Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Walentyna30

Spadek przekleństwo

Polecane posty

Gość Walentyna30

Pokrótce: Mąż otrzymał spadek po zmarłej matce - mieszkanie. Ojciec namówił go żeby oddał część swojej młodszej siostrze, sprzedadzą i chcą żeby miała lepszy start w życiu. Zgodził się, że odda. Ja jako jego żona i matka 3 jego małych dzieci jestem zasmucona tym faktem. Źle się z tym czuj***ardzo ciężko pracujemy. Mamy kredyt na mieszkanie, samochód i 3 małych dzieci. Nie jesteśmy w stanie przed czasem spłacić kredytu żyjemy na bieżąco. To była szansa żeby te pieniądze przeznaczyć na NASZE DŁUGI. Ale mąż zdecydował inaczej nie pytając mnie o zdanie.... Czuję się oszukana :( Nie mogę patrzeć na jego rodzinę Pierwszy raz od 7 lat nie zaprosiłam ich na święta.......

Gość gość
ale zaraz...komu własciwie oddano część spadku ? Siostrze Twojego męża czy jego ojca? Bo jak mąz oddał swojej siostrze, to musiałby być testament, w ktorym zmarła wydziedziczyłaby córkę, ale ta ostatnia mogłaby żadac zachowku

Gość gość
masz racje, maz to p***b

Gość gość
No właśnie nikt mi nic nie mówi jak formalnie ma to wyglądać znam tylko datę spotkania u notariusza. I tam mąż ma zrzec się nie wiem, przepisać ..... Jesteśmy małżeństwem 7 lat, dla mnie to są istotne sprawy, a nikt nie raczy nawet wyjaśnić....

Gość gość
A może jestem źle wychowana ??? może nie powinnam upominać się ale w końcu to mój mąż to z kim mam rozmawiać o tym co mnie trapi jak nie z nim.

Gość gość
Z formalnego punktu widzenia nie musi tobą niczego konsultować. Spadek zalicza się do majątku osobistego i nie wchodzi w skład wspólnoty małżeńskiej. Co nie zmienia faktu, że jest nieodpowiedzialny i zamiast wyjść na prostą, skoro dostał taką możliwość, daje się urabiać ojcu i siostrze. D**ek, nic nie myśli o własnych dzieciach.

Gość gość
Od razu mogę zaproponować Ci kancelarię www.tarkowski.eu , gdzie pomoga ci z tymi problemami. Swiadcza kompleksowe usługi i profesjonalnie podchodzą do każdego klienta.

Gość matyldann
Podpytaj w kancelariach MHS http://kmhs.pl/ , bo z tego co wiem, zajmują się także takimi sprawami. Mają doświadczenie, wiedze i niezbędne narzędzia i umiejętności, by walczyć o dobro klienta.

Gość gość
no właśnie najlepiej zapytać prawnika, u nas też był problem ze spadkiem ale kancelaria www.adwokatwysocki.pl świetnie sobie poradziła i wszystko dobrze się skończyło oczywiście z korzyścią dla nas:)