Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytania odnośnie tatuazu

Polecane posty

Gość gość

idę niedługo robić nowy tatuaż. W zasadzie mój pierwszy :) i mam parę pytań odnośnie tego wszystkiego - jak bardzo boli -wzór ok 10 cm /8cm ile czasu można wykonywać ? -w jaki sposob pielegnowaliscie go? -po zrobieniu tatuazu jeden dzień mam wolnego. TAK więc czy pod folia nadal go nosić lub tylko ubrać gdy wyjdę z domu i potem go zdjąć na 8 h pracy? -Dodajcie od siebie jakieś rady i uwagi które uważacie za istotne :)

Gość gość
jestem pewna, ze kilka razy już ci odpowiadałam :P -nie można na to odpowiedzieć, bo to zależy od miejsca i progu bólu -zalezy od wzoru, jeżeli dobrze pamiętam to co wstawiałaś to jakieś godziny. -krem tymu alantan nakładany kilka razy dziennie -jak przestanie się "paprać" (kilka godzin po zrobieniu) to w ogóle nie nosić pod folią, nawet pod ubraniem. -żadnych długich kąpieli aż się nie zagoi i nigdy więcej opalania :P

Gość gość
Ja nie wstawiam tutaj. Chyba ze chodzi co o trójkąt , kwiaty i strzałki

Gość gość
no coś takiego widziałam, czarnobiały w stylu dotwork, prawda?

Gość gość
w każdym razie NIE noś go pod folią po pierwszym dniu. To jest świeża rana która musi oddychać, po co chcesz go owijać?

Gość gość
Nie wiem bo wszędzie piszą ze pierwsze 3 dni trzeba pod ubraniem owinąć i nie wiem

Gość gość
ludzie nie lubią brudzić ubrań - chociaż po pierwszym dniu nie powinno się paprać. Nie wiem kto daje te rady, ale świeżej rany nie wolno owijać folią