Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baaaaaaaaa

Pomocy...kto zna prawo karne chodzi o kradzież pilne !11

Polecane posty

Gość Baaaaaaaaa

Witajcie, moja przyjaciółka 3 razy( 3 różne dni) w drogerii ukradła perfumy na kwote ok 500 zł....była w tej drogerii parę dni temu i rozpoznali ją na kamerach ,wezwali policję........ Ma się wstawić na rozmowę w środę na policji... moje pytanie co jej grozi ..... jak to bedzie rozpatrywane jako 3 kradzieże.....bo jako jedna suma jest wysoka...... Proszę piszcie jak ktoś coś wie.... dzięki...

Gość gość
Nie znam się dobrze ale według mnie popełniła 3 wykroczenia i powinna dostać 3 mandaty do zapłacenia ale nie jestem pewien.

Gość gość
Mam znajomego policjanta to też powiedział że powinno to być potraktowane jako 3 różne wykroczenia......tylko tłumaczył że towar nie wrocił do sklepu...ale fakt 3 razy kradła a nie raz na 500 zl....

Gość gość
Ale przedstawili jej te trzy nagrania z kamer czy tylko jedno?

Gość gość
Za kare powinna sprzatac sklep przez miesiac w czerwonym ubraniu, aby kazdy wiedzial, ze to zlodziejka i kazdy moglby jej plunac w twarz

Gość gość
Mają nagrania z każdego dnia osobno........( policja ma,sklep przekazał)

Gość gość
Chyba ze potraktuje to jako czyn ciagly i zostanie oskarżona o przestępstwo.

Gość gość
raczej popełniła przestępstwo w ramach czynu ciągłego

Gość Mario Candarelli
w sklepie na ścianie będzie oprawiona w ramce fotografia 'klientki' z napisem 'ta klientka ma zakaz wejścia do sklepu pod rygorem wyprowadzenia'

Gość gość
Czy o tym decyduje policja jaki to czyn na przesłuchaniu czy co???

Gość gość
Niech mowi ze odkad pamieta ma takie ciagotki moga ja wtedy skierowac do psychiatry uznajac ze to kleptomania. To chyba jedyna opcja zeby jakos z tego wybrnac bez mandatow czy nawet kolegium.

Gość gość
Ale kleptomania to pewno jakieś badania itp....

Gość gość
A jakie badania na zlodziejstwo moga byc. Pewnie tylko rozmowa z psychiatra i tyle, ten wyda opinie i po sprawie.

Gość gość
Czy dużo zależy od policji????? czy policja może a nie musi sprawe do sądu kierować ???

Gość gość
Niech mówi ze kradnąc pierwsza rzecz nie miała zamiaru krasc nastepnej rzeczy ze to nie było zamierzone od razu tylko ze decydowala raz po raz o kradzieży.

Gość gość
A jak na policji powie że pójdzie i zapłaci za skradziony towar to co wtedy jest taka opcja????

Gość gość
forum patologii :o k*******, takie zachowania należy z całą stanowczością piętnować, a złodziejce jeszcze jak w arabii powinni łapy urąbać, najpierw prawą za pierwszą kradzież, potem drugą, i jeszcze znamię złodziejki na czole wypalić.

Gość gość
oczywiście, że jest stary numer z "moją przyjaciółką" :o pieprzona złodziejka

cholerna złodziejka powinnaś dostać 10 pasów na dupę, to bys sie nauczyła, żeby nie wyciągać łap po cudza własność, zakało ludzkości

Gość gość
takie osoby powinny byc prezentowane na serwerach policyjnych Niech rodzina, sąsiedzi, znajiomi, współpracownicy sie dowiedzą

Gość gość
Wiecie co....dlaczego tak piszecie....nie kiedy kradną ludzie porządni ale mają załamkę to kradną,mam taką koleżankę która tak robi....

Gość gość
boję sie i gardzę złodziejami nieważne czy to małe kradzieże,czy duże-kara ma być wysoka,zgadzam się,że powinni wisieć w sklepach na listach

Gość gość
Prawda kraść nie wolno.......ale jak ktoś nie ma co jesc ....nakarmić dzieci......a wszystko drogie

Gość gość
Ja kiedyś ukradłam w sklepie krem i co nie zlapali mnie........dlaczego jak ktoś potrafi to niech kradnie......kraść trzeba umieć !!!!

Gość gość
Każdemu się może noga podwinąć...nie jesteśmy idealni......

Gość gość
na pewno każdy raz w życiu coś ukradł...nie róbcie się święci...do cholery...

Gość gość
500 zł to jeszcze nie tak dużo zważając na to że kradla w ratach...co innego jakby ukradla coś na 2000-3000 zl .....to juz kwoty...

Gość gość
Nie wiem jak to jest z tym ze na 500 zl bo chyba od 500 byla sprawa w sądzie. Jak jej założą sprawę to ma przesrane bo to byly aż 3 razy. To fakt ze kraść trzeba umieć. Ja na szczęście (i nieszczęście) nie umiem. I nigdy bym się nie odważyła aż na taka kwotę. Chociaż w pewnym sensie rozumiem koleżankę autorki bo sama nie mam na nic pieniędzy.

Gość gość
Wydaje mi się że kara zależy również od sytuacji danej osoby..czy pracuje,czy jest bezrobotna itp.....bogata,biedna...każda sprawa jest indywidualna..jedni płacą grzywne inni nie ...