Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawaaaaaa

Odcięcie prądu zimą?

Polecane posty

Gość Ciekawaaaaaa

Witam. Czy zgodne z prawem jest odcięcie prądu w okresie zimowym? Jeśli nie, gdzie mogę znaleźć konkretny zapis na ten temat? Czy taką sprawę można wygrać w sądzie? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość Ciekawaaaaaa
Zaległość to niezapłacony 1 miesiąc :/

Gość gość
Nie ma takiego przepisu. Jesli odciecie nastepuje na skutek nie płacenia rachunków to dostawca ma prawo działać , zgodnie z porcedurą windykacyjną. Pora roku nie ma nic do rzeczy

Gość Ciekawaaaaaa
A co z głośną nowelizacją prawa energetycnego? Podobno miało wejść takie prawo w 2015, że ma być okres ochronny od 1 listopada do 31 marca.

Gość gość
ja kiedyś na śmierć zapomniałam o niezapłaconym rachunku za prąd, po jakoś 3 miesiącach przyjechał Pan z zamiarem odłączenia, ale od razu zapłaciłam i obyło się bez cyrków. Mam prąd z enei.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość Ciekawaaaaaa
up up up up :(

Gość gość
Pamiętam jak byłam dzieckiem to prąd został odcięty w mieszkaniu , pamiętam że była zima jak uj a ja byłam chora nie było prądu kilka dni aż rodzice zapłacili dług , matka brała gorącą wodę do termosów od sąsiadki na herbate , bo w domu wszystko było na prąd i nie szło zagrzać nic :o :o

Gość gość
Nie ma znaczenia jaki okres. Odcinaja i tyle.