Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość123454

no i znowu podnieśli zus

Polecane posty

Gość gość
Tak naprawde to jest za mały ZUS bo z budżetu idą ogromne dopłaty do ZUSu.

>>>Mnie zastanawia dlaczego jednoosobowa DG ma płacić zus jak nie przynosi zysków<<< x PiS chce Ci zrobić jeszcze lepiej :(. x planują wprowadzenie przepisu, gdzie w miesiącach bez dochodu, będziesz musiał płacić ZUS, jak dawniej, a gdy w jakimś miesiącu zarobisz więcej, od najniższej deklarowanej, to zapłacisz ZUS, od CAŁEGO DOCHODU.

Gość gość
Dobra teraz z innej beczki. Gdybym mial z 5 mieszkan pod wynajem, to musze zakladac DG i tym samym placic ZUS? Czy wystarczy ze zaplace tylko podatek i nie musze pracowac (bo ten dochod bedzie moim jedynym dochodem), albo moge pracowac u kogos.

To jest zupełnie inny rodzaj dochodu, więc NA RAZIE nieozusowany.

Gość gość
A słyszeliście o ustawie Budrewicza? Mówi między innymi o niższym ZUSie dla małych firm...

Gość gość
gość dziś Raz że emerytura jest uzależniona od dochodu, czyli jak zarobiłam grosz albo nic to to samo dostane w emeryturze, czyli jedno wielkie nic, ale zus i ta musze płacić. Po drugie chyba w niezłe bajki,wierzysz że ja jako młoda osoba doczekam się emeryturki z zusu :O do tego czasu zus trafi szlag i tyle z tego będzie. Po trzecie prawda jest taka że nie tylko przedsiębiorca ale każdy Polak powinien mieć wybór gdzie chce odkładać swoje składki ubezpieczenia i emerytalne, ale rząd nigdy się na to nie zgodzi bo wszyscy wypieki by się na zus i już kaska by tak nie płynęła

Gość gość
znowu śmierdzące lewactwo mordy otwiera, płacić żydowskie śmieci!

Gość gość
Zusu nie trafi szlak bo nie ma takiej mozliwosci.

Gość gość
Hahaha a ja będę płacić tego j******o zusu :D hahaha mafia na mnie nie zarobi. Otwieram firmę w Anglii i ubezpieczam się prywatnie. W d***e mam tą waszą nędzną polską emeryturkę :P

Gość gość
*nie będę miało być :)

Gość gość
no właśnie, czy trudno jest otworzyć firmę w Anglii lub Czechach? Też bym tak chciała, ale nie wiem jak to wygląda.

Gość gość
I co sądzicie o tej inicjatywie Budrewicza??

Gość gość
upup

Gość gość
ja chce założyć własna firme, ale szacowane dochody to 2000 - 2500 zł. Po podwyższe ZUSu i jeszcze opłąceniu podatku dochodowego o mi z tego zostanie na rękę może z 600 zł za cały miesiac pracy :o

Gość gość
Zgadzam się, że te przepisy są po prostu chore. Nawet Tyberiusz pisał, że "owce należy strzyc a nie obdzierać ze skóry". Państwo nakładając takie wysokie podatki strzela sobie w kolana przyczyniając się do rozrostu szarej strefy.

Gość gość
Wyjaśnijcie mi coś: ten zus będzie tak sobie rósł i rósł w nieskończoność?

Gość gość
Ja też mam jednoosobową DG i już minęło 18 mcy przy płaceniu trochę niższej stawki tym ,,ludziom" z Zus,z comiesięcznych dochodów zostaje tylko 200-300 zł dzięki normalnym korzystającym z moich usług,niestety po 24 m-cach ta stawka jest też dla mnie zbyt wysoka.Zus to zwyczajni złodzieje uzdrawiający schorowanych rencistów i okradający małe firemki a tym powinni zająć się uczciwi ludzie.Co pozostaje,naprawdę wypad z tego kraju.

Gość gość
a czy łatwo zarejestrować firmę za granicą i czy to się faktycznie opłaca?

Gość gość
Ja słyszałam że aby rejestorwać firmę w UK tzreba zarabiać minimum 10 tyś miesięcznie. Inaczej jest to nieopłacalne. Ale jakbym tyle zarabiała, to nie musiałabym uciekać przed zusem, bezsens.

Gość gość
up