Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety ktore nie chodza do ginekologa umieraja na raka szyjki macicy i jajników

Polecane posty

Gość gość
aha nie wiedziałam ale i tak im nie ufam

Gość gość
Przede wszystkim, zly wynik może zależeć po prostu od pomyłki w laboratorium czy zle pobranej cytologii.jest jakis procent, dość spory. Jak ide do gina to zawsze się pytaja czy wiem jak obliczac cykl! Kuzwa kobiety goowno wiedzą o swoim ciele. To ja od cin3/cis0. 2 miesiące po odebraniu wyników mialam kolposkopie, lekarz nie widzial nic poza cin 1, pobrano wycinki cin 2. Potem konizacja cin 2. Gdzie to a gdzie rak przedinwazyjny. Gdyby nie mlody wiek w ogóle nie mialabym konizacji. Lekarze glowili się jak mogła wyjść mi tak zle ta cytologia. Za każdym razem lekarz byl inny. Wszystko w jednorazowych wziernikach,rekawiczkach itp

Gość gość
Juz sie nie używa tych metalowych ohydnych wielkich. Nie boj się to nic nie boli. Wzierniczek jest maly a lekarz wyjmuje go ze sterylnego opakowania. Niektórzy wprowadzaja nawet trochę żelu zebys nic nie czula

Gość gość
Pryszcze na policzkach to zazwyczaj zaburzenia hormonalne, od zarcia są gna calej twarzy. Ale to się robi badania, a nie od tak daje. Mnie dziwią tabletki anty na regulacje cyklu! Sama mam nieregularny ale dostalam luteine ktora antykiem nie jest.

Gość gość
Są metalowe jeszcze ale są one bardzo dobrze dezynfekowane. Lekarz nie może sobie pozwolić na zaniedbanie bo potem nikt do niego nie przyjdzie po prostu.

Gość gość
To jak zagladniecie do gardla. Prywatny na pewno nie uzywa metalowych ale w państwowej służbie zdrowia wszystko jest możliwe

Gość gość
Przesada :/

Gość Baskaaa1
nie zapomnijcie, że można zrobić badania genetyczne pod kątem predyspozycji do zachorowania na raka jajnika czy piersi... dużo osób nie ma nawet o tym pojęcia, że coś takiego jest wykonalne, dla zainteresowanych można poczytać na zdrowegeny.pl jest więcej takich badań

Gość Marinta
Jeśli chodzi o badania genetyczne, to można je wykonać w zdrowegeny.pl. Myślę, że warto zainteresować się tym tematem, bo chodzi tutaj właśnie o nasze zdrowie. Oczywiście takie badanie refunduje także nfz, ale trzeba czekać w sporej kolejce by je wykonać.

Gość Guwerni
Chodzenie do ginekologa to jedno, ale drugie to właśnie badania genetyczne - na ile jesteśmy obciążone "złymi" genami. Podobnie jak Marinta znalazłam właśnie stronę zdrowegeny.pl, gdzie bardzo czytelnie przedstawiają temat badań genetycznych. Chyba jednak warto zadziałać profilaktycznie...

Gość gość
mamy niby XXI wiek ale jak was czytam to zaczynam watpic pomine wizyty i cytologie, zatrzymam sie na badaniach genetycznych bo :) dla was to isc zrobic badania to jak pojsc na wizyte do lekarza pierwszego kontaktu kobiety :) zeby dostac zlecenie na takie badania trzeba w prostej lini stracic bliska osobe no chyba, ze bedziecie to robic prywatnie to ...inna bajka