Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieśmiałość rządzi moim życiem dlatego nic nie osiągnąlem mimo blisko 28

Polecane posty

Gość gość

Mam tylko studia. Nie umiem: tanczyć, pływać, jezdzic samochodem, zagadać do dziewczyny, utrzymać przy sobie kogokolwiek

Gość gość
Panstwo polskie powinno "wylapywac" w systemie osoby niesmiale i opracowywac dla nich plan poprawy ich sytuacji osobistej.

Gość gość
taa jasne. To te osoby same powinny pracować nad swoją niesmiałością. Wiadomo, że raczej taka osoba nie będzie duszą towarzystwa, ale przynajmniej powinna zrobić tyle, żeby w miarę normalnie funkcjonować w społeczeństwie: potrafić podjąć pracę i ją utrzymać, budować w miarę normalne relacje z ludźmi.

Gość gośćść
pracę osoby nieśmiałe znajdą ale nie mają szans na jakieś dobre stanowiska bo te przeznaczone są tylko dla śmiałych, wygadanych osób nawet jeżeli mają niższe kompetencje i umiejętności od tych nieśmiałaych. Taka niestety jest rzeczywistość, jesteś nieśmiały to małe szanse na jakąś pozycję w społeczeństwie

Gość gość
ale przecież introwertycy też w przyrodzie są potrzebni

Gość gość
chodzi mi o patologiczną nieśmiałość, która nawet wyklucza możliwość podjęcia pracy. Tacy ludzie też istnieją ( np mój brat cioteczny).

Gość gość
tak jest ale nic się na to nie poradzi. pretensje do rodziców że nie zadbali żeby dziecko było odważne i śmiale.

Gość gość
Może sam zostanę introwertykiem? Ludzie będą dla mnie bardziej wyrozumiali.