Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kp pieczarki i kapusta

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mam pytanie. Czy podczas kp jadlyscie pieczarki, np w salatce, czy zapiekankach- wlasnej roboty i kapuste kwaszona, np w bigosie czy w zupie? Jesli tak to ile mialy wtedy Wasze maluchy? Dzialalo to jakos zle na nie?

Gość gość
Starałam sie wszystko jesc ale takie cięzkostrawne jedzenie omijałam.

Gość olaboga13
Córka ma 3 i pół miesiąca i zdarzyło mi się kilka razy zjeść surówkę z kiszoną kapustą oraz pieczarki. Na małą w żaden sposób to nie podziałało, ale bigosu bym nie zjadła.

Gość gość
ja jadłam wszystko od pierwszego dnia z dzieckiem w domu - nic mu nie było no ale dzieci różnie mogą reagować - musiałabyś wypróbować

Gość gość
no wlasnie dzis zjadlam zupe zarzucajke, a mala ma 4 miesiace. Zjadlam bo bylam u mamy a robi swietna, a teraz mam wyrzuty sumienia.

Gość gość
Nie jadłam takich rzeczy, po co mi kłopoty.

Gość gość
Ja dzis robilam pierogi z kapusta i pieczarkami i takie rozwolnienie ze szok ! :D

Gość gość
Owszem, wszystko jadłam, od samego początku. Nie mieszkam w Polsce, tu czegoś takiego jak "dieta karmiącej" nie ma (położna zrobiła wielkie oczy jak jej powiedziałam, że gdzie indziej narzuca się jakieś ograniczenia ;) ).

Gość gość
Można jeść od 3 miesiąca.

Gość gość
Ja jadłam ale o wiele mniej niż bym zjadła tak normalnie. Małej nic nie było.

Gość gość
Ja jadłam absolutnie wszystko od samego początku. Dzieciaki nie miały żadnych dolegliwości (karmiłam dwoje).

Gość gość
Jadłam, ale sama nigdy nie miałam najmniejszych dolegliwości po kapuście, żadnych wzdęć itd, i nie zakładałam z góry że dziecko może je mieć. Nie wiem czemu kapusta kiszona ma być lekkostrawna, a bigos już ciężkostrawny... pieczarki jem bardzo rzadko, raz na kilka miesięcy w domowych zapiekankach, więc ciężko mi powiedzieć czy akurat w czasie karmienia jadłam. Ale nie unikałam też jakoś specjalnie. Jadłam też orzechy, ryby, miód, cytrusy, nabiał- bo ciężko pół roku tego nie ruszać,

Gość gość
tu auorka. U malej jak narazie nie widze zadnych dolegliwosci. Mysle ze 4 mies to odpowiedni czas na eksperymenty. Dodam ze pierwsze 3 mies musialam trzymac diete do cokolwiek nowego zjadam to nazajutrz bylo ciezko z kupka i prezenie sie caly dzien, a czasem nawet placz. Przyznam sie ze wiezoerem sie wczoraj balam bo nawet mnie troszke brzuch bolal...