to ju偶 szczera rozmowa Ci zosta艂a - musisz si臋 odkry膰 i wiedzie膰, 偶e zawsze masz 50% szansy, 偶e si臋 uda. Mo偶esz te偶 czeka膰, a偶 go co艣 o艣wieci i znowu zechce uderzy膰, ale tak czeka膰 mo偶esz w niesko艅czono艣膰, do tego b臋dziesz 偶a艂owa膰, 偶e nie da艂a艣 sobie szansy. Moim zdaniem warto zagra膰 szczerze, tym bardziej, 偶e facet by艂 szczery wobec Ciebie ,a co najwa偶niesze, czujesz, 偶e to co艣 jest pomi臋dzy wami i w zasadzie to jest wa偶niejsze ni偶 s艂owa. Druga sprawa - daj mu czas i nie b贸j si臋, jak nie da Ci odpowiedzi natychmiast - widzisz, sama potrzebowa艂a艣 czasu, aby dojrze膰 do tematu, wi臋c i on ma prawo mie膰 troch臋 czasu. Facet to w ko艅cu te偶 cz艂owiek :) . Jedno jest pewne - je偶eli nie spr贸bujesz, to b臋dziesz sobie wypomina膰 ca艂e 偶ycie, a jak spr贸bujesz i nic z tego nie wyjdzie, to b臋dzie Ci o wiele 艂atwiej po艂kn膮膰 pigu艂k臋. Nie b贸j si臋. Dobry strateg ma zawsze kilka scenariuszy, dlatego pomy艣l co zrobisz, jak si臋 zachowasz w zale偶no艣ci od jego odpowiedzi - on mo偶e by膰 pozytywny, negatywny, mo偶e udawa膰 oboj臋tno艣膰, albo prosi膰 o wi臋cej czasu - powiedz co czujesz, daj mu czas i czekaj na jego ruch. Nie dobijaj si臋 w niesko艅cozno艣膰 - zr贸b jeden cios , ale zdecydowany i nie odzywaj si臋 wi臋cej. Je偶eli zaskoczy, facet b臋dzie Tw贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ok napisze , od poczatku chcieli go wyrzucic a ja go bronilam , wstawialam sie , a oni ciagle szukali haka .Wkoncu powiedzial szefowi ze i zaskarzy o mobning , dali mu jeszcze miesiac a potem wywalili by pozbyc sie problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W kazdej normalnej firmie o odejscie prosi sie kobiete a nie mezczyzne. :D Cos sciemniasz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂 nauczycielem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰sylwia
Rok. ..pracowaliscie razem to kr贸tko.Czy to praca w szkole?wspomnia艂a艣 o dzieciach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi a zwlaszcza za 01.01. Dobrze radzisz i dajesz nadzieje. Wyslalam smsa z wyznaniem uczucia i podziekowalam za jego milosc .Ok poczekam , dam mu czas . Ale to chyba za maly "cios" i zadna szczera rozmowa. To co radzisz odczekac po tym smsie ze dwa trzy tygodnie ( czy dluzej?) i poprosic o spotkanie w celu szczerej rozmowy ? Prosze odpowiedz jeszcze tylko ostatni raz i juz nie truje .Z gory dzieki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ura偶ona duma mo偶e zamieni膰 mi艂o艣膰 w niech臋膰, nienawi艣膰, lekcewa偶enie, 艣miesznos膰 i wreszcie oboj臋tno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 je偶eli ju偶 napisa艂a艣 mu te s艂owa, to teraz czekaj - takich rzeczy nie trzeba powtarza膰 2 razy. Albo co艣 z tym zrobi, albo nie. Tego nie wyprosisz od niego, nie wyb艂agasz, nie wyp艂aczesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ok.rozumiem .Ale to tylko slowa a wlasciwie brzmialy jak list pozegnalny.Napisalam ze go bardzo kocham ze dziekuje za jego milosci i ze zawsze bedzie w moim sercu ?Czy nie pomysli ze teraz ja zrywam kontakt? Chcialabym z nim wiecej wyjasnic bo nawet nie mam gwarancji ze on tego smsa dostal czy przeczytal , czy przypadkiem dziewczyna nie przeczytala i nie skasowala pod jego nieobecnosc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰sylwia
Nie mowi sie "to s膮 tylko s艂owa" bo nawet w biblii jest napisane-"na pocz膮tku by艂o s艂owo i Bogiem by艂o s艂owo i u Boga by艂o s艂owo ,a bez Niego nic sie nie sta艂o co si臋 sta艂o ..."A s艂owo sta艂o si臋 cia艂em.".Nie drwij ze s艂owa.Napisa艂a艣 list po偶egnalny_?w tych czasach list贸w sie ju偶 nie pisze bo to staroswiecka forma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co za analfabetka.:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To ja autorka. Napisalam smsa bo balam sie ze nie odbierze jak zadzwonie .Nie chcialam byc tez natretna. On sobie juz chyba wszystko poukladal w glowie , pewnie ma juz inne plany , szuka nowej pracy , ale mam jeszcze nadzieje ze tak calkiem nie jestem mu obojetna . Skoro wyczuwal moja milosc to moze zrozumial ze nie mialam odwagi. Wiem tez ze szukal pracy w dzielnicy , ktora lezy na nastepnej stacji od mojej ( i moze wieczorami po pracy spotkamy sie w pociagu).To chyba nie przypadek ze na tak wielkie miasto szukal pracy wlsnie tam dwie minuty od mojej pracy.

Udost臋pnij ten post