Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomozcie. Doradzcie cos!!!

Polecane posty

Gość gość

Zwiazalam sie z facetem po przejsciach. Ma dziecko z poprzedniego zwiazku rozstal sie z jego matka kilka lat byl sam zwiazalismy sie. Mowil mi ze jest szefem w firmie ma samochod swoj i firmowy pieniadze odlozone na koncie na lokacue tak wiec wszystko wygladalo ok. Zylismy razem 3 lata facet na prawde ok jest kochany pomaga dba zaszlam w ciaze (chcialam dziecka) i wtedy czar prysl. Zaczely sie rozmowy o slubie oswiadczyl sie wiec zaczelismy planowac az pewnego dnia odwolal wszystko... powod jest zwyklym pracownikiem nie ma zadnych samochodow firmowy musial oddac a jego ktory tzekomo stal caly czas u wuja na warsztacie to grat pieniedzy na koncie tez zadnych nie ma za to jest zaciagniety niesplacony kredyt na 20 tys i komornik. Slubu do dzis nie ma ale zyjemy razem. I teraz jego pomysl jest taki sprzedajemy moje mieszkanie za to splacamy jego dlugo bierzemy slub i on otwiera wlasny interes. Plan ma ok z duza szansa powodzenia tylko nie wiem czy sie zgodzic na to. To byscie mi doradzily?

Gość gość
Ja mam jeszcze jedno mieszkanie kawalerke i przez ten czas tam bysmy mieszkali.

Gość gość
Absolutnie NIE!!!!

Gość gośćania
nigdy nigdy nigdy w zyciu....ty powaznie sie pytasz czy sprzedac TWOJE mieszkanie zeby splacic JEGO DLUGI? Powaznie?nie wazne czy to twoj ociec matka milsoc twojego zycia- nikt na swiecie nie powinien proscic cie o to-to jest twoje zabezpieczenie na przyszlosc twoje i dzieci a to ze nie macie slubu-to bardzo dobrze, nawet do tego nie dąż z kims kto ma dlugi (chyba ze z intercyza)-te dlugi przejda na ciebie poza tym jak mozesz wiazac przyszlosc finansowa z tak nieodpowiedzialnym czlowiekiem, ktory na dodatek cie oklamał....

Gość gość
Ty chyba jakaś psychiczna jesteś skoro bierzesz pod uwagę jego pomysł

Gość gość2016
Witaj! To co postanowisz i jak zrobisz zalezy tylko od Ciebie.Oszukal cie ,a ty nadal masz nadzieje,ale nie oczekuj ,ze sie zmieni.

Gość Jakie to żenujące
W życiu bym nie związała się z takim oszustem.Jeszcze chce Ciebie wypączkować. z mieszkaniem?! Nie ufaj facetowi, bo to chachment.

Gość gość
Okłamał cię, zachował się, jak oszust. Zamiast majątku wyszły na jaw długi i komornik. Teraz ty masz spłacić jego długi swoim mieszkaniem?! Chyba upadłaś na głowę! Przecież 20 tys. można spłacić w 3 - 4 lata, a mieszkanie jest więcej warte, więc nie rozumiem dlaczego mieszkanie akurat. Czyżby z góry zaplanowana nadwyżka z mieszkania też mu się przyda. Ja mieszkania bym nie sprzedała, z przyczyn oczywistych Skąd masz pewność, że mówi prawdę i nie wysteruje cię na mieszkaniu. Jak dla mnie to dziwna sytuacja.

Gość gość
Gdybym ja o tychdlugach wiedziala na poczatku to w zyciu bym sie z nim nie zwiazala. Nie macie nawet pojecia ile nocy przez to przeplakalam i jak to dusi w srodku. Zwiazalam sie z kims takim. Widzicie on wzial z onna kredyt kase przechulali na jakies glupoty a teraz kombinuje zeby je z mojego majatku splacic i wybic sie w gore

Gość gość
Nie bądź kretynką, masz dziecko - ono musi mieć dach nad głową, i MUSISZ mu to zapewnić i zabezpieczyć. Na razie zafundowałaś mu ojca idiotę i do tego oszusta. Dasz kasę - i tyle go zobaczysz, bez żadnych szans na odzyskanie pieniędzy. Powiedz, że spuściłaś go na drzewo z tym pomysłem???

Gość gość1015
Dziewczyno,to oszust i chce cie wrobic

Gość gość
3 lata okłamywał cię, a ty jeszcze takie głupstwo zrobiłabyś dla niego??? Życia nie znasz? Chcesz zostać z niczym?

Gość gość
Dziewczyno a co jak sprzedasz mieszkanie on splaci swoje dlugi otworzy interes i kopnie cie w tylek? Gdzie pojdziesz? Niech swoje sprzeda ty miej zabezpieczenie i wrazie czego pogoń go jak zacznie sie dziać coś zlego nigdy ale to nigdy nie zgadzaj sie na taki uklad...

Gość gość
Jaki plan ma duże szanse powodzenia? chyba, ze mówisz o planie wyd....nia cię na dużą kasę. To faktycznie może mu się udac, o ile okażesz się naiwną idiotką. Nie rozumiem jakim cudem przez 3 lata nie zauważyłaś, że koleś nie ma kasy? Przehulali z byłą żoną kredyt, i ty liczysz, że on zmądrzał? (no w pewnym sensie - cwanie wymyślil jak cię oskubać). Odpowiadasz za przyszłość swojego dziecka - na ojca nie licz, on chce cię orżnąć, a potem pójdzie w siną dal.

Gość gość
Tyle ze z tym mieszkaniem mam taka sytuacje ze niestety musze tak i tak je sprzedac. Kupilam je zanim go poznalam niestety blok do bani zrobiony na skroty piwnice zalewa na scianach grzyby wychodza okkazalo sie ze odbior bloku byl zrobiony po znajomosci. Nie chce za kilka lat w chacie od grzybow mieszkac i tymbardziej wychowywac w niej dziecka. Okna nieszczelne sie robia purchawy na scianach u nas i u sasiadow strach myslec co dalej bedzie. Conajmniej 3x w rokuzalane garaze i piwnica. Musze stad uciekac

Gość gość
Kurde facet jest od tego żeby zapewnić Stabilizację: finansowa, ale i takie bezpieczeństwo emocjonalne... A ten twój chłop oszukiwal cie przez parę lat... Jezu po co ty znim jesteś? Przecież nic o nim tak naprawdę nie wiesz.... Nie zgadzaj się na żadne sprzedawanie mieszkań... Masz dwa, w jednym mieszkasz drugie do wynajęcia żeby był chajs dla ciebie i dziecka.... Swoją drogą nie przeszło ci przez głowę że ten koleś może po to z tobą jest???? żeby położyć łapę na twoich nieruchomościach?? Ja na szczęście takiego problemu nie mam... Z mężem poznaliśmy się w wieku 20 lat i razem wszystkiego się dorabialismy... Znamy się jak lyse konie :-) razem już 14 lat. Troje dzieci... Kłamstwo? Tylko ewentualnie mojej wagi, jego siedzenia przed kompem :-) ale tu dziewczyno ty wogóle Znalas tego gościa? Zrobił ci dziecko a ty nic a nic o nim nie wiesz... Ja rozumiem miłość m.. Ile ty i on masz lat? A ty masz prace?

Gość gość23456
Popedz goze swego zycia, chociaz napewno to nie latwe, pomyśl o dziecku i o sobie,bo on myśli tylko o sobie,podaj go o alimenty i pedz ze swego zycia.W pierwszym zwiazku mu nie wyszlo,a myslisz ,ze sie zmieni oszust;trafisz do wariatkowa ,a dziecko bedzie cierpialo.Otrzasnij sie i nie daj sie.powodzenia.

Gość gość
To co bysmy otworzyli byloby na mnie . Wiec nie ma szans na oskubanie i ucieczke. Tu jedynie chodzi o te jego dlugi bo dla mnie to na max nie fair ze w ogole przez mysl mu przechodzi ze ja mam mu kase na to dac

Gość gość
ok to mozesz je wynajac a za pieniadze z wynajmu wynajmowac sama gdzie indziej sa sposoby na to zeby przetrwac... na prawde od tak o sprzedalabys mieszkanie?albo zamienic na inne -na twoje a nie wspolne bo facet ewidentnie cie chce w c***a zrobic ale twoje zycie i twoja odpowiedzialnosc....

Gość gość
Ja obecnie planuje sprzedac wplacic kase na lokate isc na tamto mieszkanie a potem myslec. Caly czas myslac o przyszlosci mysle o sobie i o dziecku wiem ze w konia mnie zrobil tak ze nawet wybaczyc nu nie powinnam ale no przymknelam na to oko. Ja poza tym tez mam jeszcze dziecko z poprzedniego zwiazku wiec niezle bym wygladala panna z dwojka dzieci kazde z innym. A ze on dva o dziecko w domu pomaga to z nim jestem bo minus to te klamstwa i dlugi a poza tym to dobry czlek.

Gość gość
No jak dla mnie " niech te plusy nie przuslonią ci minusów " 3 lata a on okazał się klamca i bedziesz z nim dla tego żeby ludzie nie gadali???? Głupie... A on z opisu to jakiś straszny lamus

Gość gość
dziewczyno masz szczęście w nieszczęściu że masz te mieszkania i to ci tyłek ratuje, a jemu wara od tego, zmarnujesz życie i sobie i dzieciom. sprzedasz kasa się rozejdzie i tyle. a on biznes założy a ty się znowu dowiesz po 3 latach że firmy już nie ma ale ci nie powiedział że padła i są długi. Jak facet 3 lata nie miał potrzeby żeby z tobą kobietą z którą jest szczerze porozmawiać???? Tu ci dziewczyny dobrze radzą ty poczytaj o MITOMANII on może być idealnym przykładem, poczytaj o tym proszę szkoda Twoich dzieci

Gość gość
a i nie bierz ślubu bo jeszcze będziesz go musiała spłacać potem z własnego majątku

Gość gość
Zrozum ze taki człowiek już się nie zmieni, kłamał i kombinowal będzie zawsze. Nie pakuj się w to bo pożałujesz.

Gość gość
Masakra żona pewnie go Pogonią no ja też na kasę rolowane a teraz durna z siebie robi i ofiare.Powiedz mu ze nie sprzedasz i zobaczysz jego reakcję. On chce się przy tobie dobrze ustawić , znam jeden taki przypadek gdzie koleś tak łaskę bajerów tez z otwieraniem biznesu i została na lodzie z kupa długów. Wiec serio uważaj. Myśl o dzieciach bo jak coś zacznie iść nie tak to koleś się zapanuje i śpiwory a ty zostaniesz z 2 dzieci bez kasy i mieszkania i wtedy dopiero ludzie będą gadac

Gość jahoda111
autorko jak jestes taka pusta i twoim argumentem na utrzymanie zwiazku jest co ludzie powiedza to spoko---a sprzedawaj sobie te mieszkania-juz widze w wyobrazni jak potrafisz odmówic mu splaty 20 tys przy kwocie calego sprzedanego mieszkania juz to widze i ten biznes na ciebie-facet w c***a cie zrobi i ucieknie zobaczysz ale jak tak bardzo kochasz swojego misiaczka ktory cie oszukuje i jets on dla ciebie wazniejszy niz wlasne dzieci o których najpierw powinnas myslec to powodzenia za kilka miesiecy zobaczymy cie w uwadze czy interwencji zaplakana i w syfie