Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirrraabbellka

Kijowe mieszkania! Problemy ze stancjami i właścicielami

Polecane posty

Gość Mirrraabbellka

Zainspirowała mnie do założenia tego tematu moja własna historia. Z rok temu wynajmowałam pokój u starszego małżeństwa. 550 zł ze wszystkim, dobra lokalizacja, ale... Babcia była straszną gadułą i pedantką. Jak się rozgadała, potrafiła gadać godzinę i nie miała wyczucia, że trzeba wyjść. Przychodziła do mojego pokoju, pukała, od razu wchodziła i ciężko ją było wygonić - wiecie jak to jest z tymi staruszkami, trudno jest być niemiłym... :P Ale to jeszcze pół biedy, bo z czasem nauczyłam się być bardziej asertywna. Najgorsze jest to, że prosiłam ją setki razy: niech pani nie wchodzi od razu po tym, jak pani zapuka, tylko poczeka na odpowiedź. Ale nie docierało do niej. I tak potrafiła mi wejść gdy się przebierałam i zupełnie się tym nie przejąć - i gadać, gdy stoję w bieliźnie! :D Na szczęście po 21 tego nie robiła. I kiedy wchodziła mi do pokoju, czasami jakieś tam pierdoły, które chciała mi przekazać (Agnieszeczko, tam ręczniczek powiesiłam, zdejmij później; Agniesiu, garnuszki wyjmiesz ze zlewu jak wyschną później, bo ja spać idę), nie wystarczały - wchodziła głębiej do pokoju i poprawiała mi różne rzeczy: a to dywan jej krzywo leżał, a to ceratka, O M G! Oczywiście wchodzenie pod nieobecność było notoryczne, nastawiała na parapecie kwiatów i wchodziła często by je podlewać, każdy w inny dzień :) Przy czym za każdym razem jak byłam w środku to zagadywała... Czasem myła mi okna, coś tam zmywała, przekładała, ogólnie zero prywatności, niestety. Znała na pamięć mój plan zajęć, któregoś razu miałam wolne i ona przyszła mi do pokoju, obudziła mnie o 7 i zapytała, czy nie zaspałam... MASAKRA! Niby życzliwość, ale wiecie o co chodzi, prawda? Mamuśkowała okrutnie. Także uciekłam stamtąd po pół roku, aż dziw, że tyle wytrzymałam - ale myślałam, że coś się zmieni :P

Gość gość
Przyłapała CIę na seksie?

Gość gość
biedna samotna kobieta, trochę zdziwaczała ale fakt, niektórzy wynajmują mieszkanie i zapominają że od momentu podpisania umowy dany pokój przestaje być ich prywatną "własnością"

Gość Mirrraabbellka
Ps Aby ten temat nie zamienił się w śmietnik, z góry proszę o ignorowanie trolli, czyli tak zwanych prowokatorów, którzy piszą głupie rzeczy tylko po to, aby wywoływać spięcia i odbiegać od głównego wątku. Dziękuję! :)

Gość monika231232
Ja to bym o wspollokatorach , właścicielach itd mogłabym książkę pisać bo już kilka razy zmieniałam mieszkanie ;) Kiedyś mieszkałam w prywatnym akademiku, takim co kazdy ma swój pokój , ale malutki jest wspolny segment 4 pokojuowy, łązienka i kuchnia. W sumie spoko tam było, ale wpollokatorzy bywali rozni, przede wszystkim głośni :O lubili imprezować. To był główny problem. Wiekszych konfliktow nie było, ale raz zamieszkalam z pewna wariatka co byla niewiadomo dlaczego do mnie negatywnie nastawiona i ciagle sie mnie czepiala i nastawiala inne wspollokatorki przeciw mnie :O Wiec dosc szybko sie wyprowadzilam. Potem zaczęłam mieszkać na stancjach. Pierwsza moja stancja była z właścicielka, wydawała sie spoko bo była w moim wieku. Ale- była starsznie oszczedna. Np w mieszkaniu bylo ciagle zimno ( mielismy samodzielne ogrzewanie) ,mimo prośb , mój pokoj był najzimniejszy, ale ona stwierdzila, że " tak juz musi być " :o poza tym w mieszkaniu zaczynała sie pojawiac pleśn na scianach choc to byl nowy budynek. Wyprowadziłam sie wiec po 3 miesiacach. Nastepna stancja to był pokoj w bardzo ładnym, nowoczesnym mieszkaniu. Wlascicielka byla moja koleżanka. Wszystko bylo ok, dogadywalysmy sie, ale... Zero prywatnosci. Wchodzila mi do pokoju, trzymała rzeczy w mojej szafie itd... NIezbyt mi sie to podobało..Wiec tez sie wyprowadzilam Teraz mieszkam na stancji z dwoma wspollokatorkami. Wszystko niby ok ,ale rachunki sa strasznie wysokie :O Takze narazie chyba nie trafilam na dobra stancje, zawsze cos musi byc nie tak :)

Gość gość
Ja mieszkałam chwilę w suterenie. Była tam pleśń, grzyb :D Kątniki większe (te olbrzymie pająki) - całe mnóstwo, jednego dnia wynieśliśmy cztery stamtąd. Powietrze zatęchłe, straszne miejsce.