Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tarczyca, pytanie

Polecane posty

Gość gość

Hej czy to prawda, że normy wyniku tsh są odpowiednie dla danego wieku? Moje tsh to 3.0 lekarka ogólna twierdzi, że skoro mieszczę się w normie laboratoryjnej to niby ok. Mam 27 lat. Sorry, że tu pytam, ale może jakaś mama ma problemy z tarczycą. Mam bardzo suchą skórę, normalnie aż mi schodzi. Do tego ciągle mi duszno, lekarka to olewa, nawet nie dotknęła mnie palcem, zamiast zbadać...

Gość gośćania
nie wszystko musu nuec zwiazek z tarczyca ja mam hashimoto, tez mam 27 lat tsh ok 2,5 jezeli chcialabys zejsc z 3 to idz do lekarza który wyrówna leki pamietaj ze w ciazy najlepiej miec tsh ponizej2

Gość gość
mam 32 lata tsh 3.0 i nic mi się nie dzieje. Jedynie gdy zaszłam w ciąze musiałam brac leki i byc pod stała kontrola endo.

Gość gość
Absolutnie nie planuje ciąży. Chyba wybiore sie na usg, prywatnie, bo ciagle czuje dusznosc, jakby ktos mnie za szyje sciskal :/

Gość gość
Ja bym Ci radziła iść do innego lekarza. Mam 28 lat i też mam problemy z tsh moje tsh wynosiło 4.0 też było w normie ale dostałam leki od mojego lekarza najniższa dawkę po 3 miesiącach zrobiłam badania i tsh wynosiło 4,38 lekarz ogólny zwiększył odrobinę dawkę lęku i kazał przyjść za pół roku. Ale coś mnie niepokoilo i po miesiącu powtórzyła badania tsh 7,50 zapisałam się do endokrynologia dobra la mi odpowiednią dawkę lęku i po miesiącu moje tsh wyniosło 1,40 ale usg tarczycy pokazało ze mam tarczyce dziurawa jak ser szwajcarski i leki do końca życia.

Gość gość
Do osoby wyżej - czytałam i necie i norma dla mojego wieku to podobno 1-1.5... U mnie do endo tylko prywatnie, więc żadnego skierowania od niej i tak nie potrzebuję. Wszędzie piszą, że tsh może być w normie, a objawy tarczycowe jeśli są, to jest zapalenie...

Gość gość
Ja też byłam prywatnie , żałuję tylko ze tak późno poszłam.

Gość gość
Pójde sobie dla spokojności, zrobi usg, co mi tam, sama płacę...

Gość gość
Treaz są takie czasy że jak już odstaniesz się do lekarza to lepiej żebyś miała już badani a w ręku . Bo czekać do następnej wizyty to jakass masakra. Ja się tak przygotowałam zrobiłam wszystkie badania w http://ledanlodz.pl/ i poszłam już z wynikami. Lekarz był trochę zdziwiony i dał mi na jakies tam jeszcze ale wiele to dało .