Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosć12

maminsynek,co zrobic?

Polecane posty

Gość gosć12

Jesteśmy ze sobą od roku. W tym roku i mi i jemu stuknie 22 rok. Od początku to on bardziej zabiegał o moje względy niż ja o niego. Gdy w końcu zaczęliśmy ze sobą być, było świetnie, można by powiedzieć, chłopak idealny, chociaż nieśmiały. Takim o którym każda dziewczyna marzy. Miły, z dystansem do siebie, dba bardziej o mnie niż o siebie. Kwiaty, randki w restauracjach, wszystko to na porządku dziennym. Aż do czasu gdy nie poznałam mamusi... pierwsze, drugie starcie- rozpoznanie terenu, kolejne spotkania..no cóż. - Syneczku, załóż skarpetki bo się przeziębisz. Syneczku, chodź zrobiłam Ci kolacyjkę. Nie będziesz jadł tych czipsów bo jesteś uczulony. On nie może jeść tego ,ani tamtego bo jest alergikiem, bo przeciez on jest na wszyyyyystko uczulony!. . Ręce mi opadły. Wielokrotnie. Któregoś razu nie wytrzymałam, wprost wyraziłam że nie będę się spotykać ze starym koniem, któremu mamusia podtyka wszystko pod nos! ( Sama posiadam charakterek nie interesują mnie piź.dziki) Zaczął mnie zapewniać ,że ona ma taki charakter ,że już sie tego nie zmieni,że tak po prostu będzię gadać.. i że on przecież nie jest maminsynkiem ;/ okeeej, niekóre czyny pokazały ,że może ma i racje jednak jak sie okazało prezent na świeta nie potrafił sam wybrać tylko oczywiście z kim ? Z Mamusią ! no nie wiem co mam o tym sądzić. Dobrze ,że mamusia chociaz do sypialni nie wchodzi z butami, chociaz, kto wie :P.. Proszę o jakieś porady

Gość no nie wiem co powiedzieć
Jestem facetem ale powiem ci krótko, trzymaj się od takiej ci...py z daleka. Mój szwagier ma 25 lat, od niedawna ma pierwszą dziewczynę bo każda koleżanka według mamusi była nieodpowiednia. Mamusia pilnuje żeby się wysikał zanim wyjdzie do pracy i sprawdza czy się ciepło ubrał, wstaje też o 5 rano żeby synusiowi śniadanko zrobić i wieczorem sprawdza czy się przebrał w piżamę do spania, a nawet w nocy sprawdza czy się nie odkrył. Mówię to całkiem serio bez odrobiny przesady. Jak myśli, jeśli facet przez 25 lat tak jest traktowany, to ile zajmie ci czasu żeby cokolwiek u niego zmienić ? Jako ciekawostka powiem, że moja żona przez tą sama mamusię była traktowana jak więzień obozu pracy.

Gość gosć12
dzięki za szczerą odpowiedz. O tyle on jest takim człowiekiem,że każdą moją uwagę przyjmuje do siebie i próbuje zaradzić coś , ale sama nie wiem, czy właśnie nastąpi ten moment odcięcia pępowinki ;/ jeśli chodzi o mnie , to ja sobie nie dam w kasze dmuchać ze strony mamusi... ale on.. ech

Gość no nie wiem co powiedzieć
Jeśli ci na nim zależy to jest tylko jeden sposób, wyprowadzić się na tyle daleko od jednych i drugich rodziców, żeby nie odwiedzali częściej niż raz na kwartał. Z resztą każda młoda para powinna wić sobie gniazdko z daleka od rodziców.

Gość gość
co zrobić? odpieprzyć się od kogoś kto ma inną wizję życia niż ty! jeżeli dla niego mamusia jest ważniejsza to po co wpieprzasz się tam gdzie cie nie chcą?

Gość gosć12
nie chodzi o to,ze mamusia jest dla niego wazniejsza,chociaz po czesci tez i może. Chodzi o to ,ze jak ja sie widze z nimi wszystkimi to mam wrazenie jakbym byla z 5 letnim chlopcem ,bo tak mu nadskakuja,ze on taki biedny, bo ma problem z tym , z tamtym, a nie z 22 letnim facetem.

Gość gość
odpieprzyć się od kogoś kto ma inną wizję życia niż ty! & Znam cię i twoje poglądy, ciekawe zjawisko anormalne.

Gość gość
Uciekac daleeeko! Przypadek beznadziejny i calkowicie niereformowalny. Chocbyscie wyjechali z 500 km dalej to zniszczy Wasze zycie telefonami i odwiedzinami. Spotykalam sie z takim typem. Na pierwszej randce na ktora sam mnie zaprosil placilam sama za kawe (3 zlote). w trakcie randki odebral trzy telefony zdajac raport jak przebiegla randka. Dokladnie slyszalam (mamus,ona nawet fajna jest). Pierwsza wizyta w domu- nawet nie bylam jeszcze dziewczyna a potencjalna kandydatka a juz byla wnikliwa analiza mego wygladu,stroju i pytania typu : "Czy Wierzy Pani w Boga?" i "a czym zajmuja sie rodzice'' nie,to nie zart. Innym razem gdy siedzielismy u niego ogladajac film( uchylone drzwi) wpadla otwierajac je szeroko ,polozyla jakies rzeczy i powiedziala "Michalku, wypralam Twoje majteczki" nawet sie nie speszyl,widac bylo to normalne. Przy innych okazjach udzielala mi wskazowek co "Michalek" lubi jesc itp. Moge mnozyc przyklady ale to sytuacja walentynkowa przesadzila o wszystkim. Dostalam w prezencie tani wisiorek i gdy wychodzilismy z jego domu,ja juz na dole on jeszcze na pietrze zbieral rugi od swojej matki za to ze zrobil mi prezent. Ze marnuje pieniazki na jakas wywloke,ze lepiej by sobie trzymal lub dolozyl do budzetu...ze jestem oszustka i go skubie na kase. On ja PRZEPROSIL i obiecal,ze to pjerwszy i ostatni raz. Zszedl do mnie z glupia mina i pytal czy cos slyszalam. zycie z kims tskim to udreka. Drogie matki, czemu robicie z synow takie c**y? Potem wchodzi w zycie taka fajtlapa, niezdolna do roli partnera,ojca. Same wyszlyscie z domu, zalozylyscie rodziny. Pozwolcie swoim synom robic to samo.

Gość gość
gość ascetka... ile czasu wytrzymałaś? ;)

Gość złotowłoska32
to faceci niezdolni do założenia rodziny,najgorszy typ faceta oprócz pijaka agresora czy *****cza,potem po śmierci matki nie potrafią się odnalezc i albo popadają w nałogi albo w choroby psych

Gość Taki_jeden_964
to faceci niezdolni do założenia rodziny,najgorszy typ faceta oprócz pijaka agresora czy *****cza,potem po śmierci matki nie potrafią się odnalezc i albo popadają w nałogi albo w choroby psych xxxxx Twoja opinia jest jedną z tysięcy pojawiających się w internecie na minutę, więc wiele nie znaczy a raczej NIC. :)