Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123454

no i znowu podnieśli zus

Polecane posty

Gość gość123454

:o te chuje w sejmie oni w ogóle nie mają pojęcia o co chodzi, jak można podnosić średnią krajową i jednocześnie podnosić zus dla wszystkich. Ja mam jednoosobową działalność i od lutego bedę płacić ponad 1110 zł niezależnie od tego czy w ogóle coś zarobię, co mnie obchodzi średnie wynagrodzenie skoro mnie to w ogóle nie dotyczy :O Ja p*****le, wykończą gnoje człowieka :O

Gość gość
nie kłam ty POwska mendo

Gość gość
a gdzie tu kłamstwo :o co roku podnoszą bo zus to w polsce takie święte krowy, żaden rząd tego nie zmieni bo mają gdzieś małe jednoosobowe firmy

Gość gość
Nawet nie gadaj, chcę od jesieni własną jednoosobową firmę zakładać i na myśl o podwyższonym ZUSie mam trzęsiawke! Firmy sezonowe, jednoosobowe i niskodochodowe powinny mieć jakieś ulgi, jak jedna osoba ma zarobić tyle by płacić ponad tysiaka miesięcznie i jeszcze jej starczyło na życie???

Gość gość
Tylko że te małe i średnie firmy to większość naszej gospodarki, przez taki wysoki ZUS państwo traci bo wszyscy do szarej strefy uciekają i nie płącą ani ZUSu ani podatków wtedy!

Gość gość1234789
gość dziś ale jak to twoja 1 działalność to będziesz miała niższy zus przez dwa lata, potem dopiero zacznie się prawdziwe życie :(

Gość gość
up: wiem o tym własnie, ale 2 latka szybko zlecą i co potem? :C

Gość gość
Bezmyślne państwo samo się przyczyna do rozrostu szarej strefy!

Gość gość
Ja z tytułu niezapłaconych składek mam 7000 zł długu. Przy zerowych dochodach, bo działalność nie prosperowała. Komornik wszedł mi na konto i nie mogę nawet iść legalnie do pracy, bo mi zajmie połowę wypłaty :O A odsetki rosną. To jest banda dlatego w dópie mam ten kraj !!!

Gość gość1234789
a potem to będziesz płakać płacąc zus. To tak jakbyś spuściła w kiblu 1100 zł :o I tak co miesiąc

Gość gość
a ja się tak zastanawiam, jak bedą co roku podnościć średnią krajową to co? tak w nieskończoność będą ten zus podnościć. Przecież to wszyscy pozamykają te swoje działalności

Gość gość
Właśnie takie firemki mnie jebały na kase nikomu zle nie zycze ale 90% pracodawcow w polsce maja syndrom polaka tzn. jak najmniej zaplacic i jak najwiecej wykorzystac. Wspolczuje Tobie.

Gość gość
gość dziś średnią co pół roku podnoszą .Chory kraj :o

Gość gość1234789
gość dziś ale ja nikogo nie zatrudniam, sama sobie stworzyłam miejsce pracy, od rana do wieczora pracuję, 7 dni w tygodniu a oni tylko patrzą jak tu człowieka okraść :O bo dla mnie to jest kradzież, już nie mówiąc o tym że jakbym dożyła do emerytury to i tak najniższą możliwą emertyturę dostanę :o Zresztą i tak do tego czasu pewnie zus się rozleci, zbankrutuje i cała kasa przepadnie :(

Gość gość1234789
a jeszcze najlepsze jest to że gdybym chciała zatrudnić kogoś z rodziny to oczywiście nie ma mowy zeby zatrudnić jako pracownika tylko jako osobę współpracującą za którą płaci się nie jak za pracownika tylko tak jak za siebie czyli 1110 zł :o Nie wiem co za ludzie to wymyślili :o

Gość gość
PiS czy PO jedna banda

Gość gość
dziś Chcą pewnie prywatne firmy rozjebać. W sumie w chuju to mam bo nikt nade mna nie placze to i ja nie bede plakac. Liczysz na emeryture? naiwna jestes. Ja w wieku 23 lat pogodzilem sie z faktem ze bede zapierdalal do konca zycia. 90% firemek leci w chuja i pewnie chca was usadzic. Masz jeszcze jedna opcje pojsc pracowac do innej firmy jak wiekszosc. Dla mnie to nie tragedia. A co ja mam powiedziec jak nie moge odejsc od rodzicow bo wszedzie krzycza 1200?? a mieszkanie swoje kosztuje i nikt nade sie nie uzala. Jak sie tobie nie podoba to wypierdzielaj do niemiec O.o tam to bedzie sie tobie podobac z imigrantami.

Gość gość
Przecież to PO wprowadziła. Nie bronię PiS-u, ale trzymajcie się faktów.

Gość gość
i tak pis z tym nic nie zrobi i za rok znowu podwyższą. Nikt z tym nic nie zrobi bo oni w ogóle nie zauważają że jest taki problem

Gość gość
Jaka by nie byla partia to bedzie tak samo. Czy Korwin, Kukiz, PO, PiS itd nic nie zmienia. Czy wy byscie zapierdzielali w fabryce jak byscie wiedzieli ze nie trzeba pracowac tylko sie pojawic w firmie a i dostaniecie ta sama wyplate? to po co pracowac tak samo robia politycy udaja ze cos robia tak zeby cos bylo widac i slychac ale czy to wazne czy to poprawi byt? Oni maja gdzies nasze problemy ludzie obudzcie sie !!!! Nie łudzcie sie ze cos sie zmieni. Moze cos ruszy jak sie pojawia nowe partie ale watpie. Dlaczego biora sie za gimnazja jak to nie jest top 1 problem ? Przeciez to nic nie zmieni !!! powinni sie wziąć za gopodarke. Żal mi was.

Gość gość
Mi też jest siebie żal :o

Gość gość
Mnie też to przeraża - z jednej strony zarabiam 40 zł na godzinę, z drugiej i tak tydzień bym musiała pracować na sam pełny ZUS! na razie jestem na obniżonym, a jak miną 2 lata będę myśleć czy firmę likwidować czy ciągnąć to dalej... :(

Gość gość
gość123454: a czym się zajmuje twoja firemka jesli można wiedzieć??'

Gość gość
A co mają powiedzieć właściciele działalności sezonowych, kiedy zarabia się tylko przez część roku? :o

Gość gość
upup

Gość gość
podnoszę Słyszałam o jakimś proteście i petycji przeciwko tak wysokiemu ZUSowi dla jednoosobowych firm

Gość gość
PO wska denna c***o :) rozumiem że jesteś życiowym nieudacznikiem rozumiem że nic nie potrafiąc łapiesz się czegokolwiek aby dorobić choćby za każdy post od -PO- po 70 gr rozumiem że taki jesteś i tak cię ktoś wychował nie rozumiem jednak co cię trzyma w kraju w którym rządzi PiS :) ? nie podoba się ? to wypie....laj !!!! PO wska sprzedajna denna mendo :)

Gość gość
upup

Gość gość
a ja na własnej działalności w UK płacę 20!!! (dwadzieścia!!!) funtów miesięcznie "angielskiego zusu"!