Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wozek z maxi cosi stella

Polecane posty

Gość gość

Zbieram sie do kupna wozka, chcialam cos z maxi cosi. Poczatkowo bylam zdecydowana na murę, ale niedawno wszedl do sprzedazy ich nowy wozek-stella- i zaczelam sie zastanawiac czy moze nie bedzie lepszym wyborem? Moze ktos ma stelle i moze sie wypowiedziec? Jest lzejsza od mury? I jak z kolami- tez sa piankowe?

Gość gość
Z tego co wiem to stella ma kola amortyzujace wstrzasy, ale tez nie wiem czy sa one piankowe. No i tak jak pisala kocanka wyzej- stelaz taki jak w murze. Z tym ze stella jest szeroka na 55 cm, wiec chyba troche mniej niz mura :)

Gość gość
Mam Murę i jestem baaaaardzo zadowolona. Co do nowego wozka nie jestem w stanie sie wypowiedziec, ale jakoscia na pewno nie odbiega od mury. A mura jest mega porzadna- ma mocne solidne piankwoe kola, stelaz solidny, do tego wozek lekko sie prowadzi, jest zwinny i radzi sobie na kazdym terenie;)

Gość gość
A masz mure na trzech kolach czy klasycznego czterokolowca? Bo nie urkywam ze trojkolowiec bardzo mi sie podoba, ale wiekszosc mam poleca cztery kola, podobno wozek jest bezpieczniejszy i lepiej sobie radziw terenie. Czy to prawda?

Gość gość
Do osoby ktora pyta o trojkolowca- moja mura jest na czterech, bo po prostu taka mi sie bardziej podobala. Ale to w zaden sposob nie wplywa na jakosc wozka czy bezpieczenstwo malucha podczas jazdy czy komfort prowadzenia. Mura i na trzech, i na czterech kolach radzi sobie swietnie :)

Gość gość
Jasne ze ilosc kol nie wplywa na jakosc wozka. Co prawda stella wystepuje tylko w opcji czterokołowej, ale i tak tylko na taką bym sie zdecydowala.

Gość gość
Ja tam zdecydowanie wolę wózek czterokołowy, mam Murę od Maxi Cosi. Wybierając wózek rozważałam kupno trzykołowego, ale chyba jestem tradycjonalistką i cztery koła jakoś bardziej do mnie przemawiają. Tej nowej Stelli nie widziałam, ale na stronie internetowej wygląda bardzo podobnie do Mury i jest chyba nawet zrobiona na jej stelażu.

Gość gość
Stella wygląda bardzo fajnie, ale ciekawe czy ma tez takie dobre parametry jezdne jak Mura, która daje sobie radę dosłownie wszędzie, w każdym terenie. Czy może Stella ma w przyszłości zastąpić Murę, którą będą stopniowo wycofywać. Producent na razie nic o takiej ewentualności nie pisze.

Gość gość
Wczoraj oglądałam w realu nową Stellę. Byłam na prawdę zdecydowana na jej zakup bo tylko ona mi się spodobała. Jednak rozczarowała mnie przeogromnie. Wizualnie z gondolą składaną wygląda super, skrętność kół bajka, jednak na tym muszę zakończyć jej wychwalanie. Amortyzacja zerowa, a mieszkam na mega wyboistym terenie więc nie skrzywdziłam swojego maluszka torturami serwując mu spacery w Stelli. Po założeniu spacerówki pomyślałam sobie: niezły żart! wózek dla lalek? co to mam być? Spacerówka jest malutka, wąska, z płytkim siedziskiem. Jedyne co fajne to duża budka i wyściółka. Jest najmniejszą spacerówka jaką tylko oglądałam. W moje oko wpadł natomiast nowy Xlander xmove na pompowanych dużych kołach w podobnym designie i przy tym wyborze pozostanę. Choć nie ukrywam, że łza w oko się zakręciła jak trzeba było ze Stelli zrezygnować.

Gość gość
Jak dla mnie Stella to taka lżejsza Mura, stelaż w zasadzie taki sam tylko wykonany z lżejszego materiału. Co do jakości to pewno bez zarzutu, bo Maxi Cosi to firma, która ma słynie z solidnych i przemyślanych produktów.

Gość gość
Stella ma chyba stelaż zrobiony z innego, lżejszego materiału niż Mura, ale konstrukcja na zdjęciach wygląda na bardzo zbliżoną.

Gość gość
A być może. fakt- stella jest lżejsza od mury. A jak cenowo kształtuje sie ten wozek?

Gość gość
Ok. 1500 zl kosztuje, wpisz w porównywarkę cenową, bo mozesz znalezc +/- 200 zl taniej lub drozej :) mysle, ze jets wart takiej kwoty :)

Gość gość
Wózki Mura dosyć często widuję na spacerach (mieszkam w Warszawie), ale Stelli to jeszcze nie widziałam. Chyba na razie nie jest tak popularnym modelem jak Mura.

Gość gość
oj pewnie minie sporo czasu zanim ulice zapełnią się stellą :) jak na razie mura prowadzi w rankingu wózkow maxi cosi :)

Gość gość
No powiem szczerze, ze zdecydowalam sie na stelle dlatego ze producentem jest maxi cosi i dlatego ze mam dozywotnia gwarancje. Wedlug mnie to ogromne atuty tego wozka. maxi cosi slynie z bardzo dobrych nie tylko wozkow, ale tez fotelikow

Gość Julia867
Mam murę z 2010 roku i jeździło nią dwoje moich dzieci, wózek świetny. Jednak teraz gdy spodziewam się trzeciego to chciałam zakupić coś nowego bo mura już troche trzeszczy i ta stara spacerówka..bardzo mała z płytką budą. Jako iż firma maxi cosi mnie nie zawiodła to zastanawiałam sie nad stellą, jednak uważam, że nie poradzi sobie na nierównych powierzchniach...koła są dużo mniejsze od mury i mam wrażenie bardziej klekoczą, to chyba wózek miejski. Ktoś wcześniej napisał, że spacerówka to zart...wydaje mi sie, ze w każdym (no może prawie) wózku maxi cosi ze spacerówką jest coś nie tak. Sa płytkie, krótkie i mają maleńkie budy. Polecam kupic używaną mure tylko w wersji głębokiej, a potem zainwestować w jakąś dobrą spacerówke :D

bo ja wiem, daszek jest rozpinany w stelli wiec jest obszerny...bardzo mi sie ten wozek podoba, ja to jestem juz wlasciwie zdecydowana, chyba szukam dziury w całym:)

Gość Gość3456
Jestem ciekawa czy zdecydowali się Państwo na zakup Stelli, a jeśli tak to jak się sprawdza. Również rozważam zakup tego wózka

Gość szamila
Witam Czy ktoś z Was kupił ten wózek i może napisać coś na jego temat? Z góry dziękuję

Gość gość
Mam Stellę od listopada, jak na razie użytkujemy wersję z gondolą i jestem bardzo zadowolona z tego wózka. Jest lekki, zwrotny, szybko się składa ( co było dla mnie ważne, bo trzymam go w bagażniku samochodu, więc przynajmniej raz dziennie muszę go rozłożyć). Córcia jest długa, a pomimo tego ma dużo miejsca w gondolce. Amortyzatory na naszych krzywych chodnikach dają radę. Nie mam się do czego przyczepić, może do koszyka pod wózkiem, że mały jest i mam do niego utrudniony dostęp, ale nie przeszkadza mi to w codziennym użytkowaniu jakoś bardzo. Mam nadzieję, że komuś ten wpis pomoże, sama szukałam dość długo informacji na temat stelli w internecie ;)

Gość gość
Użytkujemy wózek od roku. Miałam kilka obaw przed zakupem-że gondola wąska i siedzisko spacerówki niezbyt obszerne. Obawy jednak okazały się bezpodstawne. Córeczka urodziła się duża, gondola jednak bez problemu służyła nam 6 miesięcy, później przesiadłyśmy się do spacerówki. Jest naprawdę ok, zgrabna, wygodna, dziecko nie " gibie się" na lewo i prawo. Wózek jest w 100% trafionym zakupem. Łatwo się składa, lekko się prowadzi.Jeździłyśmy w nim już o każdej porze roku i sprawdza się bardzo dobrze.Owszem, nie testowałyśmy w lesie, czy na plaży ale nie oszukujmy się-nie ma wózków, które dałyby radę na każdym terenie... bez przesady ;)

Gość Mononoke_30
myślę nad Maxi Cosi, ponieważ dostanę do niego nosidełko i wystarczy, że dokupię 2w1 zamiast 3w1. Polecacie starą dobrą Murę czy może już Stellę? Czy ktoś stał przed tym wyborem?

Gość NOVA 44
Mura czy Stella..a ja jeszcze zapytam o inny model Maxi Cosi -czy ktoś już może jeździ NOVA 4 ? . Ciekawa jestem amortyzacji kół bo o resztę nie mam obaw. Zresztą dobra amortyzacja jest dla mnie priorytetem.

Gość Minika85
Witam, bardzo podobają mi się wózki od Maxi Cosi, niestety nie mam możliwości obejrzenia ich na żywo. Podoba mi się Stella, Mura i Adora jestem dość wysoką osobą i nie wiem czy wózek nie będzie za niski. Czy ktoś może napisać na jakiej wysokości mocowana jest gondola i czy są to stosunkowo wysokie czy niskie wózki. Byliśmy z mężem zdecydowani na X-Landera Pulse ale kiedy w sklepie na stelażu zamontowaliśmy gondolę stwierdziliśmy, że to chyba wózek dla lalek, gdyż gondola była tak nisko. Teraz boję się żeby w przypadku MC nie było tego samego zawodu. Proszę poradźcie.