Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kasy dałyście na WOŚP??

Polecane posty

Gość gość
dałam 12 zł

Gość gość
Ja dałam 17zł w drobniakach. Mało, co roku dawałam min 30zł ale w tym roku naprawdę dałam tyle ile mogłam. Żyję skromnie, pieniędzy nie mam na wyrost ale zawsze te parę groszy raz w roku uzbieram, żeby wrzucić, bez przesady. Na jakieś d**erele kasa zawsze jest, to i na to, by wesprzeć dzieciaki też się znajdzie.

Gość gośćtrzebapomagac jesli mozna
100 zl

Gość gość
Niczego nie będę pisała idiotko, jakby nie Owsiak to państwo by w końcu dało pieniądze bo żyjemy w Unii i standardy muszą być zachowane, ale tak to i Owsiak się nachapie i ludzie się dorzucą z własnych chociaz i tak państwo ich ciągle okrada. XXX hehehhehehe, dawno się tak nie uśmiałam. Czyli Państwo nie daje, bo wie, że WOŚP da? Więc to wina WOŚP, że z budżetu kasa nie idzie na nowoczesny sprzęt? Ty chyba na głowę upadłaś:/ Co do reszty twojej wypowiedzi, to też brakuje w niej rozsądnych argumentów i wiedzy. Pewnie nie wiesz, że sprzęt jaki kupuje orkiestra to najlepszej klasy światowy sprzęt, której niejednokrotnie zazdroszczą nam najlepiej rozwinięte kraje. Twój tok myślenia zresztą mnie rozwala. Oczywiście idealnie by było, gdyby każdy kraj funkcjonował na zasadzie: kto płaci podatki ten ma. Ale kasy brakuje wszędzie. Nie ma kraju, który idealnie zaspokaja potrzeby swoich obywateli.

Gość gość
Pisałam na poprzedniej stronie - min zdrowia i nfz nie chcieli się dorzucić Łodzi do pompy przetaczającej krew podczas operacji dzieci i faktycznie się nie dorzucili, ludzie z własnej woli na nią uzbierali. A laska pisze, że na owsiakowy sprzęt by się znalazło. W głowę radzę się stuknąć, bo ktoś tu chyba majaczy. I oczywiście nie doczekaliśmy się odpowiedzi jak to w takim razie działa, że (idąc tym tokiem myślenia) inne dziedziny życia, w których zdrowie i życie ludzi, nie tylko dzieci, leży i kwiczy, nie są nadal zrehabilitowane (hospicja, domy opieki społecznej, sale rehabilitacyjne, przychodnie, domy dziecka - wszędzie tam też potrzebny jest specjalistyczny sprzęt, maszyny, łóżka, etc)? W domu małego dziecka w Płocku ostatnio organizowali zbiórkę na pompę insulinową dla małej dziewczynki, bo NFZ kazał czekać 9 miesięcy. Tam Owsiak nie przeszkadza, tam Unia też sięga, tam rząd też pomóc może. Gdzie ta logika? Ano ni ma. Toteż i odpowiedzi brak. I to są właśnie konkrety.

Gość gość
Dokładnie, konkretem jest to, że mamy rządzących złodziei i tylko dzięki ludziom takim jak Owsiak jako tako ten kraj jeszcze zipie :o Rodzice dzieci z fundacji Budzik musieliby oddać dzieci do umieralni, gdyby nie Błaszczykowa. Polecam pochodzić po profilach facebookowych dzieci chorych na nowotwory - 75% z nich NFZ proponuje już tylko i wyłącznie opiekę paliatywną, podczas kiedy w Niemczech, Francji, we Włoszech czy Anglii jest cały plan leczenia z 80% szansą na wyleczenie, toteż i rodzice zbierają: po 500 000 zł, po milion, ostatnio widziałam zbiórkę dla dziewczynki na specjalistyczną operację płuc i serca - 2 bańki, we Francji dają jej 90% szans na całkowite wyleczenie, u nas rozkładają ręce. A Owsiak na onkologię zdaje się nie zbierał. Gdzie są więc rządzący, których tak wyręcza, którym tak w pomaganiu przeszkadza ten ćpun Owsiak, co? Nie wiem co wy macie pod tymi czaszkami. Pucha jak się patrzy. Facet ratuje życie dzieciakom, sami lekarze mu dziękują i po rękach całują, ale ciemny lud wie lepiej. Takie rzeczy tylko w Polsce.

Gość gość
A mnie jedna rzecz absolutnie rozwala: sposób myślenia przeciwników WOŚP. Że ktoś nie daje to jego sprawa, nie chce, nie ma, daje na inne organizacje, nie popiera WOŚP - w sumie to każdego prywatna sprawa i nikomu nic do tego. W sumie to ja nawet nie wnikam czemu ktoś nie chce dać na Orkiestrę - nie chce - nie daje. Każdy ma prawo dysponować swoją kasą jak mu się podoba i też nie chciałabym być rozliczana z tego na co wydaje moje pieniądze. Ale przeciwnicy WOŚP mają to do siebie, że plują jadem na tą organizację, plują jadem na Owsiaka i podważają rozsądek u zwolenników Orkiestry. Bo on ćpa, bo ma pałac, bo to zła idea, itp. No litości. Nie przekonujcie mnie, że nie mam dawać kasy na WOŚP. I w zasadzie odczepcie się od moich pieniędzy:) Jak będę chciała to dam i parę tysięcy, a co?

Gość gość
Bo im wcale nie chodzi o kase. Im chodzi o afere. Maja tak smutne denne i judne zycia, ze musza sie czyms ekscytowac. a czym najlatwoej? a tym, ze ktos jest szczesliwy, usmiechniety, ze ktos jeszcze go wspiera i mu kibicuje. Zolc ich zalewa, bo nie moga zniesc tego, ze inni sa w euforii, ze inni czuja jednosc, solidarnosc. trzeba nasmrodzic, trzeba zrobic zadyme, trzeba nabruzdzic. bo to dla nich nie do zniesienia, ze wszyscy maja ich w powazaniu, a cala akcja wysmienicie radzi sobie bez nich. Dla nich to nie do zniesienia, ze jak to - oni sie nie zflgadzaja, oni sa przeciwko, a tu taki sukces i wszyscy maja ich w nosie :D no to trzeba zmyslac, naciagac, wkladac w usta innym cos, czego nie powiedzieli. przewidywalne az do bolu, zwlaszcza w Polsce.

Gość gość
Dałam 100 zl

Gość gość
Jutro kolejny proces Jerzego O. Sąd w Złotoryji .

Gość gość
Oczywiście. Z nieśmiertelnym w swych działaniach przeciwko orkiestrze Kurką :D Przecież tego psychola już dawno wszyscy przejrzeli, Ty jeszcze nie? :D

Gość gość
kto dał owsiakowi a nie dał na mszy, będzie miał z pisiorami do czynienia.

Gość gość
0 zł

Gość gość
0zł. 50zł dałem na dom dziecka prowadzony przez zakonnicę :D

Gość gość
Po raz pierwszy od 24 lata w TVP nie podali kwoty zbiórki :D Dobra zmiana! :D

Gość gość
W tym roku nie mam kasiorki więc dałam bardzo skromnie 5zł.

Gość baby pany
Zobaczcie co robi odpowiednia indoktrynacja ciemnego ludu który pragnie polowania na czarownice oraz co robi sianie syfu typu "podobno". Zobaczcie jak ciemniaki lubią takie "podobno" byle tylko stworzyć sobie wroga, byle poczuć się lepiej i że się przynależy do tej lepszej, silniejszej grupy, byle raz nie być tym marginesem. Tylko zakompleksiona, zawistna ciemnota, która do niczego w życiu nie doszła lubi tego typu gierki, bo normalny człowiek ma oczy i sam widzi co się dzieje zaś jak wiemy kłamstwo 100 razy powtórzone staje się prawdą i zaczyna żyć własnym życiem. Stąd ten Owsiak złodziej, ćpun i co tam jeszcze. Pomyślcie hejterki. Było tyle ekip przy władzy w tym PiS już kilka lat temu i żadna kontrola nie wykazała nieprawidłowości, a wiadomo, że jak się trzepie to się znajdzie. Mimo to nikt niczego nie znalazł przez tyle lat więc może zastanówcie się o co bijecie pianę, bo ci którzy wam napakowali tego taniego populizmu do łbów piją za wasze zdrowie i z was się śmieją.

Gość gość
Ja 10 i mąż 10, wysłaliśmy po 2 smsy.