Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj wydaliśmy 180 zł na sushi

Polecane posty

Gość gość
Wychodzi na to, ze wydajecie więcej niż zarabiacie :))))))))))) Ponadto wychodzi na to, ze na odzież (także zimową), żywność, lekarzy, wydatki eksploatacyjne (auto/mieszkanie/ komunikacja/lekarze) wydajecie 600 zł. Sorry za szczerośc, ale to są brednie. Albo macie wyzsze dochody, albo finansują Was rodzice.

Gość gość
Ach, zapomniałam, ze z tych 600 zł kilka razy miesięcznie wychodzicie na miasto jeść (wyjście ca. 80 zł x6=480 zł. )

Gość gość
zostaje im jakieś 700 zł. Mogą wychodzić 3x jesc np. po 50-60 zł i wtedy tylko 150 zł na jedzenie Ja jestem sama zarabiam 2100 na reke i czesto nie gotuje, tylko jem na miescie (obiad to około 40 zł). Starcza mi na kawalerkę, ciuchy, kosmetyki, benzynę 300 zł na miesiąc i inne rzeczy,

Gość gość
mają razem 4000zł Mieszkanie: 1400, Jedzenie z chemią 1400, Paliwo 300zł oszczędnosci 300 zł RAZEM: 3400 zł. Napisała, ze kilka razy miesięcznie wychodzą za 80 zł za wyjście. Kilka razy to najmniej raz w tygodniu. 80x4 daje 320 zł Czyli mamy 3700 Zostaje im 300 zł na odzież, leki, nieprzewidziane wydatki, wakacje. Nie liczę tego z tych rzekomych oszcżedności, bo oni mają 3000-3500 oszczedności rocznie. I za to niby płacą za ubezpieczenia, wakacje, przeglądy. Ostatnio robiłam przegląd: 800 zł. Wakacje w Polsce w wersji bardzo budzetowej zaczynają sie od 2500-3000 zł za osobę. A gdzie odzież, leki, wyposażenie domu, naprawy usterek, podatki od nieruchomości? A odziez? Oficerki na wyprzedaży kosztują 300 zł :) Garsonka, eleganckie sukienki do pracy? Ona ma wydatki dla pary studentów, którzy nie mają wydatków właściwych dla dorosłych ludzi z zobowiązaniami, którzy mają dzieci, kredyty, muszą mieć duze oszczędności, podrózują. Na zycie studenckie, bez budowania oszczędności i kosztów dzieci 4 tys. jest ok. Ale 4 tys. dla ludzi z zobowiązaniami to mało. I tacy nie wydadzą 180 zł na sushi.

Gość gość
Dwie stówy na ryż z rybą?

Gość gość
Poza tym wydanie na wyjscie 80 zł to ponad 2x mniej niż 180 za wyjście. Niech Pani studentka sobie przemnoży swoje wydatki na wyjście prze 2,3 (około) i wtedy niech wydaje osądy, jak to łatwo jest wydawać takie pieniądze kilka razy tygodniowo przy zarobkach 4 tys. Zaręczam, że optyka sie zmienia. i to mocno :)

Gość gość
tak, dwie setki za ryz z rybą

Gość gość
Polaczkowa wioska chciała zabłysnąć. Koleżanko to są normalne ceny. My płacimy około 125 eu za taki wypad na. Cztery osoby. I co , przecież to grosze są.chyba u ciebie na wsi to robi wrażenie, a przede wszystkim na tobie autorko.

Gość gość
temat prowokacja zeby rozdrażnić reszte uboższych kafeterian, albo to prawda i ktoś chce się pochwalic w necie :O Tak czy inaczej to zalosne...

Gość gość
Ja 180 zł to wydaję na samo wino do obiadu, jesteście biedni i tyle :D

Gość gość
autorko lepiej nie kupuj już sushi, bo ocean spokojny jest cały skażony po fukushimie, a nie wiadomo gdzie te rybki były wyławiane. I naprawdę nie masz się czym chwalić.

Gość gość
Wg mnie to sporo i ja bym się nie pochwaliła znajomym, bo uznaliby mnie, ze mam za dużo pieniedzy