Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaprosić i postawić czy zaprosić i każdy sobie?

Polecane posty

Gość gość

za miesiąc mam urodziny i tak się składa, że wczoraj byłam na urodzinach u znajomej. zaprosiła nas do pubu, było 8 osób. każdy kupił jej prezent, albo się składali albo mieli pojedynczy, od siebie. czyli w sumie dostała od każdej osoby prezent. sama nie postawiła ani głupiego piwa. nic. każdy sobie. było nam trochę dziwnie, bo skoro ktoś nas zaprasza, to zaprasza na coś. ale pomijając. za miesiąc wypadają moje urodziny i z tych osób, które były chciałabym zaprosić 4. czy zaprosić te 4 osoby i tak samo nic nie postawić, czy robić z siebie idiotkę i stawiać 1-2 piwa? jak sądzicie?

Gość gość
Postawić każdemu po piwie.

POSTAW LITRA I STARCZY. JAK BEDA PIC TWOJE ZDROWIE TO TWOIM ALKOHOLEM TAK? moze kolezanka jest dzieckiem jeszcze i niedojrzala? kazdy madry i rozsadny postawi cos od sie bie

Gość gość
ale co, pójdziemy do lokalu i kupię pierwszą kolejkę piwa, a dalej? jak potem powiem, że sory ale tylko jedno? to tez wieśniackie jakieś.. na alkohol w lokalu niestety mnie nie stac, bo kosztuje 4x tyle co w sklepie, a nie będę kitrać pod stołem jak dziecko w krzakach

Gość gość
a koleżanka akurat jest najstarsza z całego towarzystwa.

Gość gość
a ja bym nie stawiała, ona nie postawiła a przyjdzie z myślą, że za darmo alkoholik będzie. kupią Ci jakiś szmelc, bo zawsze tak jest, kosmetyki, kubki misie pierdoły, albo jakiś beznadziejny naszyjnik a wydasz kasę. zaproponuj im wyjście, że stawiasz piwo, a resztę zobaczycie z obrotu sytuacji. powiedz na starcie, że jedno postawisz, a reszta według uznania. nie rób z ciebie sponsorki.

Gość gośćtuiteraz
kup szampana i pół litra przed imprezą, a tam idźcie posiedzieć, albo idźcie nie wiem, do klubu- chyba, że chcecie pogadać, to jakieś karaoke, pub bar. szampany kosztują z 15zł, to taniej niż byś miała każdej piwo postawić, a wódka 0.5 to może masz w domu, czy coś. a jak nie to 20zł i masz. wtedy około 40zł wydasz na taki zestaw startowy, a reszta Cie nie obchodzi, albo każdej piwo. ale potem faktycznie bedzie niesmak, bo jedno kupisz, a dalej ..

Gość gość
no ja własnie już tak myślałam, czy by nie kupić przed, gdzieś iść, ale ja nie mam warunków, a nie będę gdzieś na środku drogi piła wódki, czy czegos byleby postawić

Gość gość
Zrób wydarzenie i zaproś tylko te osoby, które chcesz zaprosić. Napisz w opisie, że z okazji urodzin stawiasz browara, to brzmi jednoznacznie.

Gość gość
wg mnie nie powinnaś ich wgl. zapraszać bo to jakieś dziadole. szczegolnie ta kolezanka ktora zaprosila na SWOJE urodziny ioczekiwala może, że Wy ją obskoczycie i jej kupicie.