Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ciąża? ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Terminem mojej ostatniej miesiączki jest 12.12.2015. Staramy się z mężem o dziecko , ostatnio zaczęły boleć mnie piersi i tknęło mnie coś żeby zrobić test wykonałam go 8.01.16 i wyszły dwie kreseczki z tym ze ta druga blada byłam zawiedziona i za 48h zrobiłam kolejny test ( dzień przed spodziewana miesiączka) i wyszło identycznie po 4 minutach pojawiła się blada ale dość widoczna kreska. Czy jestem w ciąży ? Umówiłam się do lekarza na 15.01 czy to nie za wcześnie?

Gość gość13012016
Ja mialam 2 blade testy po dwóch dniach była juz mega mocna w sumie zrobiłam 4 testy.z powodu choroby pobiehlam do lekarza bardzo szybko od drzwi krzycząc ze wiem za wcześnie na wizytę ale boje sie z powodu choroby w 5 tygodniu i 4 dniu ust dopchwowe pokazalo 7 mm pęcherzyk w 8 tygodniu i 5 dniu dzidzia 2,5 cm.Mysle ze można Ci gratulować.Pozdrawiam

Gość gość
skoro testy pozytywne, to chyba logiczne, że ciąża, a do lekarza to się idzie w 6-8 tyg, po jak pójdziesz wcześniej, to zaraz będzie płacz że nic nie widać

Gość gość
Jeżeli test wyszedł pozytywnie to ciąża. Ja bym dla pewności zrobiła badanie beta hcg, nawet prywatnie, koszt to jest ok 20-30 zł. Wtedy będziesz mieć pewność. Do ginekologa najlepiej udać się w 6-7 tc. Ja poszlam od razu po pozytywnym wyniku testu (4,5tc) i ginekolog powiedziała, że jeszcze nic nie będzie widać, żebym zgłosila się za 2-3 tygodnie. Trzymam kciuki, aby wszystko się udalo:) A teraz łykaj kwas foliowy :)