Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mcy miały wasze dzieci gdy zaczęły same chodzić i jakie maleko dla roczniak

Polecane posty

Gość gość

mój ma 12 mcy i obchodzi wszytsko sam ale chodzi trzymajac za dwa palce , a za jedna reke próbuje ale troche słabo . I jakie mleko dajecie ponad roczniakowi . Duzó mam podaje krowie z kartonika a ja nadal kupuje bebilon .

Gość gość
Zaczął chodzić gdy skończył 12m, ale na początku stawiał po kilka kroczków lub trzymał się czegoś, ale z dnia na dzień tych samodzielnych było coraz więcej i tak się w końcu rozchodził. Ja dopiero od 15m zaczęłam podawać zwykłe. Wcześniej dostawał uczulenia po nim.

Gość gość
Moja córka ma 1,5 roku. Zaczęla chodzić pewnie sama w wieku 14 miesięcy, próby pierwszych kroczków zaczęly sie przed pierwszymi urodzinami. Mleko podaje jej Nan pro 2, krowie je w naleśnikach, z platkami owsianymi itp, ale je go zdecydowanie mniej niz modyfikowanego.

Gość gość
Mój zaczął chodzić jak miał 10 i pól miesiąca dostawal mleko modyfikowane bebilon mleko krowie późno wprowadziłam

Gość gość
Moje zaczęło normalnie bez trzymania się czegoś chodzić jak miało 12 Mc pilo mleko gerber i czasami Nestlé junior około 2 lat krowie wprowadziłam

Gość gość
Nie powinno się trzymać dziecka za ręce przy chodzeniu, ponieważ źle się wtedy rozkłada ciężar ciała i dziecku trudniej jest złapać równowagę samemu. Co za tym idzie nauka chodzenia trwa znacznie dluzej.

Gość gość
Ps.chyba, że chodziło ci o trzymanie się mebli.

Gość gość
syn 11mcy a córka 13mcy a mleko żadne,roczne dzieck oto nie jest niemowlak który pije tylko płynne posiłki i nie cielak a dziecko ;)

Gość gość
Pierwsze kroczki jak miała 9 miesiecy i 2 tygodnie. Mając 11 miesięcy chodziła już " normalnie"

Gość hika66
U nas w roczek był pierwszy kroczek :) a mleko .. no ciężko z tym było bo zaparcia występowały. Podawałam dicopeg bo to już było jak miała 8 miesięcy. Musiałam droższe mleka kupować.

Gość gość
Sam chodził jak miał 10,5 mies. A, że akurat na rok musiałam odstawić od piersi to młody pił po prostu normalne mleko. Uwielbiał mleko z kasza manna. Żyje i ma się dobrze. Ma już 8 lat

Gość gość
11 miesiecy poszedl zupelnie sam na nogi. Od drugiego miesiaca zycia bebilon.

Gość gość
Mój samodzielnie zaczął chodzić mając 14 miesięcy. Za to juz wtedy mówił bardzo dużo wyrazów. Tak więc nie ma co porównywać dzieci do siebie. Rok karmiłam piersią, później nie chciał pić żadnego mm i dawałam mu Bebilon w kaszkach. Kupowałam te bezmleczne. Nadrabiał produktami mlecznymi typu dobry żółty ser, Bieluchy, jogurty naturalne.

Gość gość
1 syn w 11 miesiącu, 2 syn w 14 miesiącu, ale za to doskonale raczkował i miał gdzies chodzenie