Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi321

Płaca minimalna

Polecane posty

Gość domi321

Witam, proszę o pomoc, Otóż mam na umowie sprzed 2 lat stawkę 1680 a teraz jak wiemy jest 1850 zł, Lecz miesięcznie do r ęki otrzymuję ok 2100 zł . Czy pracodawca mimo wszystko jest zobowiązany do podniesienia mi stawki mimo wszsytko ??pozdrawiam

Gość gość
Nikt nie wie??

Gość gość
Powinien dac aneks do umowy odnosnie placy minimalnej.

Płaca minimalna oznacza, że za przepracowany na pełnym etacie miesiąc nie możesz otrzymać wynagrodzenia mniejszego od płacy minimalnej. Jeżeli dostajesz więcej, to problem Ciebie nie dotyczy. Nie wiem czy aneks jest konieczny, bo kwota na umowie jest z urzędu aktualizowana.

Gość gość
Jak napisałem mam umowę z 2014 roku kiedy dostałem 1680 , teraz jest 1850 najniższej lecz ja nadal mam to 1680 +premie i dodatki co daje na czysto miesięcznie 2100. Więc pracodawca w takiej sytuacji nie musi dawać mi podwyzki??

Gość gość
Wez sie krzychu jepnij w czerep! Z urzedu aktualizowana! Aktualizowac ma pracodawca wobec pracownika dajac nowa umowe badz aneks do starej!

>>>Więc pracodawca w takiej sytuacji nie musi dawać mi podwyzki??<<< x Dlaczego miałby dać Ci podwyżkę ? x Płaca minimalna, to kwota, która musi być wypłacona i obejmuje CAŁE Twoje wynagrodzenie, razem z dodatkami i premiami. x Głupek piszący wcześniej, nie rozumie, że płaca minimalna, nie ma nic wspólnego, z płacą podstawową, zapisaną w umowie. x Pracodawca może może mieć zawartą z Tobą umowę o pracę na 500zł sprzed dwudziestu lat, a i tak MUSI wypłacić Ci przynajmniej najniższą krajową za cały przepracowany miesiąc. x Dlatego uważam, że aneks potrzebny nie jest.