Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie jestem za PiSem bo

Polecane posty

Gość gość

Ogólnie to jestem za liberalizmem i nowoczesnośią, tym, żeby nie zostawać w tyle za innymi krajami choćby odnośnie przekonan, a PiS jest bardzo konserwatywny Nie podoba mi się u nich to, że: - Obstają za płaceniem podatku na kościół przez wyszystkich co jest brakiem toleracji niestety i świadczy o jakimś zacofaniu -jeśli chodzi o obowiązkową religię w szkole to tak samo jw - są przeciwko aborcji nawet w szczególnych przypadkach jak ciaża z gwałtu, uważam to za średniowieczny pogląd - przeciwko eutanazji- o ile eutanazja na zyczenie to przesada, to kiedy człowiek się męczy i nie ma szans na wyleczenie to mało humanitarne pozwalać umierać w meczarniach -nie chca zalegalizować marihuany w calach medycznych- to juz fakt, że ona pomaga np na padaczkę, a legalna nikotyna i alkohol są o wiele bardziej szkodliwe i zabijają- marihuana nie Genaralnie zacofanie i jeszcze raz zacofanie... Te 500 zł na dziecko też jest głupotą. Że niby chca to przyznać calu podniesienia demografii? Polaków jest na tyle duzo na calym świecie, ze wyginiecie nam raczej nie grozi... Piszcie sobie co chcecie, ale ja uważam ta partie za ciemnogrod

Gość gość
A Ty jesteś nielogiczny.W czym to chcesz równać do Europy jeśli jesteś przeciwko polityce prorodzinnej,która w Europie jest wyższa niż 500 zł.Jak widać chcesz aby kraj dążył do cofania się w rozwoju.

Gość gość
Kiedy człowiek się męczy to może pocieszenia i wsparcia potrzebuje a nie eutanazji? No tak ale to takie nieliberalne i nienowoczesne.A jakie wygodne dla pozbawionych uczuć krewnych!A jeszcze do tego spadeczek albo odwrotnie brak kosztów,tylko pogrzebik. Ty się zastanów czy jeszcze żeś człek czy już inne zwierzę?

Gość gość
12:46-pocieszenie i wsparcie nie pomogą w sytuacjach kiedy ból jest nie do zniesienia bo są np przerzuty do kości i nie ma już szans na przeżycie... Nawet zwierzeta sie w takich sytuacjach usypia, a ludziom kazą się meczyc... Rownac do Europy powinnismy, ale nie koniecznie w ten sposob, zeby placic za kazde dziecko, raczej wspiaraniem wolnej gospodarki, nauki itd

Gość gość
12:46- to chory powinien o tym decydowac sam, a nie rodzina, ktora liczy na spadek. Jesli np taka osoba jest pewne, ze umrze, a oswiadczy, ze nie chce sie juz męczyć te np kilka tygodni, powinno sie mu skrocic cierpienie

Gość gość
Ulżyć w cierpieniu,są teraz na to sposoby.Niedawno odchodził ktoś mi bliski właśnie na raka kości.Rodzina,trzymanie za rękę ani razu nie poprosił o skrócenie życia.Bóg jest ale to ani ja ani Ty.Ile przeżyć duchowych dają takie sytuacje?Pomyśl i równaj w inną stronę niż dotychczas.Nabito Ci głowę bzdurami,ale za te bzdury zapłacisz Ty.

Gość gość
Nadal będę się upierać,że w Europie płacą na dzieci.I jednocześnie wspierają gospodarkę.Co w takim razie chcesz równać?Jedno tak a inne nie,no to nie ma znaku równości.Zdecyduj się:albo jesteś za Europą albo nie.

Gość gość
Ja poprostu bym chciala żeby Polska szła do przodu, w stronę tych zachodnich panst, ktore sa bardziej tolerancyjne i liberalne, a my sie cofamy do tyłu... Poza tym jak będziemy inwestować w nowe kościoły zamiast technologii i w przyrost demograficzny to nam się to nie oplaci, Arabowie przykladowo maja po kilkoro dzieci i co, zyja w bogatszych panstwach w swojej Afryce czy Azji? Jedyne w czym nie jestem liberalna to kwestia imigrantow, mysle, ze nie powinno sie im przyznawac praw i deportować z powrotem, ale PiS tez chce im dac jakies uprawnienia i kase :O Wszystko na odwrot...

Gość gość
No dobra z tymi dziecmi może i macie racje. Ale problem w tym, ze PiS nie bardzo chce rownac do Europy tylko sie od niej odcinac, podkreslac niezalezność Polski :O Tylko ,że my bez Unii nic nie znaczymy, taka jest prawda, bez niej będziemy marnym zaściankiem bez dotacji itd

Gość gość
Co to jest, skrot PiS? Zarejestrowana oficjalnie Partia dla Polakow? DLA DOBRA POLAKOW? Z mojego punktu widzenia jest to partia jednego czlowieka. W przyszlosci beda go nawet Media lubily. Smiechu warte! Pachnie dyktatura. Wytrzymamy do nastepnych wyborow. Moze sie w miedzyczasie poplecznicy i klakierzy obudza. A zlosliwie mowiac: jest to Kaczor, ktory prowadzi Gesi do zguby.

Gość gość
Ja jestem też za nowoczesnością pod warunkiem,że nie jest to głupota.Byłam niedawno we Francji i tam gospodarz pokazywał nam swoje miasto i okolice.Duma biła od niego ze swojego kraju,z historii,z jedzenia francuskiego nawet.To Europejczyk,pisarz,piewca wszystkiego co francuskie.Potem wizyta u nas.I oto ten Europejczyk pokazał nam wszystko co uważaliśmy za zacofane jaką powinno mieć wagę.Mądrość a nie głupie papugowanie lewaków zrobią z nas europejczyków.Francuz powiedział:europejczykiem można być jeśli ma się tożsamość,inaczej jest się nikim.I to właśnie rozumie np.Jarosław K.