Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

na co wydać?remont czy wyjazd?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny poradzcie Mam odłożone 5tyś. I nie wiem co zrobić, czy zostawić na remont 2pokoi czy pojechać w góry w ferie Mój mąż pracują za granicą w domu jest rzadko.mamy 2dzieci maluch i nastolatek. Nad morzem byliśmy tydzień latem,potem mąż musiał wyjeżdzać. Mi od zawsze marzyly się góry.I teraz nie wiem co zrobić Mamy stary dom po babci.zrobiony salon i kuchnia,chcemy młodszej zrobić pokoik jej własny bo jeszcze śpi znami i starszemu odświeżyć jego pokój. Potem w kolejce jeszcze czeka łazienką aleto już nie z tej kwoty Czy za te pieniądze jechać w góry?mamy auto Ale też daleko,mieszkamy na drugim końcu kraju Mąż mi każe zdecydować A ja nie wiem...wiadomo że bym ten mały remont chciala ale też chce z nim spędzić trochę czasu ,żeby dzieci spędziły z nim czas Co tu robić?ajesli wyjazd to na ile takakwota starczy?żadnych apartamentów, luksusow nie chcemy ważne że razem

Gość gość
remont to bycie razem

Gość gość
Pewnie ze remont!na wakacje się jeszcze najezdzicie, życie w czystym pięknym i wyremontowanym domku jest o wiele lepsze niż spędzenie tygodnia w hotelu za te pieniądze. Pomyśl o dzieciach, z wakacji będą szczęśliwe chwile a z nowych pokoi o wiele dłużej. Napewno mąż to zrozumie, zorganizujcie kilka dni razem ale w tańszych kosztach, może mąż dostanie wolne i zabierze dzieci chociażby na lodowisko :)

Gość Mama jedynaka
W Twojej sytuacji - remont. Dla mnie nie ma nic ważniejszego niż komfortowe warunki życia. A tak na marginesie, Twój mąż pracuje za granicą i macie odłożone tylko 5 tys? Serio? Warto? Bez zgryźliwości, po prostu mnie to zdziwiło.

Gość gość
Remont zdecydowanie

Gość gość
No co Wy ?!?! Remont to nerwy i zmęczenie a urlop to cudowne wspomnienia na długie lata !!!!! Remontów nie pamietam z dzieciństwa tylko cudowne wypady w góry z rodzicami !!! 5 tys to bardzo duzo jak na wyjazd w góry. Noclegi są juz od 30 zł od osoby , kuchnia z pełnym wyposażeniem ugotujesz jak w domu albo tanie jadłodajnie zaliczacie. Olbrzymia i pyszna pizza w Szczyrku to max 30 zł . Wyjazdy kształcą i regenerują "akumulatory" !!! Jedzcie w góry !!!!! Dzieci bedą wam wdzięczne może na nartach albo snowboardzie pojeżdżą.

Gość gośćania
przeciez maz jak bedzie mial urlop to mozecie go spedzic w domu-to tez wspolny czas remont jest lepsza opcja-zobaczesz dzieci-zwlaszcza to starsze ci podziekuje

Gość gość
ja bym zrobila remont i wyjechala na weekend ;)

Gość gość
A co ty wyremontujesz za 5 tysięcy?

Gość gość
Wyjazd. Jeśli mąż pracuje za granicą, zdążysz jeszcze odłożyć.

Gość gość
Oczywiście że remont, sam fakt że się zastanawiasz jest głupi. Nastolatek pewnie się wstydzi rudery

Gość gość
Jeżeli te 5000 to wasze jedyne oszczędności, to ANI NA REMONT ANI NA WYJAZD! Jesteś w kraju sama, z dwójką dzieci, nie pracujesz, musisz mieć awaryjną gotówkę. 5 tys to minimun

Gość gość
Remont.

Gość gość
Gdzie autorka napisała że nie pracuje i jest sama?

Gość gość
remont zimą? gratuluję pomysłowości

Gość gość
A co za problem remont zima? Mialam 2 remonty w 2 mieszkaniach zima i nie narzekam To nie zewnętrzna elewacja. A autorka nie sprecyzowala ze remont bedzie juz teraz. Ja bym przeznaczyla pieniądze na remont. A wyjazd ew w innym terminie.

Gość gość
A czemu nie jedziesz z dziecmi do męża?

Gość gość
WYJAZD, ja z dzieciństwa pamiętam tylko remonty, a nie wyjeżdzałam nigdzie... smutne i przykre, całe wakacje zawsze byłam w domu i "pilnowałam" majstrów :/

Gość gość
Jedźcie gdzieś na weekend. I oczywiście remont!

Gość gość
Na jedno i drugie. Pojechac na jakis dlugi weekend w tanie miejsce (wynajac prywatne mieszkanie na kilka dni), jesc glownie w domu i tylko na obiad wychodzic na miasto. Remont zrobic niewielkim kosztem (Ikea, Tiger, Jysk), malowac samemu i nie kaflowac wszystkich scian w lazience (to takie niemodne) ani nie robic 17 kolorow i faktur na 2-3 m kwadratowych (Polacy sa w tym specjalistami niestety ...tak jak i w wywalaniu kasy na fachowcow do najprostszych robot).

Gość gość
inwestuj w podroze ;) mieszkanie i tak predzej czy poźniej sie zniszczy a wspomnien ci nikt nie odbierze. sama mialam podobny dylemat i troche wolnych pieniedzy, zdecydowalam ze spelnie swoje marzenie i pojade na wyprawe na bali i gili ;) zawsze chcialam zobaczyc te miejsca a natrafila sie swietna okazja ;)