Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poznać jaki mam typ cery?

Polecane posty

Gość gość

panie pewnie jesteście bardziej w temacie ode mnie. Jak u mężczyzny poznać jaką ma cerę bo nie wiem rzeczy do jakiej cery kupować.

Gość gość
Wklej zdjęcie bez lampy w normalnym oświetleniu i napisz jak wygląda po przebudzeniu, umyciu, kilku godzinach, czym musisz twarz i czego używasz. Ps Ś uniwersalne kremy

Gość gość
Myjesz * Sa*

Gość gość
Lepiej iśc do dermatologa albo kosmetyczki chyba ostatnio w jakiejś aptece była akcja z kosmetologiem który oceniał skórę.. Jeśli twarz Ci sie świeci to masz tłustą, jesli jest szorstka i się łuszczy to masz suchą, jeśli są miejsca gdzie się świecisz np. na czole a masz suchą np. na policzkach to masz mieszaną. Jeśli są krosty lub stany zapalne to problematyczna, jeśli się łatwo czerwienisz, masz widoczne pajączki żył - to naczynkowa a jeśli łatwo o podrażanienia to wrażliwa. Uwaga. Można mieć miks typów skóry np. mieszaną-problematyczną-wrażliwą Lepiej udać się do apteki i powiedzieć co potrzeba. A na zimę kupić krem dla dzieci lub inny treściwy (ale nie na bazie wody!!!!) i nie smarować się na sekunde przed wyjściem =)

Gość Paulisiaa
Czasami faktycznie można trafić na jakąś akcje w aptece. A jak nie, to teraz w Profemedzie można kupić za 99zł taki pakiet oceny typu cery wraz z zabiegami na twarz, więc warto moim zdaniem :)