Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robicie dzisiaj na obiad?

Polecane posty

Gość gość
Niektórzy pracują. Ja akurat nie, ale nie chce mi się stać dzis przy garach, zamówilam żarcie do domu, zamiast gotować to leżę przed tv :D w końcu po coś pracuje

Gość gość059230
Do gość dziś Dajcie jakis sprawdzony przepis na ciasto na pizze, z internetu robie i jeszcze nigdy mi nie wyszlo, plis Xxxx Sprawdź na youtube mega z******ty przepis na pizze od kocham gotować Jeżeli lubisz cienkie, typowo włoskie ciasto to to będzie strzałem w 10 :) Chyba że wolisz takie jak w pizzeriach serwują to to odpada

Gość gość
Pierś z kurczaka z fetą i pastą z suszonych pomidorów zapiekana w cieście francuskim.

Gość naobiad
U mnie dziś flaczki, bo miałam zamrożone po świętach, a na drugie pierogi ruskie.

Gość gość
Chleb z woda i cukrem. Jeszcze pińcet nie przyszło na konto :-P

Gość Mama jedynaka
Ja ciasto robię z tego przepisu i zawsze sie udaje: http://www.mniammniam.com/Pizza___przepis_na_ciasto___film_video-340p.html Tylko nie dziele ciasta na 3, robię na jedna duża blachę, ta z piekarnika. A na obiad dziś zaraz zawijany z mielonego, ryż i ogórek kiszony. Wczoraj robiłam super danie tzn dorsz smażony w curry z frytkami i gotowanymi brokułami. Maz nie mógł sie najeść ;)

Gość Mama jedynaka
*zraz a nie zaraz, w sosie borowikowym.

Gość gość
mój przepis zawsze się udaje 250g maki 15g drozdzy 140ml cieplej wody pol lyzeczki soli lyzeczka cukru 2 lyzki roztopionego masla. Zrobic zaczyn jak wyrośnie dodac reszte skladnikow . Wyrabiac 10 min. Ciasta wystarcza na pizze o sr 40 cm.

Gość gość
Mój przepis na 2 duże piekarnikowe blachy + mała kulka do zamrażarki, ciasto wychodzi cienkie, chrupiące i kruche: 15. kg mąki pół paczki drożdży w kostce (do rozpuszczenia w niecałym kubku ciepłej wody) dwie szczypty soli jedna szczypta cukru łyżka-dwie oleju w trakcie wyrabiania dolewam wody, tyle ile trzeba żeby ciasto miało odpowiednią konsystencję, na oko :)

Gość gość
15 kg mąki - to jakaś przemysłowa

Gość gość
Ja z racji zaprocowania wczoraj zapomniałam, ze powinnam zrobic zakupy. Dzis na szczescie znalazłam choc jeden sklep otwarty, nie było prawie nic, teraz jemy na obiad po zupce chińskiej- barszcz czerwony, do tego kanapki, ogórek kiszony i klopsiki ze słowiki forumy Pamapol- swija droga ta firma robi niezbyt dobra zwynosc..

Gość gość
Ja mam placka ziemniaczanego z gulaszem. Zastanawiam sie czy zrobic do tego jakas surówkę ale zbytnio mi sie nie chce wiec chyba bedzie bez.

Gość gość
Bja wszystkie ciasta robue z przepisow ze strony moje wypieki, zawsze wychodza.

Gość gość
ja mam placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, pieczarki od www.pieczarki.net.pl., do tego pyszna suróweczka z czerwonej kapusty. Polecam:) Pychota.