Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esb 0130

Co im zawinił Tomasz LIS

Polecane posty

Gość esb 0130

Od kilku dni uparcie przesłuchuje programy Tomasza Lisa szukając tych tendencyjnych , niegodnych dziennikarzy nieobiektywnych zachowań . Trudno znaleźć . Błyskotliwym mówcą nie jest - to fakt . Ale żeby ział nienawiścią do PiS ?! Plamę z p. Kingą DUDĄ dał straszliwą . Walnie się tym przyczynił do przegrania p. Komorowskiego . Co właściwie wielkiej szkody krajowi nie przyniosło bo p. Komorowski Prezydentem był miernym . No czasami widać , że zachowanie , poglądy , sposób uprawiania polityki przez pisowców jest mu obcy . Ale nie jemu jednemu .Takich ludzi spotyka się bardzo wielu ( nawet wśród wyborców PiS ). To jeszcze nie tłumaczy tej ogromnej machiny nienawiści w stosunku do niego . Co więc jest powodem tej nienawiści ? Czyżby znów ta niska polska zazdrość o pieniądze ?

Gość gość
a co miał zawinić nic nie zawinił nielubi nieodpowiednich ludzi niechciani nielubieni muszą odejść

Gość gość
Mi tam nie zawinił.Ale osobiście jako osoba płacąca abonament nie życzę sobie aby płacono mu tak olbrzymie pensje,ponieważ ani nie jest dobrym mówcą,ani autorytetem dla mnie.Czyli sumując,nie jest dla mnie nikim wyjątkowym.Zdarzyło mu się także wypowiedzieć na temat widza jako osoby głupiej i podatnej na manipulacje a ja jestem widzem i uważam,że to raczej on intelektualnie a już na pewno duchowo ode mnie ,,odstaje,,.Nie widzę w związku z tym powodu dla którego miałby utrzymywać się z moich pieniędzy.

Gość gość
A ciekawe kto go zwolnił?Ustawa podpisana od trzech dni,Kurski na stanowisku od dwóch a już dwa tygodnie mówi się o jego zwolnieniu.Dla mnie manipulacja mająca zrobić zadymę,że nie wspomnę o wymianie ludzi przez każdą elitę rządzącą.Jeszcze pamiętam jak podpisywaliśmy petycję aby nie zwalniano Ziemca,przy poprzednim rządzie.

Gość gość
Sam zawinił i sam kreuje się na ofiarę.Z manipulacji Oskar!

Gość esb 0130
Nowa ekipa usuwa starych . To jakby normalne . Wszyscy nie zmieszczą się na etatach TV . Lisa przyjmował podobno Urbański , zdecydowany chłopak PiS . Podobno przy ogromnej oglądalności programów Lisa zarobił dla TVP na tyle duże pieniądze , że zapłata za jego program całkiem dobrze bilansowała się . Ale wszystko to nie tłumaczy tej ogromnej fali nienawiści na forach netu i np. tv republika . Jak podglądam tam program "kulisy manipulacji " to jestem w szoku nad ilością jadu i nienawiści jaki płynie z ich przekazów . U Lisa czegoś takiego nie było .

Gość esb 0130
Chyba nie można pisać , ze "kreuje się na ofiarę " przy tak ogromnej nagonce na jego osobę i bezpardonowych , chamskich ataków .

Gość gość
lis zawinił tyle ze nie jest bezstronny jako dziennikarz . nie moze byc sytuacji ze zaprasza sie gosci do swego programu i wszyscy atakuja jedna osobe włacznie z Lisem ktory powinien być bezstronny. wejdz na FB wpisz mariusz max kolonko i obejrzyj jego ostatni film wtedy zrozumiesz o czym mowie. on to ładnie w prosty przystepny sposób wyjasnia w 10 min .

Gość gość
I wydaje mi się , że większość piewców nienawiści w stosunku do osoby Lisa nigdy albo sporadycznie oglądały jego programy . No może jakieś urywki w necie , w których wyjątkowo padły niefortunne stwierdzenia . Te , z odpowiednio spreparowanym komentarzem mogły dawać obraz nieobiektywnego dziennikarza , ale nie na tyle , żeby w taką ilość pomyj teraz na niego wylewać .

Gość gość
To ciekawe!Bo nam ,,Republikę,, i nie dostrzegam żadnego jadu.No chyba,że prawda za takowy jest uważana.

Gość gość
w takim razie wpisz w YT "tomasz lis o widzach telewizji". zobaczysz co mysli o tobie twój guru. hehehe

Gość gość
Przeczytałam jego wpisy.Takiej nienawiści to jeszcze nie spotkałam.Co mu ten PiS zrobił?Dla kogo on pracuje? Na 100%przeciwko polakom.

Gość esb 0130
Maxa Kolonko słucham systematycznie . Grubo wcześniej niż zainteresowałem się programami Lisa , które pasował mi bardziej do starszego i wyrobionego odbiorcy . Wolałem słuchać Maxa czy Ziemkiewicza po sposób ich przekazu jest bardziej z "jajem" ( mówie o formie a nie o treści , z której wielokrotnie przebija się przekaz osoby wszystko i zawsze wiedzącej lepiej ) Ale to wszystko nie tłumaczy tej ogromnej nienawiści jaką teraz kieruje się w stosunku do Lisa . Nie odpowiada "nowej władzy " to się zwalnia gościa i koniec .

Gość gość
Co znaczy zarobił?W państwowej telewizji?Coś Ci się chyba z komercyjną pomyliło.

Gość gość
Dla mnie starczy,że dla swojej pensji wyprowadza ludzi na ulicę,wzywa do protestów i poszerza nienawiść.Brak pokory a być może jakiś cel.Mówi się o drugim Majdanie.

Gość gość
No ale to co Lis mówi w "Tomasz Lis o widzach telewizji" jest brutalną prawdą !!! To samo mówią ci co odpowiadają za repertuar filmowy w telewizji . I to od wielu lat . x Zarobił . Wysoka oglądalność jego programów przekłada się na stawki za reklamy . Tak to działa .

Gość gość
Wystarczy poczytać jego Twittera. Gość totalnie odleciał. Przypominam, że to PiS zatrudniło Lisa w telewizji publicznej.

Gość gość
Nie odpowiada "nowej władzy " to się zwalnia gościa i koniec . i własie to sie robi to nie ówczesna władza drazy temat tylko lisy wychodza na ulice i walcza o swoje stołki. zadna tajeminca ze jak przychodiz nowa władza to wszedzie wsadza swoich. zwolnien jest duzo bo PO przez 8 lat obsadziło mase stanowisk z zamiarem powiekszenia swego elektoratu.

Gość gość
Zarzut bezstronności jako dziennikarz spokojnie da się przypiąć zdecydowanej większości dziennikarzy ( jeśli nie wszystkim )

Gość gość
o czym tu gadać, odejdzie do prywatnej telewizji a za nim milion widzów oglądających jego program. może będzie też dużo więcej zarabiał.

Gość gość
Można śmiało powiedzieć , że o swoje należy walczyć . Ale to jest jakby coś innego niż problem , który poruszyłem . Dlaczego jest rozbudzona tak wielka nienawiść do tego człowieka . W niczym nie odstaje od innych dziennikarzy o odchyłkach PiSowskich , POwskich , SLDowskich . Ale to właśnie na niego w sposób chamski i bezpardonowy wylewa się niewyobrażalne ilości nienawiści . Dlaczego On ?

Gość gość
Gość 11:33 Święta prawda. Poza tym ja jako osoba bezpartyjna nie rozumiem,dlaczego jak rządziło PO to miało prawo rządzić a jak PiS to nie ma prawa.I wkurz mnie jak np. Kukiza wpycha się do PiS gdy tylko wyrazi opinię niezgodną z PO.

Gość zwolennik JKM
Polskie piekło . Nie potrafimy się pięknie różnić . Każdy o innych poglądach to ciemniak , niedouczony cham , zaciekły wróg , którego należy zniszczyć . I żadne wartości się wtedy nie liczą . Nawet te , na które tak uwielbiają co niektórzy się powoływać : wartości chrześcijańskie !

Gość gość
Nienawiść i chamstwo w stosunku do Lisa jest jeszcze stosunkowo małe w porównaniu z tym co od kilku lat robią Owsiakowi . I w jednym i w drugim przypadku w tle KASA ! Och , jak my nienawidzimy ludzi przy pieniądzach . W szczególności tych co potrafią je zarabiać ( dla siebie , czy też dla innych jak w przypadku Owsiaka ) , a mają negatywny stosunek nawet nie co do istoty polityki PiS , ale sposobu jej uprawiania .

Gość gość
Potrafią zarabiać czy sprytnie wydobywać?Koleś kolesiowi kolesia.Układy,łapówki itd.

Gość gość
Jak zarobić pieniądze? 1.Musisz mieć pochodzenie. 2.Zapisujesz się do odpowiedniej partii. 3.Robisz co każą. 4.Po dwóch latach jesteś ustawiony.Masz udziały,dotacje.Twoje dzieci mają domy luksusowe ze służbą. Teraz obserwuję czy przy nowej władzy nadal będzie to działać.

Gość gość
" Potrafią zarabiać czy sprytnie wydobywać?Koleś kolesiowi kolesia.Układy,łapówki itd. " A to jakaś nowość ? Polska specyfika ? Coś dziwnego we współczesnym świeci , gdzie obraca się pieniędzmi na papierze bez pokrycia ? Ktoś ma nadzieję , że teraz będzie inaczej ? Kto potrafił zarabiać czy jak to nazywasz wydobywać pieniądze będzie w cenie zawsze bez względu czy przy władzy będzie PiS, PO , .Nowoczesna , Kukiz , Korwin , SLD itd.... Będzie to robił , a politycy wszystkich opcji będą mu się kłaniać , a po cichu kombinować jak mu te pieniądze zabrać . Przynajmniej w dużej części . Tak to działa od czasu jak wykształcił się w świecie kapitalizm i powstali kapitaliści . Z większości wypowiedzi przebija porażająca naiwność . To nie politycy rządzą w świecie , ale król pieniądz .

Gość gość
Ogromna ilość ludzi nie tylko nie potrafi zarabiać , ale nawet wydawać gdy np. wygrają w lotto . Posługiwać się pieniądzem to wielka sztuka i rzadko spotykana . Ludzie to potrafiący będą w cenie zawsze . A szczególnie w partiach takich jak PiS . Jak zabrać jednym , dać drugim żeby utrzymać się przy władzy !? oto jest pytanie !

Gość gość
Gość 12:51 I dopóki tak myślisz tak będzie. Ja się na to nie godzę.Nie wiem czy jest to w kategorii naiwności czy normalności.

Gość gość
Nie lubię faceta.Nieładnie zachowuje się wobec każdej spotkanej Kingi.Co mu zawiniły?