Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aaali

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość Aaali

Cześć kobietki! Na wstępie chcę zaznaczyć, że jestem młodą kobietą - mam 18 lat, a mój okres nie jest do końca regularny. Dla przykładu: wrzesień 17 - początek miesiączki, w październiku brak, 5 listopada początek miesiączki, 5 grudnia początek miesiączki. Nie mam bladego pojęcia czym może być spowodowany taki nieład. Do rzeczy. Kochałam się ze swoim chłopakiem 26 grudnia. Zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, która raczej nie uległa uszkodzeniu (tak przynajmniej mówił partner). Mimo wszystko opcjonalnie zakładam, że mogło tak być. I nie ma okresu. Dodatkowo dziwnie się czuję. Jakieś bóle żołądka, bulgotanie, spowolnione trawienie, czasem czuję jakby miało mi się ulać, ale bez żadnych wcześniejszych mdłości. Złapałam jeszcze infekcję dróg moczowych co mi się nigdy nie zdarzyło. Ześwirowałam! bo wyczytałam gdzieś, że tak się dzieje w ciąży. I teraz pojawia się pytanie drogie internautki - czy to jest w ogóle możliwe? Czy takie objawy mogą towarzyszyć po tak krótkim czasie? Powinnam zrobić test? Niby robi się go w dniu spodziewanej miesiączki, ale z drugiej strony 2 tyg. po stosunku, a one jeszcze nie minęły. Pomóżcie! Mam nadzieję, że doradzicie i nie wyśmiejecie mojej niewiedzy, ale serio... jestem już strasznie spanikowana. :) Pozdrawiam ciepło. :)

Gość gość
Po pierwsze, jeżeli sama jesteś świadoma swojej niewiedzy to warto się podszkolić, poczytać, tym bardziej, że współżyjesz z chłopakiem. Trudno ocenić czy to ciąża czy nie. Rzeczywiście objawy są ciążowe, ale nie pojawiają się one tak szybko. Nic więcej nie poradzę jak test w dniu spodziewanej miesiączki. Poza tym warto udać się do ginekologa, aby wyregulować okres, jest to bardzo ważne, będziesz znała swoje ciało, wiedziała kiedy są dni płodne itd.

Gość Aaali
Ahh. Orientuję się mniej więcej co i jak, na podstawię śluzu staram się określić kiedy i jakie mam dni. Typowych objawów towarzyszących ciąży nie mam, bo ani nie bolą mnie piersi, nie mam nudności, wymiotów, przebarwień na skórze i sutkach, i co dziwne praktycznie zero śluzu. Suchutko. :) Dziękuję Ci za odpowiedź w każdym bądź razie. Jutro lub w sobotę lecę po test, zrobię go w czasie w którym mijają 2 tygodnie od stosunku, bo niestety daty spodziewanej miesiączki nie jestem w stanie określić. :)

Gość gość
Co do infekcji i zakażeń to podczas seksu dobra higiena obojga. Tak samo do groźnych zakażeń dochodzi często podczas rutynowych badań ginekologiczny pochwy dlatego Zawsze podczas Każdego badania ginekologicznego cipki jest Obecny Mąż i wspierał porody. Bo niestety rękawiczki chronią Tylko lekarza! !! A mamy prawo do obecności osoby bliskiej Nawet w Szpitalu podczas badań i zabiegów ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta nie wolno odmówić obecności bo mogą być płacone wysokie odszkodowania wypłacone pacjentowi! !!